Ce se întâmplă cu taxele românilor! Anunțul de ultimă oră al lui Radu Oprea, ministrul Economiei, care schimbă toate calculele: „Nu este vorba despre nicio apocalipsă”

Românii au așteptat cu sufletul la gură anunțul despre reforma fiscală! Iată ce se va întâmpla cu taxele în viitorul apropiat.
Alina Costache
16 iun. 2024, 10:12
Ce se întâmplă cu taxele românilor! Anunțul de ultimă oră al lui Radu Oprea, ministrul Economiei, care schimbă toate calculele: „Nu este vorba despre nicio apocalipsă”
Ce se întâmplă cu taxele românilor! Anunțul de ultimă oră al lui Radu Oprea, ministrul Economiei, care schimbă toate calculele: „Nu este vorba despre nicio apocalipsă”

Ministrul Economiei, Radu Oprea, a anunțat în cadrul unei intervenții telefonice la postul de televiziune Antena 3 CNN că se pregătește implementarea unei reforme fiscale. El a subliniat că această reformă nu va implica neapărat creșterea taxelor.

„Nu este vorba despre nicio frică, nu este vorba despre nicio apocalipsă, nu este vorba despre nicio mărire de taxe”, a spus Radu Oprea.

Citește și: Categoria de persoane care va primi peste 1.800 de lei pe lună de la stat. Iată care sunt criteriile pentru care se acrodă acești bani

În ciuda faptului că ar urma ca această reformă fiscală să fie pusă în dezbatere publică, Radu Oprea, ministrul Economiei a subliniat că acest lucru nu presupune automat scumpiri și că totul se va gândi și a fi realizat în urma unui dialog public cu toate părțile implicate.

„Este un jalon în PNRR, care vorbește despre reformă fiscală și care va fi un dialog public, corect în societate, cu mediul de afaceri, cu toate părțile care sunt implicate în această zonă. O reașezare a fiscalității nu trebuie să însemne scumpiri. Sigur că se speculează foarte mult pe zona fricii.

Suntem într-un an de campanie electorală. Pot înțelege aceste lucruri, că trebuie stârnită emoție de către unii pentru a putea să creștem în sondaje. Însă, dacă mă uit pe alte studii care vorbesc despre felul în care antreprenorii din România percep mediul de afaceri, vedem că acolo gradul de încredere sporește, ceea ce înseamnă că economia românească merge într-o direcție bună.

Și eu cred că lucrul acesta este important. Faptul că vom avea creștere economică, faptul că vom avea cum să susținem economia românească și economia românească să susțină la rândul ei toate investițiile de care avem nevoie în serviciile publice, cum ar fi cele din sănătate, cum ar fi cele din învățământ, din educație”, a spus ministrul Economiei.

Radu Oprea a vorbit apoi despre impozitarea progresivă, despre care s-a tot vehiculat că va fi pusă în aplicare.

„O impozitare progresivă, dacă ne uităm în țările care sunt în zona euro, spre exemplu, și unde, dacă ne uităm la impozitare, vedem că sunt valori destul de mari pe anumite zone, constatăm că există deduceri foarte importante și atunci statul, ca să poată să-și atingă obiectivele din politicile publice, vine cu o zonă de deduceri importante. (…) Ele trebuiesc văzute într-un pachet, dar, în același timp, împreună cu deducerile fiscale, astfel încât lucrurile să se întâmple și să obținem acele obiective din politicile publice și din programele de guvernare care sunt votate de cetățeni, pentru că suntem într-un an electoral”, a mai spus ministrul.

Citește și: Eduard Hellvig, paralela inedită între alegeri și concertul Coldplay! „Deși Martin a avut un show bazat pe toleranță și incluziune, a ținut să amendeze tocmai ce promova – libertatea fiecăruia de a avea preferințe și de a le clama în public. La alegeri, avem primul scrutin cu sumă nulă. Toți au câștigat”

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Pericolul ascuns de pe plaje. Lucrul banal care poate duce la tragedii
Capital.ro
Românii sunt verificați. ANAF face măcel. Este obligatoriu în România
Playtech.ro
Ce spune Ciprian Marica despre incendiul pornit în incinta academiei sale din Pipera. Fanii nu se așteptau la asta!
DailyBusiness
Anunțul momentului cu privire la pensiile românilor! Vin primele documente
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Daniela Condurache, tarif de lux. Cât încasează la un eveniment
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Bogdan Vlădău, primele declarații despre divorțul de Gina Chirilă: 'Încă îmi revin un pic' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Mirosul stresului influențează comportamentul câinilor, arată un studiu
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!