ROMÂNIA – UCRAINA 3-0. Spectacol total, Iordănescu şi-a onorat promisiunea pentru fani

România a debutat în trombă cu Ucraina, luni, la Euro-2024. A fost spectacol total la Munchen, în care favorita Ucraina a pierdut cu scor de neprezentare.
Filip Stan
17 iun. 2024, 16:18
ROMÂNIA - UCRAINA 3-0. Spectacol total, Iordănescu şi-a onorat promisiunea pentru fani

ROMÂNIA – UCRAINA 3-0. Naţionala României a început cu o victorie categorică parcursul la Campionatul European din Germania, scor 3-0 cu Ucraina, la Munchen, în grupa E. Victoria vine la o zii după ce selecţionerul Edward Iordănescu a împlinit 46 de ani. Tricolorii au fost susţinuţi din tribune de zeci de mii de suporteri.

Meciul de la Munchen a început cu Ucraina presând, însă jucătorii lui Rebrov nu au reuşit să trimită nici un şut pe poarta lui Niţu şi tricolorii au profitat. Man i-a pasat lui Stanciu, în marginea careului, iar acesta şutat din prima propulsând balonul la vinclul porţii lui Lunin şi înscriind un gol fabulos, 1-0 pentru România în minutul 29. Man a trimis pe lângă poartă în minutul 38, pentru ca un minut mai târziu Stanciu să încerce poarta din corner şi să lovească bara.

Tricolorii au intrat cu avantaj minim la pauză, dar startul reprizei secunde a adus minute excelente pentru elevii lui Edi Iordănescu. Răzvan Marin a majorat diferenţa pentru echipa noastră, în minutul 53, cu un şut de la 22 de metri care a trecut pe sub Lunin, iar minutul 57 a adus golul unui nesperat 3-0 pentru România: Man a driblat în careu, a trimis în faţa porţii şi Drăguş a înscris.

Ucrainenii au schimbat masiv, au încercat să pună presiune pe poarta lui Niţă, dar nu au reuşit să înscrie, deşi au avut o bară, prin Yaremchuk, în minutul 90+2, iar România a obţinut o victorie uriaşă în grupa E, făcând un pas mare către optimile de finală şi mulţumindu-şi extraordinarii suporteri, care au dominat, la rândul lor, duelul din tribune.

 

Cum s-au marcat golurile:

Min. 57, 3-0, GOOL România, Drăguş face scor de neprezentare, după un atac prelungit al României

min. 52. GOOOOL România, 2-0, Răzvan Marin majorează diferenţa cu un şut de la marginea careului

Scorul la pauză este 1-0 pentru tricolori.

Amintim că România va întâlni Ucraina luni, de la ora 16.00, la Munchen, apoi Belgia, pe 22 iunie la Koln, şi Slovacia, pe 26 iunie la Frankfurt, live la Pro Tv şi Voyo.

Min. 29, 1-0, GOOOL România, Nicolae Stanciu deschide scorul

  • Plenul Camerei Deputaţilor a fost suspendat, luni, în urma unei discuţii în comitelul liderilor, deputaţii cerând să plece mai devreme pentru a putea urmări meciul de fotbal al României cu Ucraina, din cadrul Campionatului European.
  • Fostul fotbalist ucrainean Andrei Şevcenko a prezentat, luni, la Munchen, scaunele distruse de obuze de pe stadionul din Harkov construit pentru Euro 2012, în timp ce fanii ucraineni au jurat să continue să lupte împotriva invaziei ruseşti. La Campionatul European, Ucraina întâlneşte astăzi România.
  • Meciul României cu Ucraina nu va fi transmis în Rusia. Abia în fazele finale, în cazul în care Ucraina va ajunge acolo, rușii se gândesc la un sistem „pay-per-view”. Așadar, cine își va dori să vizioneze România – Ucraina în Rusia, nu va avea acces.

 

România – Ucraina 0′: „Deșteaptă-te, române” răsună din piepturile a 30.000 de spectatori, pentru prima oară la un turneu final din 2016 încoace. Edi Iordănescu a fost cel mai emoționant, selecționerul părea foarte marcat de moment”.

ROMÂNIA: Fl. Niță – Rațiu, Burcă, Drăgușin, Bancu – R. Marin, M. Marin, Stanciu – Man, Drăguș, Coman
Rezerve: Moldovan, Târnovanu, Mogoș. Racovițan, Rus, Nedelcearu, Sorescu, Cicâldău, Șut, Olaru, I. Hagi, Mihăilă, Pușcaș, Alibec, Bîrligea
Selecționer: Edward Iordănescu

UCRAINA: Andriy Lunin – Yukhym Konoplya, Ilya Zabarnyi, Mykola Matvienko, Oleksandr Zinchenko – Mykola Shaparenko, Taras Stepanenko, Georgiy Sudakov -Viktor Tsygankov, Artem Dovbyk, Mykhaylo Mudryk
Rezerve: Buschchan, Trubin, Svatok, Tymchyk, Bondar, Talovierov, Zubkov, Shaparenko, Malinovskyi, Sydorchuk, Yaremchuk, Vanat, Yarmolenko
Selecționer: Serghei Rebrov

ROMÂNIA – UCRAINA 2024: Marcel Ciolacu, baie de mulțime în mijlocul suporterilor români la Munchen

UPDATE: Naţionala României a ajuns la stadionul din Munchen pentru meciul cu Ucraina, din grupa E a Campionatului European de fotbal. Tricolorii au inspectat gazonul, în aplauzele publicului.

Selecţionerul Edward Iordănescu mizează pe următorul “11” de start: 1. Niţă – 2. Raţiu, 3. Drăguşin, 6. M. Marin, 11. Bancu, 15. Burcă, 17. Fl. Coman, 18. R. Marin, 19. Drăguş, 20. Man, 21. Stanciu-cpt.

Cu ce „11” începe Iordănescu:

Slovenia-Danemarca: 1-1. Coşmarurile României s-au anihilat reciproc la Euro 2024

România – Ucraina se joacă astăzi, de la ora 16:00, în primul meci de la EURO 2024 pentru ambele formații. Edward Iordănescu era hotărât să-l trimită titular pe Valentin Mihăilă, dar din cauza febrei pe care a avut-o aseară, selecționerul a fost obligat să schimbe echipa.

Astfel, în locul lui Valentin Mihăilă în primul „11” a fost trimis Florinel Coman, golgeterul din Superliga și fotbalist la FCSB. Tatăl lui Valentin Mihăilă a dat mai multe informații legate de starea de sănătate a fiului său.

„Trebuia să joace, dar ghinionul dracului… A făcut febră, s-a simțit rău aseară. Măcar să-și revină, să fie bine și să poată juca în meciurile viitoare. Să iasă bine astăzi, chiar dacă nu e Vali titular. Doamne ajută!”, a declarat tatăl lui Valentin Mihăilă, Marian, pentru FANATIK.

UPDATE: UEFA a interzis prezenţa steagurilor ruseşti la meciul dintre Ucraina şi România, din grupele Euro 2024, informează presa ucraineană. Anunţul a fost făcut de jurnalistul Roman Bebekh.  Potrivit acestuia, reprezentanţii Federaţiei Ucrainene de Fotbal au reuşit să convingă UEFA că prezenţa drapelului Rusiei în tribune ar duce la provocări în timpul meciului.

UPDATE: Fostul fotbalist ucrainean Andrei Şevcenko a prezentat, luni, la Munchen, scaunele distruse de obuze de pe stadionul din Harkov construit pentru Euro 2012, în timp ce fanii ucraineni au jurat să continue să lupte împotriva invaziei ruseşti. La Campionatul European, Ucraina întâlneşte astăzi România.

România – Ucraina, echipe probabile

România: Moldovan – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – M. Marin, R. Marin, Cicâldău – Stancu, Pușcaș, Man

Selecționer: Edward Iordănescu

Ucraina: Lunin – Konoplya, Zabarnyi, Matviyenko, Mykolenko – Stepanenko, Sudakov, Zinchenko – Tsygankov, Yaremchuk, Mudryk
Selecționer: Serhi Rebrov

ROMÂNIA – UCRAINA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING PRO TV. Iordănescu: Pornim încrezători, cu entuziasm şi marcaţi de foarte multă responsabilitate

„Se apropie debutul nostru la un turneu final şi resimţim asta cu multă bucurie, dar şi multă emoţie. E un moment pe care l-am dorit atât de mult şi care ne-a lipsit opt ani, dar pe care îl merităm. Există şi o presiune foarte mare, dar venită dintr-o dorinţă imensă de a reprezenta ţara şi românii. Ne dorim ca mâine şi pe tot parcursul Campionatului European toţi românii noştri să se regăsească în echipa naţională. Şi, dacă se poate, să dăm un exemplu că atunci când există unitate, spirit, muncă, seriozitate şi disciplină orice este posibil.

Aşa că mâine (luni) pornim încrezători, cu entuziasm şi marcaţi de foarte multă responsabilitate. Echipa noastră va da totul, suntem pregătiţi să ne batem pentru fiecare metru de teren”, a declarat Edward Iordănescu, într-o conferință susținută duminică, la Munchen, potrivit Agerpres.

România – Ucraina 2024: „Visăm la o nouă Generație de Aur, ne calificăm de pe primul loc”

Selecționerul a dat apoi asigurări că „mental fiecare jucător este la capacitate maximă”. Pe de altă parte, el a admis că „Ucraina are un soi de avantaj”, anume experienţa la turneele finale.

„Îmi doresc ca prin tot ceea ce facem la acest turneu final să dăm un nou început fotbalului românesc, un exemplu că poţi face performanţă atunci când faci lucrurile pas cu pas, cu răbdare şi multă convingere.

Suporterilor români le promit ce le-am promis şi în alte rânduri, şi anume că acest grup de la echipa naţională va da totul, indiferent de momentele prin care va trece, pentru că vom întâlni cele mai bune echipe.

PRO TV LIVE VIDEO ROMÂNIA – UCRAINA ONLINE STREAMING: Începe balul, să ţinem pumnii strânşi tricolorilor!

Istoricul echipei naţionale la Campionatul European nu este unul foarte bogat şi ne dorim să facem mai bine decât s-a făcut în trecut, să fim un exemplu pentru tineri. Fiecare jucător în parte este pregătit, grupul este pregătit, toţi suntem pregătiţi pentru a prezenta cea mai bună versiune a noastră. Putem vorbi de obiectivul de a ieşi din grupă, cu siguranţă ne dorim, dar trebuie să o luăm pas cu pas”, a mai declarat Edi Iordănescu, potrivit Agerpres.

România debutează cu Ucraina, luni, la Euro-2024. Meciul are loc de la ora 16.00, la Munchen

Naţionala de fotbal a României debutează, luni, la Campionatul European de fotbal, urmând să întâlnească selecţionata Ucrainei. Meciul are loc de la ora 16.00, în grupa E. Premierul Marcel Ciolacu se va număra printre suporterii prezenţi la Allianz Arena, din München.

Tricolorii au disputat 6 meciuri contra vecinilor, cu 3 victorii în dreptul României şi două în palmaresul ucrainenilor, un meci fiind încheiat la egalitate.

Ucraina a obţinut biletele pentru EURO 2024 în urma celor două baraje, 2-1 în Bosnia-Herţegovina şi 2-1 cu Islanda. Selecţioner este Serghei Rebrov (49 ani), care a pregătit anterior Dinamo Kiev, Al Ahli, Ferencvaros şi Al Ain iar din iunie 2023 este pe banca reprezentativei pentru care, ca jucător, a disputat 75 de meciuri marcând 15 goluri.

Ucraina a ajuns la barajul EURO 2024 terminând pe 3 într-o grupă cu Anglia şi Italia pe primele poziţii, deasupra Macedoniei de Nord şi Maltei.

Vedetele lotului convocat de Rebrov pentru turneul final pot fi consideraţi Dovbyk şi Tsygankov (Girona),  Zinchenko (Arsenal), Lunin (Real Madrid), Mudrik (Chelsea) şi Yarmolenko (Dinamo Kiev).

România s-a calificat la Euro-2024 de pe primul loc din grupa sa.

Cei 26 de jucători din lotul României pentru EURO 2024 sunt:

PORTARI

Florin NIŢĂ (Gaziantep | Turcia, 21/0), Horaţiu MOLDOVAN (Atletico Madrid | Spania, 11/0), Ştefan TÂRNOVANU (FCSB, 1/0));

FUNDAŞI

Andrei RAŢIU (Rayo Vallecano | Spania, 17/1), Vasile MOGOŞ (CFR Cluj, 7/0), Radu DRĂGUŞIN (Tottenham | Anglia, 17/0), Bogdan RACOVIŢAN (Rakow | Polonia, 2/0), Adrian RUS (Pafos | Cipru, 20/1), Ionuţ NEDELCEARU (Palermo | Italia, 27/2), Andrei BURCĂ (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 27/1), Nicuşor BANCU (Universitatea Craiova, 35/2);

MIJLOCAŞI

Deian SORESCU (Gaziantep | Turcia, 17/0), Marius MARIN (Pisa | Italia, 18/0), Alexandru CICÂLDĂU (Konyaspor | Turcia, 37/4), Răzvan MARIN (Empoli | Italia, 55/3), Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită, 70/14), Adrian ŞUT (FCSB, 2/0), Darius OLARU (FCSB, 18/0), Dennis MAN (Parma | Italia, 24/7), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 21/4), Ianis HAGI (Deportivo Alaves | Spania, 35/5), Florinel COMAN (FCSB, 15/1);

ATACANŢI

Denis DRĂGUŞ (Gaziantep | Turcia, 11/2), George PUŞCAŞ (Bari | Italia, 42/11), Denis ALIBEC (Muaither | Qatar, 37/5), Daniel BÎRLIGEA (CFR Cluj, 2/0).

Meciul va fi arbitrat de suedezul Glenn Nyberg,  ajutat la cele două linii de compatrioţii săi Mahbod Beigl şi Andreas Söderqvist.

Rezervă va fi norvegianul Espen Eskås, iar în camera VAR se vor afla Rob Dieperink.(Olanda), Pol van Boekel (Olanda) şi Jérôme Brisard (Franţa).

Partida va fi transmisă de Pro TV. Printre suporterii care vor asista la partidă din tribune se va afla ăi premierul Marcel Ciolacu.

Tot luni, în grupa E, a României, are loc, de la ora 19.00, meciul Belgia – Slovacia, în timp ce, de la ora 22.00, în grupa D se dispută jocul Austria – Franţa.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Ce va face Zanni cu banii câștigați la Survivor All Stars: „Am planul ăsta din vara anului 2023!”
Fanatik.ro
Locul straniu în care cei mai mulți dintre locuitori sunt daltoniști. De ce suferă oamenii de această afecțiune
Playtech.ro
Vremea o ia razna din nou! Cod PORTOCALIU de ploi și vijelii în zonele astea ale României
DailyBusiness
Noi locuri de muncă pentru români! Sunt 100 de posturi disponibile!
Adevarul
România, primele reacții după eșecul cu Olanda: Hagi și Burcă au explicat ce s-a întâmplat
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Șoferii agresivi nu mai au scăpare. Au greșit, vor plăti scump
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Gabi Bădălău și Ramona Gabor, împreună după 15 ani! PRIMELE IMAGINI
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Edward Iordănescu se desparte de echipa națională a României după un parcurs istoric la EURO 2024? „Familia mea are nevoie mai mare de mine”
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
substantial.ro
Alina Gorghiu: Consultările privind alegerile prezidențiale au fost un pretext al PSD pentru amânare
MediaFlux
ANAF a intrat pe FIR! NU se DAU AMENZI până la 1 IANUARIE
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?