Nicolae Ciucă, despre un tandem cu Marcel Ciolacu: „Fiecare dintre partide îşi doreşte să aibă propriul candidat”, ce spune despre data alegerilor şi ruperea Coaliţiei

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă spune că miercuri coaliţia stabileşte data alegerilor prezidenţiale, el arătând că urmează să aibă loc o analiză trebuie în interiorul coaliţiei.
Filip Stan
17 iun. 2024, 14:10
Nicolae Ciucă, despre un tandem cu Marcel Ciolacu:
PSD nu va avea candidat comun cu PNL la prezidenţiale. "Dacă alegerile sunt în decembrie, nu voi candida!"

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni, despre o ieşire a PNL de la guvernare, că dincolo de miza alegerilor prezidenţiale, au nevoie să continue să guverneze ţara, el arătând că cetăţenii aşteaptă de la ei siguranţă şi echilibru pentru viaţa de zi cu zi.

Preşedintele PNL a fost întrebat, luni, la Senat, despre discuţiile de la ultima şedinţă a conducerii partidului, la Braşov, în care s-a discutat inclusiv despre o posibilă ieşire de la guvernare a PNL.

Nicolae Ciucă, despre alegerile prezidenţiale: Este nevoie ca PNL şi PSD să vină fiecare cu propriul candidat

”Sunt opinii şi opinii, dincolo de toate acestea este nevoie de o abordare cât se poate de echilibrată şi să ţinem cont de faptul că, dincolo de miza alegerilor prezidenţiale, avem nevoie să continuăm să guvernăm ţara, avem nevoie de stabilitate, pentru că, până la urmă, cetăţenii aşteaptă de la noi siguranţă şi echilibru pentru viaţa de zi cu zi”, a spus preşedintele PNL Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă spune că miercuri coaliţia stabileşte data alegerilor prezidenţiale: Analiza trebuie să aibă loc în interiorul coaliţiei

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă spune că miercuri coaliţia stabileşte data alegerilor prezidenţiale, el arătând că urmează să aibă loc o analiză trebuie în interiorul coaliţiei.

Preşedintele PNL a fost întrebat la Senat despre data alegerilor prezidenţiale, în condiţiile în care PSD doreşte ca acestea să aibă loc în septembrie iar PNL să se organizeze la termen, în iarnă.

”Este adevărat că atunci când am discutat calendarul alegerilor, s-a convenit, fără să fie formalizat, ca data alegerilor să fie în septembrie. După modul în care s-au desfăşurat alegerile locale şi europarlamentare şi feedback-ul, mesajele pe care le-am avut din teritoriu, în primul rând de la părinţi – a fost o chestiune legată de faptul că a fost perturbat procesul de învăţământ. Iată că suntem în a opta zi şi nu avem încă rezultatele finale. Au fost şcoli care nu îşi reluaseră, la sfârşitul săptămânii, activitatea, ca atare toţi cei care au examene de capacitate, baacalureat, s-au simţit afectaţi de acest aspect. Mai mult, urmează să avem o periodă de două luni de vară, până în septembrie ştim bine care sunt activităţile, e perioadă de concedii”, a explicat Ciucă.

”Nu am apucat să discutăm concret şi detaliat pe acest subiect. Vor avea loc discuţii miercuri, când vom avea coaliţie”, a adăugat el.

Liderul liberal a subliniat că ”dacă vom avea o organizare mai bună la nivelul AEP şi dacă într-adevăr ţinem cont, dincolo de efectele asupra procesului în învăţământ, una e să fii întrerupt o zi sau două şi alta e să fii întrerupt opt zile”.

”Nu schimbăm deloc această dată. Este vorba de o analiză, iar analiza respectivă trebuie să aibă loc în interiorul coaliţiei. vedem despre ce este vorba. (..) Eu cred că miercuri stabilim data acestor alegeri”, a anunţat Ciucă.

Nicolae Ciucă, despre un tandem cu Marcel Ciolacu ca propunere pentru premier: Nu am discutat acest aspect, pentru că fiecare dintre partide îşi doreşte să aibă propriul candidat

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni despre un tandem cu Marcel Ciolacu ca propunere pentru premier, la alegerile prezidenţiale, că nu au discutat acest aspect, pentru că fiecare dintre partide îşi doreşte să aibă propriul candidat.

Nicolae Ciucă a declarat la Senat, despre o posinilă candidatură unică a PSD şi PNL la prezidenţiale, că ”în acest moment, aşa cum decurg lucrurile şi cum au stabilit cu ceva timp în urmă, PNL va avea propriul candidat”.

Întrebat dacă candidatul comun mai este o altenativă viabilă pe masa coaliţiei, Ciucă a răspuns: ”În principiu, nu”.

XCLUSIV/ George Simion, despre planurile pentru România din postura de președinte al țării: „Eu stau în genunchi doar în fața lui Dumnezeu, așa că să nu se mai vadă ei stăpâni”

Liderul liberal a fost întrebat şi despre un tandem preşedinte Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu propunere pentru premier.

”Nu am discutat acest aspect, pentru că fiecare dintre partide îşi doreşte să aibă propriul candidat”, a spus Ciucă, adăugând că e prea devreme să se discute despre o nominalizare de premier.

Spynews
Edi Iordănescu se întoarce în Germania, după Euro 2024. Va mai antrena sau nu Echipa Națională de Fotbal a României
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Vacanța în Grecia a unor români s-a transformat într-un coșmar. Au mers la apartamentul închiriat în Halkidiki, dar au fost nevoiți să-și caute altă cazare: ”Am fost victima unei escrocherii”
Capital.ro
România, cea mai nouă forță a Europei. Alianța care ne pune pe harta lumii. S-a semnat
Playtech.ro
Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
S-a decis! Liderii coaliției de guvernare au stabilit data alegerilor!
Adevarul
Cum era să fie dat jos Ceaușescu cu cinci ani înainte de Revoluție. Complotul secret la care a participat și Ion Iliescu
Spynews
Câți bani va încasa România pentru parcursul de la Euro 2024. Suma colosală cu care s-a întors acasă Echipa Națională de Fotbal
Spynews
Star Matinal. Ioana și Ilie Năstase s-au despărțit? Soția fostului tenismen s-ar fi întâlnit cu Nick Rădoi / VIDEO
Evz.ro
Cultura care îi umple de bani pe români. Se poate face o avere frumoasă
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Ilie Năstase s-a despărțit de Ioana: 'Durere mare…'. A plecat singur în Cehia, cu lacrimi în ochi!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Emiterea deciziilor de recalculare a pensiilor nu va fi amânată: Daniel Fenechiu „Sunt convins că sunt dificultăți, pentru că în momentul de față este și un proces de informatizare al Casei Naționale de Pensii”
Capital.ro
Statul VREA BANI de la români. Decizia luată azi, 4 iulie: Clopoţelul va suna pentru fiecare român
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Ministrul Mediului: Exploatația de Gaze din Neptun Deep va Continua conform Planului În Pofida Protestelor Greenpeace
MediaFlux
PENSIILE se RECALCULEAZĂ ANUAL! ANUNȚ pentru toți SENIORII
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!