Turcia – Georgia: 3-1 Duelul outsiderelor a fost unul de 5 stele la Euro 2024

Echipa naţională a Turciei a învins marţi, la Dortmund, scor 3-1, echipa naţională a Georgiei, într-un meci din grupa F a turneului final Euro 2024.
Filip Stan
18 iun. 2024, 21:00
Turcia - Georgia: 3-1 Duelul outsiderelor a fost unul de 5 stele la Euro 2024

Turcia – Georgia. Turcia 3-1 .La Dortmund, turcii au avut prima mare ocazie a meciului, prin bara lui Kaan Ayhan din minutul 10, iar în minutul 25 Mert Muldur a deschis scorul cu un şut superb din voleu. După numai două minute Kenan Yildiz a înscris şi el, dar golul a fost anulat după consultarea VAR, din cauza unui ofsaid cât un vârf de gheată al atacantului turc. Scorul a rămas 1-0, lucru care le-a dat aripi georgienilor şi egalarea a picat în minutul 32, când Kochorashvili a pasat în careu şi Mikautadze, elevul lui Boloni la Metz, a înscris la colţul scurt. Acelaşi Mikautadze a trimis foarte aproape de bara din dreapta a lui Mamardashvili, iar la pauză s-a intrat cu scor egal, 1-1.

Portarul georgian a intervenit la lovitura liberă a lui Hakan Calhanoglu din minutul 57, dar nu a mai avut ce face în minutul 66, la execuţia extraordinară a lui Arda Guler, şut de la 26 de metri. Reacţia georgienilor a venit repede, Kochorashvili şutând în bară în minutul 70. Elevii lui Montella au trecut pe lângă gol în minutul 87, când Mamardashvili a intervenit excelent la lovitura de cap a lui Yusuf Yazici.

Georgienii au ratat de două ori ocazia egalării în prelungiri: prima oară Kochorashvili şi Mikautadze s-au încurcat reciproc şi mingea a trecut pe lângă poartă, iar a doua oară balonul a lovit bara în minutul 90+6, fiind apoi scos în corner. Şi cum elevii lui Sagnol atacau şi cu portarul, Kerem Akturkoglu a scăpat pe contraatac şi a înscris în poarta goală, Turcia impunându-se cu 3-1 în faţa debutantei Georgia.

Într-o grupă complicată din care mai fac parte Portugalia lui Cristiano Ronaldo și Cehia, cele două protagoniste din meciul de pe Signal Iduna Park sunt ultimele cotate din Grupa F.

LIVE PRO ARENA AICI

Turcia – Georgia, echipele de start:
Turcia: Gunok – Akaydin, Akadin, Bardakci, Kadioglu – Ayhan, Calhanoglu – Guler, Kokcu, Yildiz, B. A. Yilmaz
Rezerve: Bayindir, Akgun, Akturkoglu, Cakir, Celik, Demiral, Kaplan, Kilicsoy, Ozcan, Tosun, Yazici, Yildirim, Yokuslu, Yuksek
Selecționer: Vincenzo Montella

 

Turcia (324 de milioane de euro) ocupă locul 12 în clasamentul celor mai valoroase loturi de la EURO 2024, potrivit Transfermarkt, în timp ce Georgia (161 de milioane de euro) este pe poziția 20.

ECHIPELE PROBABILE
Turcia: Gunok – Ayhan, Demiral, Bardakci, Kadioglu – Ozcan, Calhanoglu – Guler, Yildiz, Akturkoglu – Yilmaz
Georgia: Mamardashvili – Kverkvelia, Kashia, Dvali – Kakabadze, Kiteishvili, Kochorashvili, Shengelia, Chakvetadze – Kvaratskhelia, Mikautadze

BOOM financiar pentru FRF. Câți bani primește echipa României dacă se califică în optimile Euro 2024

Turcia și Georgia fac parte din grupa F, acolo unde se mai regăsesc Portugalia și Cehia, naționale care se duelează tot astăzi, de la ora 22:00.

Turcia s-a calificat la EURO 2024 pe primul loc, după ce a câștigat grupa de calificare cu 17 puncte, unul mai mult decât Croația. Aflată pe locul 40 în clasamentul FIFA, naționala pregătită de Vincenzo Montella nu traversează deloc o formă bună, întrucât nu are nicio victorie în ultimele cinci partide: 1-1 cu Turcia, 0-1 cu Ungaria, 1-6 cu Austria, 0-0 cu Turcia și 1-2 cu Polonia.

De aceea, Georgia, națională calificată în premieră la EURO, caută să producă surpriza. Naționala condusă din teren de Khvicha Kvaratskhelia a ajuns la turneu final după ce a câștigat play-off-ul C din Nations League, după 2-0 cu Luxemburg în semifinale și 0-0, respectiv 4-2 după penalty-urile din finala cu Grecia.

Naționala pregătită de Willy Sagnol este pe locul 75 în clasamentul FIFA, iar înainte de EURO 2024 a disputat un singur joc de pregătire, în iunie, când a învins-o pe Muntenegru, scor 3-1.

Cele două reprezentative s-au întâlnit pentru ultima oară în mai 2012, când Turcia s-a impus cu scorul de 3-1. În precedenta întâlnire, din 2007, Georgia câștiga cu 1-0.

Cotă uriaşă pentru scor corect România – Ucraina 3-0. Pariorii ar fi putut câştiga sume uriaşe

 

Euro-2024: Programul zilei de marţi. Intră în competiţie Portugalia lui Cristiano Ronaldo

Naţionala Portugaliei, condusă de inepuizabilul Cristiano Ronaldo, intră în competiţie, marţi, la Campionatul European de fotbal.

Portugalia va întâlni Cehia, de la ora 22.00, în gruipa F.

Tot în grupa F, de la ora 19.00, Turcia va juca în compania Georgiei.

Cu aceste meciuri de marţi se încheie prima etapă a fazei grupelor de la Euro-2024.

Belgia – Slovacia 0-1 în al doilea meci din grupa României. Ziua surprizelor la Euro 2024

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Doliu în lumea muzicii. Adio, dragă DOAMNĂ! Muzica ei va fi eternă
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Vinete marinate. O rețetă celebră, vedetă în marile restaurante
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
O turistă și-a luat o felie de pizza într-un restaurant din Mamaia, dar a fost obligată să plătească și ketchup-ul. Câți lei a dat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Medicii au CONFIRMAT! Ce se intampla cu Joe Biden in aceste momente
Capital.ro
Asociațiile de proprietari nu sunt obligate. Proprietarii de apartamente nu au drept. Legea spune clar
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Președintele Joe Biden Testat Pozitiv la Covid-19, Va Continua să Lucreze în Izolare
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'