Rutina italienilor, ieșită din tipare și frapantă pentru români. Relatarea unui tânăr român care a locuit timp de un an în Italia: „Pentru ei, este ceva absolut normal să se întoarcă somnoroși la muncă”

Italia este, cu siguranță, una dintre cele mai frumoase țări din lume, din acest motiv fiind și una dintre destinațiile preferate de vacanță ale românilor. Cei care aleg, însă, să petreacă aici mai mult timp decât le oferă o vacanță și se stabilesc în Cizmă, ajung în scurt timp la concluzia că italienii pun mare preț pe confortul personal, pe bunăstare, serviciul nefiind prioritizat în cele mai multe cazuri.
Alina Costache
19 iun. 2024, 11:42
Rutina italienilor, ieșită din tipare și frapantă pentru români. Relatarea unui tânăr român care a locuit timp de un an în Italia:

Un tânăr român care a locuit timp de un an în Italia a dezvăluit diferențele frapante dintre stilul de viață al italienilor și cel al românilor. Munca peste măsură, săritul peste mese, odihna insuficientă sunt de neconceput pentru italieni. Tabieturile sunt la mare cinste în țara lui Dante, după cum relatează Tudor P pentru DC News

Italienii se trezesc devreme, e o lege nescrisă, dar toți sunt în picioare la ora șase. În picioare, la bar, pentru „colazione”, poate cel mai important moment al zilei, sau mic-dejun cum s-ar traduce în limba română. Brioșele cu fistic, ciocolată, fructe de pădure, ricotta și multe alte gusturi alături de un cappuccino ori un espresso sunt combinația perfectă. Ziarul nu lipsește din rutina italienilor.

Apoi, fiecare merge să își desfășoare activitățile, dar să nu vă imaginați că italienii stau în birou până la ora 17. Pauza de cafea de la ora 10 este nelipsită.

Piacenza

Cele trei mese pe zi sunt obligatorii. La prânz, se mănâncă ceva lejer: salate, bruschete, pește. Și asta pentru a nu le îngreuna somnul de prânz. Da, exact, somnul de prânz. Oamenii ăia la ora 13 merg să doarmă măcar o jumătate de oră. Pentru ei este ceva absolut normal să se întoarcă somnoroși la muncă. 

Citeste si Motivul pentru care un cetățean moldovean care a locuit în Germania timp de cinci ani a decis să revină în țara natală: „Îți mulțumesc pentru nervi, stres și depresie. Eu am plecat acasă”

După ziua de muncă, începe distracția adevărată. Credeți că se grăbește cineva acasă? Toată lumea merge la un „aperitivo”. Renumitul Spritz Aperol este de departe cel mai băut cocktail și vine servit alături de câteva bucăți mici de focaccia, câteva măsline verzi, pizza Margherita sau bruschete cu roșii cherry. 

Pentru mine, la început, lucrurile astea erau de neînțeles. Eu veneam din București, unde lucram într-o corporație și nici nu mă gândeam la mic-dejun, darămite la o ieșire după muncă. 

La ora cinei toată familia este prezentă. Oriunde ai fi, cu prietenii sau cu hamacul în parc ori în vreo piață din centrul orașului, te întorci acasă să mănânci împreună cu familia. Cina durează cam două ore. Da, două ore, italienii mănâncă mult. Pe masă este servit, pentru început, un antipasto, ca mai apoi să fie servit primul fel, după care urmează o pauză unde familia discută, râde, ia decizii și, bineînțeles, desface și o sticlă de vin. 

Citeste si Dezamăgirea unui român întors acasă după 18 ani petrecuți în Anglia: „Este greu de trăit în România. Iau în calcul să mă întorc în Anglia”

Toată lumea bea cel puțin un sfert de pahar, apoi se servește felul doi, apoi încă puțin vin și apoi, ghiciți ce, desertul. Nelipsitul desert este, de obicei, ceva ce nu ai vrea să mănânci pentru că ești deja ilegal de plin, dar nu vei reuși vreodată să îl refuzi.

La finalul fiecărei zile, italienii mai beau o cafea sau un „amaro”, cum zic ei, ori digestiv, cum îl numim noi„, povestește Tudor P pentru DC News.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Minerva vine cu vești fantastice pentru zodii. Trei nativi termină săptămâna în forță
Capital.ro
Legea se schimbă în toată România. Trebuie să ai vârsta minimă de 21 de ani
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
Românii care stau la curte pot primi amenzi de până la 100.000 de lei
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cât a câștigat Meghan Markle din serialul ”Suits”. Nu a fost nici pe departe cea mai bine plătită actriță
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să fie și otrăvit”
Capital.ro
Vestea care a distrus-o pe Simona Halep: A fost ca și cum mi-ai înfipt un cuțit în piept și mi-ai luat respirația
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Polonia intensifică pregătirea paramilitară în școli și companii de stat
MediaFlux
TRĂDARE în INSULA IUBIRII! S-a VĂZUT TOT la TV!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!