Vodafone scumpeşte unele abonamente în România

Compania explică decizia prin majorarea constantă a costurilor de furnizare a serviciilor, fiind amintită și inflația, care s-a situat la 9,7% în 2023.
Alina Costache
21 iun. 2024, 09:24
Vodafone scumpeşte unele abonamente în România

Vodafone România, operator local de telecomunicații mobile, a notificat clienții persoane juridice că, începând cu factura viitoare, va majora cu 8% tarifele practicate la abonamentele de servicii de telecomunicații, conform mesajului intrat în posesia Profit.ro.

Compania explică decizia prin majorarea constantă a costurilor de furnizare a serviciilor, fiind amintită și inflația, care s-a situat la 9,7% în 2023.

Vodafone devine partener principal al evenimentul ”The Economist Impact – Romanian Business & Investment Roundtable”. Martin Schulz, Guy Verhofstadt, Sir David King în dialog la București cu lideri şi oficiali guvernamentali

Anul trecut, Vodafone Romania a consemnat o cifră de afaceri de 5,33 miliarde de lei, în creștere cu 13,7% față de anul precedent. Pierderea netă a companiei a urcat însă cu 49,5%, la 182,29 milioane de lei.

Vodafone și Salvamont lansează prima campanie de educație montană

Aproape 700 de salariați au părăsit compania în cursul anului 2023, numărul mediu al angajaților fiind de 2.289 persoane, de la 2.970 persoane în 2022.

Operatorul român este parte a grupului britanic de telecomunicații Vodafone.

Vodafone vinde divizia sa spaniolă către Zegona Communications, pentru 5 miliarde de euro

Vodafone vinde divizia sa spaniolă către Zegona Communications, pentru 5 miliarde de euro, marcând al doilea acord major al noului său director general şi o ieşire dintr-un piaţă cu performanţe scăzute de ani de zile, transmite Reuters.

Directorul general al Vodafone, Margherita Della Valle, care a promis că va remodela grupul de telecomunicaţii din Marea Britanie pentru a stimula creşterea, a declarat că vânzarea îi va permite să se concentreze pe pieţe cu ”structuri durabile şi o prezenţă locală suficientă”.

Zegona, listată la Londra, condusă şi condusă de directorul executiv din telecomunicaţii Eamonn O’Hare, a cumpărat şi vândut anterior operatorii regionali Telecable şi Euskaltel din Spania.

”Avem un plan mai bun”, a declarat O’Hare pentru Reuters, inclusiv aducerea fostului CEO al Euskaltel, José Miguel García, pentru a conduce afacerea.

”Veniturile merg înapoi cu unul sau două procente, trebuie să le facem să meargă înainte cu unul sau două procente”, a spus el.

Zegona finanţează tranzacţia cu 4,2 miliarde de euro sub formă de datorii, de la Deutsche Bank şi alte instituţii financiare, şi 900 de milioane de euro de la Vodafone, în acţiuni preferenţiale.

O’Hare a spus că va strânge capitaluri proprii de până la 600 de milioane de euro de la acţionarii Zegona, contribuind la scăderea datoriilor la un număr care începe cu un trei şi a efectului de pârghie la un număr format din două cifre.

Acţiunile Vodafone, care va primi cel puţin 4,1 miliarde de euro în numerar, au inversat câştigurile timpurii pentru a fi tranzacţionate în scădere cu 1% marţi după-amiază.

Acţiunile companiei rămân aproape de minimele din ultimii 20 de ani. De când a fost numit CEO permanent în aprilie, Della Valle a anunţat reducerea a 11.000 de locuri de muncă şi fuziunea unităţii britanice a Vodafone cu compania Three,a CK Hutchison.

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Admitere liceu 2024, rezultate repartizarea computerizată. Află la ce liceu ai intrat – Update
Capital.ro
Doliu în muzică. A murit un zeu al muzicii. A fost un „războinic al drumurilor”
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Rețete rapide și ieftine. Două preparate pe bază de orez care sunt gata în 20 de minute
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Decizie pentru cine transferă bani. Noua regulă din 23 iulie pentru cei care folosesc bani cash
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Locuitorii din Tulcea avertizați de Ro-Alert privind posibile căderi de obiecte din spațiul aerian
MediaFlux
REGULI noi pentru TOȚI cei care stau la BLOC. Se SCHIMBĂ din 25 iulie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!