PROGNOZA METEO. Caniculă şi furtuni violente, cocktail meteorologic periculos în weekend

Noaptea va fi tropicală mai ales în regiunile sudice și vestice, iar temperaturile minime se vor situa între 10 grade în estul Transilvaniei și în jurul a 25 de grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat.
Filip Stan
21 iun. 2024, 15:34
PROGNOZA METEO. Caniculă şi furtuni violente, cocktail meteorologic periculos în weekend

PROGNOZA METEO SAMBATA
ÎN ȚARĂ
Valul de căldură va persista și se va intensifica în cea mai mare parte a țării. Local va fi caniculă, disconfort termic accentuat și indice temperatură-umezeală (ITU) ce va depăși pragul critic de 80 de unități, precum și noapte tropicală. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 și 38 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 23 de grade în Dealurile de Vest. Gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat din a doua parte a zilei și pe parcursul nopții în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și Moldova, precum și la munte, unde local vor fi perioade cu înnorări, averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, iar fenomene specifice instabilității atmosferice vor fi posibile izolat, cu o probabilitate mai mare în Oltenia și în zona submontană.

BUCUREȘTI
Valul de căldură se va intensifica. Vremea va fi caniculară, cu disconfort termic accentuat și indice temperatură umezeală (ITU) de peste 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, cu înnorări trecătoare seara și la începutul nopții. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 36…37 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade, anunţă ANM.

PROGNOZA METEO DUMINICA
ÎN ȚARĂ
Valul de căldură și disconfortul termic vor fi persistente și intense în Oltenia, Muntenia și în sudul Moldovei și se vor menține, dar vor diminua în intensitate în Banat, sudul Transilvaniei și în centrul Moldovei, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar local noaptea va fi tropicală. În regiunile sudice, cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi redusă. În restul teritoriului, valorile termice vor fi în scădere și în special după orele amiezii vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse posibil torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat, vijelii, grindină și cantități de apă mai insemnate. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 și 38 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 și 22 de grade.

BUCUREȘTI
Valul de căldură va fi intens și persistent. Vremea va fi caniculară, cu disconfort termic accentuat și indice temperatură umezeală (ITU) de peste 80 de unități. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 38 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade.

COD ROŞU de caniculă. Vreme extremă în România în următoarele zile, anunţ alarmant de la ANM

PROGNOZA METEO LUNI
ÎN ȚARĂ
Valul de căldură se va menține în regiunile sudice, unde local va fi caniculă și disconfort termic accentuat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 și 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 22 de grade pe litoral și în vestul Olteniei. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului mai ales în timpul ploilor, local la munte și în centrul țării și pe suprafețe mai mici în rest. Ploile vor avea și caracter torențial, izolat se vor acumula cantități însemnate de apă și vor fi posibile vijelii și grindină.

BUCUREȘTI
Valul de căldură se va menține. Vremea va fi caniculară, cu disconfort termic accentuat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări după-amiaza și noaptea, când vor fi condiții pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu intensificări mai ales în a doua parte a intervalului, posibil și asociate ploilor.

PROGNOZA METEO MARTI
ÎN ȚARĂ
Valul de căldură și disconfortul termic vor continua în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 și 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 22 de grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, local la munte și cu o probabilitate mai mare în sud-vest și centru. Ploile vor avea și caracter torențial, izolat se vor acumula cantități însemnate de apă și vor fi posibile vijelii și grindină.

Harta meteorologică a Europei este ”ruptă” în două, bizarul fenomen „blocajul Omega” face prăpăd: Ar putea ajunge și în România

BUCUREȘTI
Valul de căldură și disconfortul termic vor continua. Temperatura maximă, mai scăzută decât în intervalul anterior, va fi de 33…35 de grade, iar cea minimă de 17…20 de grade. Cerul va avea unele înnorări mai ales în a doua parte a intervalului când va crește probabilitatea pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, posibil cu unele intensificări în timpul averselor.

PROGNOZA METEO MIERCURI, JOI, VINERI
ÎN ȚARĂ
Valul de căldură treptat va diminua în intensitate. Local și temporar vor fi manifestări de instabilitate atmosferică.

BUCUREȘTI
Căldura și disconfortul termic vor fi în diminuare. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată.

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Cum arată gara SF din Germania. Foarte mulți români lucrează aici. Așa putea să fie și Gara de Nord din București
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii de case și terenuri. Guvernul pregătește marea lovitură
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru acești români! Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis
Adevarul
EXCLUSIV Dovezile bombei ecologice de la un depozit de deșeuri din Argeș: pârâu poluat și niveluri de amoniu depășite de peste 800 de ori
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
Atac agresiv al hackerilor. Atenție, dacă aveți aceste telefoane
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Claudia Pătrășcanu, dezvăluiri despre vacanța cu Gabi Bădălău în Paris: 'Am fost cu iubirile mele!' 😲
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Când vor avea loc alegerile parlamentare și prezidențiale. Coaliția a anunțat datele
Capital.ro
Decizie pentru românii cu permis de conducere. Statul schimbă legea. Se întâmplă chiar a doua zi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Joe Biden face o nouă gafă într-un discurs despre condițiile meteorologice din Statele Unite
MediaFlux
Când e CEL MAI BINE să ieși la pensie. Explicații de la Casa de Pensii
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!