Dumitru Dumbravă rupe tăcerea în scandalul generalilor penali: „Nu am comis nicio faptă ilegală sau imorală. Nu mi-e frică de nimic”

Dezvăluirile continuă în cazul binomului Coldea-Dumbravă. De această dată, Dumitru Dumbravă rupe tăcerea și spune ce legături are cu denunțătorii săi.
Alina Costache
24 iun. 2024, 09:38
Dumitru Dumbravă rupe tăcerea în scandalul generalilor penali: „Nu am comis nicio faptă ilegală sau imorală. Nu mi-e frică de nimic”
Dumitru Dumbravă rupe tăcerea în scandalul generalilor penali: „Nu am comis nicio faptă ilegală sau imorală. Nu mi-e frică de nimic”

Se strânge lațul în jurul lui Florian Coldea și lui Dumitru Dumbravă. Cei doi merg întruna să dea declarații, iar denunțurile nu contenesc la adresa lor. Acum, fostul general SRI susține că nu se teme de nimeni și de nimic și că nu a comis nicio faptă pentru care ar trebui să fie pedepsit.

Citește și: Dorin Cocoș, fostul soţ al Elenei Udrea, mărturii despre rețeaua generalilor Coldea-Dumbravă-Cocoru: „M-am dus cu sufletul deschis, sunt oamenii președintelui, dânsul îi numise. Le spuneam anumite lucruri care se întâmplau în piață”

Dumitru Dumbravă rupe tăcerea în scandalul generalilor penali

În urma denunțului făcut de afaceristul Cătălin Hideg, Florian Coldea și Dumitru Dumbravă au fost citați la DNA pentru a da explicații în dosarul de corupție formulat pe numele lor. Cei doi nu au oferit prea multe detalii, însă denunțurile continuă la adresa lor.

„Niciodată nu am făcut presiuni pe un judecător sau procuror. Dacă vreun magistrat s-a simțit lezat, îl rog să meargă să denunțe. Nu mi-e frică de nimic. Eu nu am încheiat contracte de consultanță cu nimeni. Nu i-am promis domnului Hideg lucruri care sunt împotriva legii. Nu am comis nicio faptă imorală. Nu m-am întâlnit niciodată cu afaceristul chinez”, a declarat Dumitru Dumbravă în fața secției 11 de Poliție din București, unde a venit să dea cu subsemnatul în contextul controlului judiciar sub care se află.

Cea mai recentă acuzație este că binomul Coldea-Dumbravă ar fi cerut o sumă colosală de bani pentru a-l scăpa de problemele cu legea pe primarul din Rovinari. Robert Filip a fost trimis în judecată pntru fraudă cu fonduri europene din programul pentru delta Dunării în 2022, fiind vorba despre circa 3 milioane de euro. Alături de el au fost vizați și socrul, dar și un alt afacerist din zonă.

Pentru a scăpa de problemele din justiție, primarul ar fi apelat la gruparea Coldea – Dumbravă, care i-ar fi cerut suma de 750.000 de euro. Robert Filip ar fi plătit doar o parte din sumă, în jur de 200.000 de euro, printr-un contract pe care gruparea a cerut ulterior să fie reziliat. Acești bani ar fi fost trimiși doar pentru studierea dosarului, iar plata ar fi fost făcută din conturile mamei primarului. O parte ar fi ajuns la firma lui Coldea prin virament de la generalul SRI Dumitru Dumbravă.

Citește și: Avocata judecătorului Stan Mustață face acuzații grave, în plin scandal Coldea-Dumbravă: „La autopsie s-a găsit otravă în stomac”

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Țările în care locuiesc cei mai mulți oameni obezi. Ce loc ocupă România
Capital.ro
Ordinul UE, lege și în România. Se montează obligatoriu pe mașină de la 1 iulie 2024
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru românii cu copii mici! Ce trebuie să facă pentru a-i primi?
Adevarul
Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele. „Este puțină plajă activă, se face speculă cu șezlongurile” FOTO VIDEO
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Suntem spionați tot timpul. Oamenii care văd tot ce facem
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Ilie Năstase s-a despărțit de Ioana: 'Durere mare…'. A plecat singur în Cehia, cu lacrimi în ochi!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu - Piteşti
Capital.ro
5 ani de închisoare. Interzis pentru stăpânii de câini. Îți face dosar penal
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Șpagă de zeci de mii de euro pentru aviz de la Autoritatea Aeronautică Română
MediaFlux
De ce AU SCĂZUT PENSIILE. Explicații de la Casa Națională de Pensii
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?