CROAŢIA – ITALIA: 1-1 Meciul de „totul sau nimic” la Euro 2024 s-a decis în ultimele secunde

Reprezentativa Italiei, campioana europeană en-titre, a reuşit o calificare in extremis în optimile Euro-2024, după ce a remizat, scor 1-1, cu Croaţia, luni seară, în grupa B. Golul egalizator şi al calificării italienilor a fost marcat în minutul 90+8.
Filip Stan
24 iun. 2024, 23:57
CROAŢIA - ITALIA: 1-1 Meciul de

Selecţionata Italiei, deţinătoarea trofeului, s-a calificat in extremis în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania, după ce a remizat dramatic cu Croaţiei, 1-1 (0-0), luni seara, pe Leipzig Stadium, în Grupa B.

Croaţii au deschis scorul prin veteranul Luka Modric (55), după ce tot el ratase un penalty un minut mai devreme, însă Squadra Azzurra a egalat la ultima fază, prin Mattia Zaccagni (90+8), rezultat la care croaţii, medaliaţi cu bronz la CM 2022, sunt practic eliminaţi.

Echipa lui Zlatko Dalic, care avea nevoie de victorie, a avut prima ocazie, dar Donnarumma (5) a respins de la vinclu şutul expediat de Sucic.

Italia, care nu a forţat prea mult, la adăpostul variantelor multiple (victorie şi egal), a avut prima oportunitate în min. 21, când Retegui a trimis cu capul puţin pe lângă poartă la centrarea lui Calafiori. Retegui a fost blocat de Pongracic la 12 metri, un minut mai târziu. Faza cu cei doi s-a repetat în min. 25, în altă zonă a careului. Livakovic a fost providenţial (27), la lovitura de cap a lui Bastoni, din 6 metri, după o centrare trimisă de Barella.

Echipa lui Spalletti a mai avut o şansă prin Pellegrini (36), dar şutul său a fost reţinut de portar.

În repriza secundă, expectativa Italiei a fost sancţionată în min. 53: Kramaric a încercat să centreze în careu, iar mingea a lovit mâna lui Frattesi, astfel că arbitru a dictat penalty pentru Croaţia, după verificarea imaginilor video. Donnarumma a avut o intervenţie de senzaţie şi a apărat şutul lui Modric (54), acesta fiind al doilea penalty ratat de croaţi la EURO 2024.

CROAŢIA – ITALIA 1-0: Luka Modric a devenit, luni, la 38 de ani şi 289 de zile, cel mai vârstnic marcator din istoria Campionatului European, după ce a deschis scorul în meciul Croaţia-Italia, din grupa B.

El a marcat în minutul 55.
Cu un minut mai devreme, Modric executase o lovitură de la 11 metri, apărată de portarul Gianluigi Donnarumma.

CROAŢIA – ITALIA ONLINE STREAMING PRO TV LIVE VIDEO:

Min. 55, CROAŢIA – ITALIA 1-o – Luka Modric recuperează mingea pierdută și șutează neiertător cu stângul!

Min. 53 – Luka Modric ratează lovitura de la punctul cu var! Donnarumma a parat excelent.

Min. 30 – Răspuns pe măsură din partea Croației. O pasă pe jos s-a strecurat în fața porții lui Donnarumma, dar șutul lui Modric a fost blocat la timp.

Min. 26 – Ocazie de gol pentru italieni! Bastoni a fost servit excelent în careu, dar Livakovic a apărat incredibil lovitura de cap.

Croația – Italia, echipele de start

Italia: Donnarumma – Darmian, Di Lorenzo, Bastoni, Calafiori, Dimarco – Barella, Jorginho, Pellegrini – Raspadori, Retegui
Selecționer: Luciano Spalletti

Croația: Livaković – Stanišić, Pongracić, Šutalo, Gvardiol – Modrić, Brozović, Kovačić – Mario Pašalić, Kramarić, Sučić
Selecționer: Zlatko Dalić

Stadion: Red Bull Arena Leipzig
Arbitru: Danny Makkelie (Olanda)

Croaţia – Italia, meci contând pentru Grupa B a turneului final al Campionatului European, este programat, luni, 24 iunie, de la ora 22:00, pe Red Bull Arena din Leipzig, şi va fi transmis în direct de Pro TV şi live text pe Romaniatv.net

Calcule Euro 2024. Cum se mai poate califica România după înfrângerea cu Belgia
Euro 2024, cea de-a XVII-a ediţie a Campionatului European de fotbal, are loc în Germania, în perioada 14 iunie – 14 iulie 2024, şi aduce la start 24 de echipe (campioana en titre este Italia).

PRO TV LIVE VIDEO CROAŢIA – ITALIA ONLINE STREAMING: Înaintea ultimelor partide din grupa B, situația în clasament este următoarea: Spania este lider, cu șase puncte, sigură de câștigarea grupei, Italia urmează pe poziția secundă, cu trei puncte, în timp ce Albania și Italia se află la egalitate, cu câte un punct.

 


Rezultate Grupa B: Spania – Croaţia 3-0 (Morata 29, Fabian Ruiz 32, Carvajal 45+3), Italia – Albania 2-1 (Bastoni 11, Barrella 16 / Bajrami 1) Spania – Italia 1-0 (Calafiori 55a), Croaţia – Albania 2-2 (Kramaric 74, Gjasula 76a / Laci 11, Gjasula 90+5).

Pentru a fi siguri de locul doi, elevii lui Luciano Spalletti au nevoie de cel puțin un rezultat de egalitate, fără a mai depinde de rezultatul din celălalt meci.

O înfrângere ar putea fi fatală Italiei dacă Albania face o surpriză și învinge Spania. În aceste condiții, Albania și Croația ar face patru puncte, iar Italia ar rămâne cu trei, ceea ce ar trimite-o pe ultima poziție în grupă.

EURO 2024. Selecţionerul Edward Iordănescu, mesaj pentru suporteri: „Capătul nu e aici, vă asigur!”
Dacă Italia și Albania pierd, atunci campioana en-titre ar putea să fie una dintre cele mai bune echipe clasate pe locul trei, însă nu ar avea siguranța calificării până la finalul meciurilor din grupe.

PRO TV LIVE VIDEO CROAŢIA – ITALIA ONLINE STREAMING: Croaţia este una dintre marile dezamăgiri de la Euro 2024, fiind aproape de eliminare după rezultatele din primele două partide, o înfrângere fără drept de apel cu Spania, scor 0-3, şi o remiză surprinzătoare cu Albania, scor 2-2.

Reprezentativa condusă de Zlatko Dalic este obligată să câştige meciul cu Italia pentru a accede în optimile de finală ale turneului final, orice alt rezultat fiind echivalent cu eliminarea (un egal o poate aduce locul 3 prin jocul rezultatelor, dar cu două puncte nu are cum să meargă în fazele eliminatorii).

Croaţia ocupă locul 10 în clasamentul FIFA şi a evoluat la şapte turnee finale continentale după desprinderea de Iugoslavia (din 1996 şi până acum a ratat doar ediţia din 2000), dar nu a trecut niciodată de sferturile de finală.

Italia, deţinătoarea titlului european, nu a impresionat deloc la competiţia din Germania, reuşind o victorie chinuită în meciul de debut, 2-1 cu Albania, după care a urmat un eşec la limită cu Spania, scor 0-1.

Naţionala lui Luciano Spalletti are nevoie de un rezultat de egalitate pentru a termina pe locul 2 (nici măcar un succes nu o poate face câştigătoarea Grupei B) şi pentru a merge în optimile de finală ale turneului final (dacă pierde ar putea termina pe locul 3, dar nu va fi sigură că se va număra printre cele patru echipe norocoase care vor trece de faza grupelor).

PRO TV LIVE VIDEO CROAŢIA – ITALIA ONLINE STREAMING: Italia ocupă locul 9 în clasamentul FIFA şi are în palmares două titluri continentale, cucerite în 1960 şi 2021 („squadra azzurra” participă pentru a opta oară consecutiv la un turneu final de Campionat European.

Cele două echipe naţionale s-au confruntat ultima oară în campania de calificare pentru Euro 2016, când ambele partide dintre Croaţia şi Italia s-au încheiat la egalitate, cu acelaşi scor, 1-1.

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Cum arată gara SF din Germania. Foarte mulți români lucrează aici. Așa putea să fie și Gara de Nord din București
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii de case și terenuri. Guvernul pregătește marea lovitură
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru acești români! Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis
Adevarul
EXCLUSIV Dovezile bombei ecologice de la un depozit de deșeuri din Argeș: pârâu poluat și niveluri de amoniu depășite de peste 800 de ori
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
Atac agresiv al hackerilor. Atenție, dacă aveți aceste telefoane
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Claudia Pătrășcanu, dezvăluiri despre vacanța cu Gabi Bădălău în Paris: 'Am fost cu iubirile mele!' 😲
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Când vor avea loc alegerile parlamentare și prezidențiale. Coaliția a anunțat datele
Capital.ro
Decizie pentru românii cu permis de conducere. Statul schimbă legea. Se întâmplă chiar a doua zi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Joe Biden face o nouă gafă într-un discurs despre condițiile meteorologice din Statele Unite
MediaFlux
Când e CEL MAI BINE să ieși la pensie. Explicații de la Casa de Pensii
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!