ALBANIA – SPANIA: 0-1 Ibericii şi-au respectat blazonul, 9 puncte în trei meciuri

Spania a terminat grupa de pe locul 1. În rundele precedente, Spania le-a învins fără drept de apel pe Croația, scor 3-0, și pe Italia (1-0), care a limitat proporțiile scorului, în ciuda faptului că ibericii au fost net superiori.
Filip Stan
24 iun. 2024, 23:50
ALBANIA - SPANIA: 0-1 Ibericii şi-au respectat blazonul, 9 puncte în trei meciuri
PRO TV LIVE VIDEO ALBANIA - SPANIA ONLINE STREAMING în Grupa B de la Euro 2024

Selecţionata Spaniei a câştigat Grupa B cu maximum de puncte, după ce a învins echipa Albaniei cu scorul de 1-0 (1-0), loc luni seara, pe Dusseldorf Arena, la Campionatul European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania.

Ferran Torres (13) a marcat golul victoriei unei echipe care a avut zece jucători noi faţă de precedentul său meci.

Albania, pe care nici un egal nu ar fi ajutat-o prea mult, s-a clasat pe ultimul loc şi părăseşte competiţia.

Deşi a aliniat garnitura ”B”, Spania a controlat jocul în cea mai mare parte a sa şi a ratat primele ocazii ale partidei: Merino a trimis cu capul din careu (12), însă Strakosha a respins, după care a fost rândul lui Joselu să trimită cu capul, peste poartă.

În min. 13, Ferran Torres a înscris, după ce a fost lansat de Dani Olmo. Atacantul Barcelonei a ajuns la 20 de goluri marcate pentru ”La Roja”, în 44 de selecţii.

Ritmul a mai scăzut după golul marcat de iberici, dar tot Spania şi-a creat ocazii până la pauză. Olmo (36) a fost blocat in extremis de Djimsiti în careu. Ferran Torres (41) a fost aproape de realizarea dublei, la centrarea lui Grimaldo, care mingea a trecut peste poartă.

Prima repriză s-a încheiat cu intervenţie spectaculoasă a portarului Raya (45), la şutul lui Asllani.

În partea a doua, Joselu (47) a reluat acrobatic centrarea lui Grimaldo, dar mingea s-a dus pe lângă.

Albania a fost periculoasă prin Broja (64), dar Raya a salvat lobul trimis de noul-intrat. Echipa lui Sylvinho a presat în căutarea golului egalării, însă Asllani (77) a şutat pe lângă poartă din marginea careului, iar Raya s-a întins şi a reţinut mingea trimisă de Broja din 10 metri (90+2).

Spania a avut contraatacuri promiţătoare, dar atacanţii săi s-au precipitat sau au fost neinspiraţi la ultima pasă.

În optimi, Spania va juca împotriva unei echipe clasată pe locul al treilea într-un din grupele A, D, E sau F.

PRO TV LIVE VIDEO ALBANIA – SPANIA ONLINE STREAMING. Calificată deja în optimile de finală, de pe prima poziție în grupă, Spania speră să obțină și cea de-a treia victorie la Euro 2024, în fața Albaniei. Spania, care este deja calificată, își poate consolida poziția de lider al grupei cu un rezultat pozitiv împotriva Albaniei. De cealaltă parte, Albania nu mai are șanse de calificare, însă o victorie sau un rezultat pozitiv împotriva unei echipe puternice ar putea fi un motiv de bucurie pentru albanezi.

Echipele de start la meciul Albania – Spania

Albania (4-2-3-1): Strakosha – Balliu, Ajeti, Djimsiti, Mitaj – Ramadani, Asllani – Asani, Laci, Bajrami – Manaj

Selecționer: Sylvinho

Spania (4-2-3-1): Raya – Navas, Vivian, Laporte, Grimaldo – Zubimendi, Merino – Torres, Olmo, Oyarzabal – Joselu

Selecționer: Luis de la Fuente

Rezultate Grupa B: Spania – Croaţia 3-0 (Morata 29, Fabian Ruiz 32, Carvajal 45+3), Italia – Albania 2-1 (Bastoni 11, Barrella 16 / Bajrami 1) Spania – Italia 1-0 (Calafiori 55a), Croaţia – Albania 2-2 (Kramaric 74, Gjasula 76a / Laci 11, Gjasula 90+5).

Clasament Grupa B: 1. Spania 6p 2m (4-0), 2. Italia 3p 2m (2-2), 3. Albania 1p 2m (3-4), 4. Croaţia 1p 2m (2-5).

Citeşte şi: PRO TV LIVE VIDEO CROAŢIA – ITALIA ONLINE STREAMING: Meciul de „totul sau nimic” la Euro 2024

Deși era considerată apriori victima perfectă în această „grupă a morții”, Albania a deschis scorul atât cu Italia, cât și cu Croația, pierzând primul meci la limită și reușind o remiză importantă în cel de-al doilea. Dincolo, Spania a câștigat ambele partide de până acum fără să primească gol: 3-0 cu Croația, 1-0 cu Italia. „La Roja” are o singură înfrângere în ultimele 14 meciuri disputate, un 0-1 cu Columbia într-un meci amical disputat în luna martie, la Londra. În rest, o remiză și 12 victorii.

Spania și Albania s-au întâlnit ultima dată în martie 2022, atunci când au disputat un amical pe Stage Front Stadium, casa celor de la Espanyol. Atunci, ”Furia Roja” s-a impus datorită golurilor marcate de Ferran Torres și Dani Olmo, în timp ce albanezii au înscris prin Myrto Uzuni.

Sylvinho: „Visăm și știm că este posibil”

„Mulți oameni credeau acum cinci luni că Albania va primi trei sau patru goluri și patru sau cinci în următorul, iar ultimul meci s-ar putea să nu mai însemne nimic”, a declarat fostul jucător al lui Arsenal și Barcelona, Sylvinho, acum selecţioner al Albaniei. „Suntem cu toții foarte mulțumiți că ne aflăm în Grupa Morții încă cu șanse de calificare. Am făcut totul pentru a ajunge aici, vom încerca să facem altceva”, a adăugat acesta, care a ăncheiat: „Visăm și știm că este posibil. În 90 de minute se poate întâmpla orice”.

ROMÂNIA – SLOVACIA EURO 2024 l Florin Niță, portarul cu suflet de aur! Fotbalistul a îngenuncheat și i-a împletit părul fiicei sale, cu mâinile cu care apără poarta echipei naționale

Luis de la Fuente: „Vor juca fotbaliştii cei mai buni”

De partea cealaltă, Luis de la Fuente a asigurat că, luni, împotriva Albaniei, va folosi „cei mai buni” jucători, chiar dacă Spania este deja calificată în optimile de finală de la Euro 2024. „Avem foarte multe în joc, avem foarte mult prestigiu în joc, multă recunoaștere, să ne îmbunătățim în continuare și vom aborda jocul așa cum le-am planificat pe toate precedentele, de parcă ar fi ultimul. Cred că este cel mai bun mod de a aborda orice tip de meci, Vor juca cei pe care îi considerăm cei mai buni jucători pentru acest meci, care sunt cei care trebuie să te ajute să câștigi, gândindu-se exclusiv să câştige, pentru că vrem să câștigăm fiecare meci”, a declarat selecţionerul Spaniei.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de mașini. Trebuie să obțină acest document neapărat
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Nokia, o afacere de miliarde. Cum s-a dus în cap un gigant
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
S-a pus limită. Decizie definitivă cu banii românilor. Interzis prin lege să mai depășești
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!