Danemarca-Serbia 0-0. Remiză fără goluri, România se califică lejer de pe locul 3

Astfel, sârbii au fost eliminaţi, englezii s-au calificat în optimi de pe primul loc, Danemarca de pe locul doi şi Slovenia ca una dintre cele mai bune echipe de pe locul trei.
Filip Stan
25 iun. 2024, 21:20
Danemarca-Serbia 0-0. Remiză fără goluri, România se califică lejer de pe locul 3

Danemarca-Serbia 0-0. La Munchen, Danemarca se califica mai departe dacă nu pierdea, iar Serbia avea nevoie de victorie. Meciul nu a fost însă unul cu ocazii mari de gol cele două echipe părând apăsate de miza calificării. Danezii au avut posesia şi au dominat la numărul de şuturi şi de cornere, însă în prima repriză doar şutul lui Eriksen, din minutul 21, respins de Rajkovic, a reprezentat o fază de poartă cu potenţial. În minutul 54 Mitrovic a primit la marginea careului a pătruns şi faza s-a încheiat cu un autogol al lui Andersen, anulat însă pentru un ofsaid iniţial la Mitrovic. În minutul 65 Vestergaard a trimis o lovitură de cap, dar Rajkovic a prins. Sârbii au încercat pe final să atace, dar Mitrovic a şutat pe lângă poartă, în minutul 80, iar Vlahovic a ratat şi el în minutul 89. Meciul s-a încheiat fără gol marcat şi Serbia părăseşte turneul, cu doar două puncte realizate.

 

PRO ARENA ONLINE Danemarca-Serbia LIVE VIDEO STREAM. Grupele C și D își vor afla deznodământul în urma ultimelor meciuri programate marți, 25 iunie, la EURO 2024. O singură echipă din cele opt implicate în cele patru meciuri nu mai are nicio șansă la calificarea în optimi, pentru restul formațiilor miza acestei ultime etape fiind uriașă.

Danemarca – Serbia, meci contând pentru Grupa C a turneului final al Campionatului European, este programat, marţi, 25 iunie, de la ora 22:00, pe Allianz Arena din Munchen, şi va fi transmis în direct de Pro Arena.

Meciul este live pe Pro Arena, streaming AICI

Echipele de start:

Denmark: Schmeichel; Andersen, Christensen, Vestergaard; Bah, Hojbjerg, Hjulmand, Maehle; Eriksen; Hojlund, Wind
Serbia: Rajkovic; Veljkovic, Milenkovic, Pavlovic; Mijailovic, Ilic, Gudelj, Zivkovic; Samardzic, Lukic; Mitrovic

PRO ARENA ONLINE Danemarca-Serbia LIVE VIDEO STREAM. Reprezentativa Danemarcei trebuie să puncteze împotriva Serbiei ca să aibă șanse de calificare în „optimi”. Până acum, vikingii n-au jucat rău, dar mai mult decât remize n-au scos din duelurile cu Slovenia (1-1) și Anglia (1-1).

În schimb, Serbia, un punct din primele două partide, trebuie neapărat să câștige pentru a merge mai departe! Vecinii noștri au trăit periculos până acum. Învinși de Anglia cu 1-0, au fost apoi la un pas să piardă în fața Sloveniei (1-1).

CROAŢIA – ITALIA: 1-1 Meciul de „totul sau nimic” la Euro 2024 s-a decis în ultimele secunde

I-a salvat golul înscris cu capul de Jovic, la ultima fază a meciului cu Slovenia (90+5). Meciul a fost condus de o brigadă din România, cu Istvan Kovacs la centru.

Euro 2024, cea de-a XVII-a ediţie a Campionatului European de fotbal, are loc în Germania, în perioada 14 iunie – 14 iulie 2024, şi aduce la start 24 de echipe (campioana en titre este Italia).

PRO ARENA ONLINE Danemarca-Serbia LIVE VIDEO STREAM , echipe probabile
Danemarca: Schmeichel – Christensen, Vestergaard, Andersen –  Bah, Hjulmand, Höjbjerg, Kristiansen – Wind, Eriksen – Höjlund
Selecționer: Kasper Hjulmand

Serbia: Rajkovic – Veljkovic, Milenkovic, Pavlovic – Ilic, Lukic – A. Zivkovic, Mladenovic – Tadic – Vlahovic, A. Mitrovic
Selecționer: Dragan Stojkovic

Clasament Grupa C: 1. Anglia 4p 2m (2-1), 2. Danemarca 2p 2m (2-2), 3. Slovenia 2p 2m (2-2), 4. Serbia 1p 2m (1-2).

Rezultate Grupa C: Serbia – Anglia 0-1 (Bellingham 13), Slovenia – Danemarca 1-1 (Janza 77 / Erikssen 17), Danemarca – Anglia 1-1 (Hjumland 34 / Kane 18), Slovenia – Serbia 1-1 (Karnicnik 69 / Jovic 90+5).

Danemarca este sub grafic la acest Campionat European, cu doar două puncte acumulate după primele două partide, o remiză dezamăgitoare cu Slovenia şi una puţin aşteptată cu Anglia, de fiecare dată fiind înregistrat acelaşi scor, 1-1.

Selecţionata condusă de Kasper Hjulmand trebuie să câştige cu Serbia pentru a se califica în optimile de finală de la Euro 2024, în timp ce un egal îi poate aduce locul 3 (dacă nu cumva Slovenia se va impune în celălalt meci din grupă, cu Anglia), de pe care ar putea merge, cu puţin noroc, în fazele eliminatorii.

PRO TV SLOVACIA – ROMÂNIA EURO 2024. Strategia imbatabilă a lui Iordănescu la naţională, a chemat preotul în cantonament

Scandinavii ocupă locul 21 în clasamentul FIFA şi sunt la al 11-lea turneu final continental consecutiv (serie începută în 1984, al 12-lea fiind cel din 1964), iar cea mai mare performanţă este cucerirea titlului la ediţia din 1992, când nici măcar nu se califcaseră şi au luat locul Iugoslaviei, suspendată de UEFA).

Serbia este una dintre dezamăgirile turneului final din Germania, fiind aproape de eliminare, după înfrângerea cu Anglia, scor 0-1, şi remiza cu Slovenia, obţinută la ultima fază a partidei, scor 1-1.

Reprezentativa condusă de Dragan Stojkovic nu are decât varianta unui succes pentru a accede în fazele eliminatorii de la Euro 2024, orice alt rezultat fiins sinonim cu eliminarea.

Serbia, care ocupă locul 33 în clasamentul FIFA, este la primul turneul final european ca stat independent şi a mai participa la alte cinci ediţii sub titulatura de Iugoslavia.

Cele două echipe naţionale s-au confruntat ultima oară în 2022, într-un meci amical, când Danemarca s-a impus pe teren propriu cu Serbia, scor 3-0.

Duelul dintre Danemarca și Serbia va avea loc duminică, de la ora 22:00, pe Allianz Arena din Munchen, un sunt așteptați peste 50 de mii de spectatori. Trupa pregătită de Kasper Hjulmand pornește favorită, dar nu va avea o misiune ușoară, în fața unei echipe care are mare nevoie de toate punctele puse în joc.

Francezul Francois Letexier a fost delegat să conducă această partidă, cel care la acest turneu final a mai arbitrat meciul dintre Croația și Albania.

Danemarca: Forma echipei, știri și statistici
În urmă cu trei ani, Danemarca a ajuns până în semifinalele competiției, fără să simtă gustul înfrângerii. Atunci a fost oprită de Anglia, în prelungiri, iar în aceste condiții așteptările sunt mari de la acest turneul final. Ieșirea din grupe este obligatorie și cel puțin teoretic are șanse destul de mari. Momentan ocupă locul secund, fiind la egalitate cu Slovenia.

În meciul de debut a pierdut două puncte importante. După o primă repriză pe care a dominat-o și în care a construit un avantaj minim, datorită golului marcat de Christian Eriksen, în cea secundă a permis Sloveniei să iasă la joc. Ocaziile n-au întârziat să apară la poarta apărată de Kasper Schmeichel, cel care în minutul 77 a fost învins de Erik Janza, scor 1-1.

Cu moralul afectat s-a deplasat din Stuttgart la Frankfurt, unde s-a duelat cu principala favorită la cucerirea trofeului, Anglia. A profitat la maxim de jocul practicat de britanici și a reușit să obțină un punct important. Cei doi mijlocași defensivi, Morten Hjulmand și Pierre-Emile Hojbjerg, s-au descurcat excelent în fața apărării, iar cel din urmă a și reușit să marcheze în poarta lui Jordan Pickford, scor final 1-1.

Înainte de acest turneu final, Simon Kjaer era cel mai selecționat jucător din istoria naționalei. Fundașul celor de la AC Milan n-a bifat niciun minut în primele două partide și din acest motiv a fost egalat de Christian Eriksen, cel care poate stabili un nou record.

De altfel, mijlocașul danez este cel mai bun marcator din actualul lot, având 42 de goluri în cele 132 de apariții. În luna februarie a împlinit 32 de ani, ceea ce înseamnă că poate deveni și golgheterul all-time al naționalei, clasament care este condus de Paul Nielsen și Jon Dahl Tomasson.

Thomas Delaney a revenit la antrenamente, dar cel mai probabil nu va fi pe teren la fluierul de start.

Lotul Danemarcei:

Portari: Kasper Schmeichel (Anderlecht), Frederik Ronnow (Union Berlin), Mads Hermansen (Leicester).

Fundași: Alexander Bah (Benfica), Joakim Maehle (Wolfsburg), Victor Kristiansen (Bologna), Rasmus Kristensen (Roma), Andreas Christensen (Barcelona), Joachim Andersen (Crystal Palace), Simon Kjaer (AC Milan), Jannik Vestergaard (Leicester), Victor Nelsson (Galatasaray).

Mijlocași: Christian Eriksen (Manchester United), Pierre-Emile Hojbjerg (Tottenham), Thomas Delaney (Anderlecht), Mathias Jensen (Brentford), Christian Norgaard (Brentford), Morten Hjulmand (Sporting).

Atacanți: Rasmus Hojlund (Manchester United), Kasper Dolberg (Anderlecht), Jonas Wind (Wolfsburg), Yussuf Poulsen (RB Leipzig), Skov Olsen (Club Brugge), Mikkel Damsgaard (Brentford), Jacob Bruun Larsen (Burnley), Anders Dreyer (Anderlecht).

TOP 3 cei mai bine cotați jucători:
1. Rasmus Hojlund (21 de ani) – 65 de milioane de euro
2. Andreas Christensen (28 de ani) – 40 de milioane de euro
=2. Morten Hjulmand (24 de ani) – 40 de milioane de euro

Serbia: Forma echipei, știri și statistici
Din 2006, de când și-a declarat independența, Serbia n-a bifat nicio prezență la vreun Campionat European, dar la Cupa Mondială s-a calificat de trei ori, unde ce-i drept niciodată n-a trecut de faza grupelor.

Datorită lui Dragan Stojkovic, cel care se află la prima experiență ca selecționer, Serbia a obținut biletele pentru turneul final din Germania. În campania de calificare s-a clasat pe locul secund în grupa G, din care mai făceau parte Ungaria, Muntenegru, Lituania și Bulgaria. A avut emoții chiar și în ultima etapă, când putea rata locul secund.

Înainte să ajungă în Germania a susținut două partide de verificare. În fața Austriei a pierdut cu 2-1, iar cu Suedia a obținut o victorie la scor de neprezentare.

În prima etapă de la Campionatul European s-a duelat cu Anglia, în fața căreia a suferit o înfrângere la limita, scor 0-1. În cele 90 de minute a creat doar două ocazii periculoase, dar atât Aleksandar Mitrovic, cât și Dusan Vlahovic, n-au putut să înscrie.

La patru zile distanță a urmat duelul cu Slovenia, în care a fost la doar un singur minut de un eșec surprinzător. Din minutul 69 s-a văzut condusă cu 0-1, iar golul egalizator a venit chiar înainte de fluierul de final și a purtat semnătură lui Luka Jovic, scor final 1-1.

Situația este una delicată, deoarece cu singurul punct obținut ocupă ultimul loc în grupa C. Încă are șanse chiar și la locul secund, dar pentru a îndeplini obiectivul trebuie să adune toate cele trei puncte puse în joc.

Cu cele 110 apariții la națională, Dusan Tadic este cel mai selecționat jucător, în timp ce Aleksandar Mitrovic ocupă primul loc în clasamentul golgheterilor all-time, având 58 de reușite, cu 20 peste ocupanta locului secund, Stjepan Bobek.

Filip Kostic este singurul jucător cu probleme medicale.

Lotul Serbiei:

Portari: Vanja Milinkovic Savic (Torino), Dorde Petrovic (Chelsea), Predrag Rajkovic (Mallorca);

Fundași: Strahinja Pavlovic (RB Salzburg), Nikola Milenkovic (Fiorentina), Srdan Babic (Spartak Moscova), Milos Veljkovic (Werder Bremen), Uros Spajic (Steaua Rosie Belgrad), Nemanja Stojic (TSC Backa Topola);

Mijlocași: Sasa Lukic (Fulham), Nemanja Gudelj (Seviila)Nemanja Maksimovic (Getafe), Ivan Ilic (Torino), Srdan Mijailovic (Red Star Belgrade), Sergej Milenkovic-Savic (Al-Hilal), Dusan Tadic (Fenerbahce), Lazar Samardzic (Udinese), Vejko Birmancevic (Sparta Prague), Filip Kostic (Juventus), Andrija Zivkovic (PAOK), Filip Mladenovic (Panathinaikos), Mijat Gacinovic (AEK Athena);

Atacanți: Aleksandar Mitrovic (Al-Hilal), Dusan Vlahovic (Juventus), Luka Jovic (AC Milan), Petar Ratkov (RB Salzburg);

TOP 3 cei mai bine cotați jucători:
1. Dusan Vlahovic (24 de ani) – 65 de milioane de euro
2. Sergej Milinkovic-Savic (29 de ani) – 30 de milioane de euro
3. Aleksandar Mitrovic (29 de ani) – 28 de milioane de euro

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
De ce te mușcă țânțarii, de fapt. Motivul pentru care unele persoane nu sunt afectate, deși stau lângă tine
Capital.ro
Decizie pentru cine transferă bani. Noua regulă din 23 iulie pentru cei care folosesc bani cash
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Ipostază total neașteptată pentru Mihaela Geoană. Surprinsă în miezul zilei
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Limitele de viteză sunt reduse. Regulile pe care trebuie să le respecte toți șoferii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Restricții de apă în șase orașe din România din cauza secetei
MediaFlux
REGULI noi pentru TOȚI cei care stau la BLOC. Se SCHIMBĂ din 25 iulie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!