UCRAINA- BELGIA: 0-0 Rezultatul care duce România pe primul loc în grupă

Pentru prima dată în istoria Campionatului European, toate cele patru echipe din Grupa E - România, Belgia, Slovacia și Ucraina - sunt la egalitate cu trei puncte după două meciuri.
Filip Stan
26 iun. 2024, 18:13
UCRAINA- BELGIA: 0-0  Rezultatul care duce România pe primul loc în grupă

Reprezentativa României a reuşit o performanţă istorică, miercuri, la Campionatul European din Germania, reuşind calificarea în optimile de finală ale competiţiei. Tricolorii au remizat în ultima etapă a grupelor cu Slovacia, scor 1-1, iar Ucraina a terminat la egalitate cu Belgia, scor 0-0. România a încheiat grupa E pe primul loc. Echipa naţională a mai trecut de grupele Campionatului European o singură dată până acum, în 2000, când a înregistrat şi cea mai bună performanţă, ajungând în sferturile de finală. La ediţiile din 1984, 1996, 2008, 2016 şi 2020 s-a oprit în grupe. La celelalte ediţii a competiţiei continentale tricolorii nu s-au calificat.

Știm deja pe dinafară clasamentul acestei grupe E, în care după două runde toată lumea are câte 3 puncte (caz rarisim, nemaiîntâlnit de 30 de ani, de la CM 1994). Practic departajarea în acest moment o face golaverajul, adică România 3-2, Belgia 2-1, Slovacia 2-2, Ucraina 2-4.

Min. 64: Ocazie Belgia! Romelu Lukaku intră în careu, șutează, dar Trubin prinde balonul!

Min. 62: Schimbări Belgia: Tielemans și Trossard sunt înlocuiți de Mangala și Carrasco!

Min. 58: Schimbare Ucraina: Zinchenko intră în locul lui Mykolenko!

Min. 45: 0-0 la pauză, ala ceste scoruri, Românie este liderul grupei

Min.42 OCAZIE UCRAINA! Atac în banda stângă pentru Ucaina, însă Yaremchuk ia decizia de a pasa în loc să șuteze la poartă.

Min.40 OCAZIE BELGIA! Lukaku rămâne singur cu portarul Ucrainei, dar șutează telefonat. Fazele se succed cu repeziciune de la o poartă la cealaltă.

Min. 23: Ocazie Belgia! Wout Faes șutează de la marginea careului, dar mingea trece pe lângă poarta lui Trubin!

Min. 20: Ocazie Ucraina! Roman Yaremchuk șutează de la distanță, dar balonul este prins de Casteels!

Min. 7: Ocazie Belgia! Romelu Lukaku este lansat de Kevin De Bruyne, dar șutul atacantului este prins de Trubin!

Min. 1: A început meciul!

Ucraina – Belgia, echipe de start
Ucraina: Trubin – Tymchyk, Zabarnyi, Svatok, Matviyenko, Mykolenko – Shaparenko, Brazhko, Sudakov – Yaremchuk, Dovbyk
Rezerve: Bushchan, Lunin, Konoplia, Talovierov, Sydorchukm Stepanenko, Yarmolenko, Malinovskyi, Zinhenko, Zubkov, Bondar, Vanat, Mykhailichenko
Selecționer: Serhiy Rebrov

Belgia: Casteels – Vertonnghen, Faes, Theate, Castagne – De Bruyne, Onana, Tielemans – Doku, Lukaku, Tielemans – Doku, Lukaku, Trossard
Rezerve: Kaminski, Sels, Debast, Carrasco, Vranckx, De Ketelaere, Mangala, Bakayoko, Openda, Vermeeren, De Cuyper
Absent: Lukebakio (suspendat)
Selecționer: Domenico Tedesco

Dacă în meciul nostru cu slovacii un egal ar putea califica ambele echipe, aici e mai greu să se întâmple asta. Cu 4 puncte și golaveraj -2 Ucraina poate fi depășită de competitoare din alte grupe, în clasamentul cumulat care califică 4 locuri 3 din cele 6.

Așadar, această confruntare de la Stuttgart are un caracter mult mai tranșant decât meciul Slovacia-România, de la Frankfurt, care se dispută la aceeași oră.

PROTV ONLINE UCRAINA- BELGIA LIVE VIDEO STREAM. Ucraina: Forma echipei, știri și statistici
Oricine a văzut cu atenție partida Ucrainei cu Slovacia trebuie să fie de acord că succesul lui Mudryk et Co. a fost norocos, poate chiar nemeritat. Asta pentru că dacă la 1-0 pentru ei slovacii s-ar fi apărat mai atent, n-ar mai fi apărut contraatacul care a dus la golul egalizator. Plus marea eroare de portar de la golul de 2-1…

Față de meciul cu România, Ucraina a fost la nivel ceva mai bun cu Slovacia, dar încă nu la nivelul așteptat. Au fost acele schimbări în formație și probabil că ele vor fi menținute în continuare, adică Trubin în locul lui Lunin în poartă, Tymchyk, Brazhko și Yarmolenko titulari, Tsygankov și Stepanenko pe bancă.

Cu golaverajul ei negativ, Ucraina va trebui să forțeze victoria, dar pentru asta ar trebui să arate mai ”a echipă”. Asta pentru că în ciuda succesului cu slovacii, ucrainenii au părut că joacă în continuare cam fiecare pentru el.

PROTV ONLINE UCRAINA- BELGIA LIVE VIDEO STREAM. Belgia: Forma echipei, știri și statistici
Probabil că Belgia din meciul cu România e cea pe care suporterii ei vor s-o vadă. Nu pe cea palidă din partida de debut cu slovacii (0-1).

Chiar dacă sunt aproape calificați la scor egal, probabil că belgienii nu se vor mulțumi doar cu atât, se vor gândi și la poziția finală în grupă, dar și la ce va urma în fazele eliminatori. Când ești pe locul 3 în clasamentul FIFA simplul fapt de a te califica nu e suficient.

Lukebakio a strâns deja 2 avertismente în cele 2 meciuri de la Euro 2024, așa că e suspendat. Cel mai probabil, înlocuitorul său va fi Trossard.

Conform OPTA, Belgia a pierdut doar una din ultimele 17 partide disputate. Pe cea cu Slovacia.

Tot statisticile OPTA ne spun că Doku are cele mai multe driblinguri reușite la Euro 2024, 9 la număr. Am simțit-o pe pielea noastră.

Poate fi de mirare, dar cele două reprezentative nu s-au mai întâlnit până acum, nici oficial și nici măcar amical.

Edi Iordănescu a prezis ce se va întâmpla la Ucraina – Belgia

”Tricolorii” întâlnesc Slovacia, miercuri, 26 iunie, de la ora 19:00, și au nevoie de un punct pentru a se califica în ”optimile” turneului final. Tot de la 19:00, se joacă și cel de-al doilea meci al grupei Ucraina – Belgia.

România, înfrângere cu Belgia la Euro-2024: Selecţionerul Iordănescu – Ne-am luptat, n-am cedat, am făcut tot ce am putut. Cu Slovacia este momentul adevărului

Așa cum a anunțat, Edi Iordănescu își dorește ca România să termine pe primul loc în Grupa E. Pentru a se întâmpla acest lucru, elevii săi trebuie să câștige duelul contra Slovaciei, iar Belgia să se încurce cu Ucraina.

Astfel, selecționerul a început să pună presiune pe ”Dracii Roșii” la conferința de presă.

”Am mare încredere în talentul și potențialul băieților noștri. Talentul l-am avut mereu, dar trebuie să învățăm cum să-l valorificăm. Belgia este o forță mondială și ne-a pus în dificultate în multe momente.

Cred, cu puțină șansă, putea să fie altul rezultatul, chiar împotriva cursului jocului. Știam că adversarul este vulnerabil în unele momente. Belgia rămâne o forță, dar cu toate astea, cred că Belgia nu va învinge Ucraina”, a spus Edi Iordănescu.

Există patru locuri disponibile în ultimele 16 pentru cele mai bune clasate pe locul al treilea, ceea ce ar putea duce la situația în care una sau mai multe echipe să se califice cu două puncte, în timp ce alta ar putea rata calificarea, deși a obținut patru puncte, dar a terminat pe locul al patrulea în grupa sa, notează Reuters.com

În cazul în care echipele sunt la egalitate de puncte, ele vor fi împărțite în funcție de rezultatele directe, diferența de goluri, apoi golurile marcate, apoi punctele disciplinare, apoi clasamentul de calificare.

Spynews
Bacalaureat 2024. Subiectele la proba la alegere a profilului. Ce exerciții au avut de rezolvat candidații
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Stațiunea de pe litoralul românesc pe care e bine s-o eviți. Mirosul e greu de suportat, îți strici vacanța dacă mergi aici
Capital.ro
Statul VREA BANI de la români. Decizia luată azi, 4 iulie: Clopoţelul va suna pentru fiecare român
Playtech.ro
Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Două zile libere în plus pentru români! Care sunt condițiile pentru a le primi
Adevarul
Cum era să fie dat jos Ceaușescu cu cinci ani înainte de Revoluție. Complotul secret la care a participat și Ion Iliescu
Spynews
Star Matinal. Bianca Drăgușanu, probleme la întoarcerea din vacanță! Prin ce experiență a fost nevoită să treacă vedeta: „A fost o peripeție” / VIDEO
Spynews
Cine este Mahmut Orhan. Povestea celebrului DJ turc
Evz.ro
Aberația cu testul antidrog, criticată și de polițiști. Modificarea la Codul Rutier care te lasă aiurea fără permis intră curând în vigoare
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
BAC 2024 | Ce subiecte au picat la geografie, logică, filosofie, sociologie și psihologie
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Perle amuzante de la Bacalaureat 2024. Ce au scris elevii la Română, la subiectul III, la BAC 2024
Capital.ro
Cod Rutier 2024. Se suspendă automat permisul 30 zile. ORICINE poate reclama șoferii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie absolvenții claselor a XII-a: „Scriitorului îi e frică de Arghezi”
substantial.ro
Un bărbat a rămas încarcerat în urma unui accident auto în Piatra-Neamţ
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al României! Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!