SLOVACIA ROMÂNIA ONLINE Tricolorii, avertizaţi înaintea meciului decisiv de la Euro 2024. „Un scandal care va fi ţinut minte”

Înaintea ultimei runde din Grupa E de la Euro 2024, toate cele patru echipe - România, Belgia, Slovacia și Ucraina - au câte trei puncte și șanse egale de a termina pe orice poziție în clasament. În această atmosferă tensionată, Germania avertizează România și Slovacia să nu repete scandalul uriaş de la CM 1982 din Spania.
Filip Stan
26 iun. 2024, 08:49
SLOVACIA ROMÂNIA ONLINE Tricolorii, avertizaţi înaintea meciului decisiv de la Euro 2024.
SLOVACIA ROMÂNIA ONLINE Tricolorii, avertizaţi înaintea meciului decisiv de la Euro 2024

SLOVACIA ROMÂNIA ONLINE Tricolorii, avertizaţi înaintea meciului decisiv de la Euro 2024. Cu doar o zi înainte de meciul crucial dintre Slovacia și România, cotidianul german Der Tagesspiegel a emis un avertisment dur, subliniind că o posibilă înțelegere tacită pentru un rezultat de egalitate între cele două echipe ar putea genera un scandal global. Scenariul amintește de meciul din grupele CM 1982 dintre RFG și Austria, scor 1-0, rezultat care a asigurat calificarea ambelor echipe, în detrimentul Algeriei, scandalul fiind cunoscut drept „rușinea de la Gijon”.

Citeşte şi: PRO TV ONLINE STREAM ROMÂNIA – SLOVACIA LIVE VIDEO: Meciul momentului pentru „Generaţia de suflet”. Hai România!

Germanii au subliniat că o repetare a unui astfel de incident în meciul dintre Slovacia și România ar putea fi catastrofală pentru imaginea fotbalului european. Cu Daniel Siebert la centru, meciul de la Frankfurt este atent monitorizat.

„O repetiție a rușinii de la Gijon amenință meciul. Vor face România și Slovacia un pact de neagresiune?”, au titrat jurnaliştii nemţi, care au scris: „Rușine și scandal global. Când sunt suspiciuni legate de aranjamente în fotbal există proteste vehemente. Miercuri, în duelul altfel nespectaculos dintre Slovacia și România, de la Frankfurt, un al doilea Gijon este teoretic posibil. Un egal ar fi de ajuns pentru ambele echipe pentru a merge în optimi. Totuși, echipele susțin în unanimitate că nu vor exista scene similare cu pactul de neagresiune văzut la Cupa Mondială din 1982.

La acel moment, în orașul spaniol Gijon, Germania și Austria s-au calificat în dauna Algeriei după o victorie cu 1-0 a nemților. Acel meci a intrat în istorie drept „rușinea de la Gijon”. De această dată, Germania va juca cel mult un rol de observator, având în vedere că Daniel Siebert va arbitra acest joc exploziv.

Echipe precum Slovacia, România sau Ucraina, considerate outsidere, sunt cu siguranță fericite că EURO a trecut la 24 de echipe, de la 16. Faptul că Slovacia și România se vor întâlni în ultima rundă din grupe le permite să calculeze și, teoretic, să paseze mingea de-a latul terenului.

Această situație complicată poate deveni o problemă pentru UEFA. În cel mai rău caz se va produce un scandal care va fi ținut minte”.

Citeşte şi: SLOVACIA – ROMÂNIA 26 IUNIE 2024. Edi Iordănescu – Suntem în faţa unui moment istoric pentru naţională

Selecționerul României, Edi Iordănescu, a răspuns speculațiilor despre un posibil „blat perfect” cu Slovacia, care ar asigura calificarea ambelor echipe în optimile de finală.  „Se vorbește, nu putem controla asta. Reacția noastră e una echilibrată. Concentrarea e maximă pentru obiectiv. Jucăm pentru calificare! Mai mult decât atât, ne dorim locul 1. Am fost de la început, suntem încă pe locul 1 și ne dorim să terminăm pe locul 1. Teoretic ai anumite avantaje și mă gândesc în mod special la zile în plus de odihnă, de recuperare, dar și la posibilii adversari. Cel mai important e să mergem mai departe. Nu pot să spun altceva”, a declarat Edi Iordănescu.

Grupa E a Campionatului European din acest an este una dintre cele mai echilibrate din istorie, toate cele patru echipe având câte trei puncte înainte de ultima rundă. Situația complicată a grupei pune presiune pe echipe pentru a evita orice suspiciune de aranjamente. UEFA este atentă la desfășurarea meciurilor pentru a menține integritatea Euro 2024.

DailyBusiness
Decizia momentului! Românii află dacă se vor vaccina obligatoriu începând cu anul acesta
Spynews
Elena Udrea rămâne în spatele gratiilor! Decizie de ultimă oră a Instanței Supreme
Bzi.ro
Gabriela Cristea a făcut celebra ciocolată din Dubai: „Ce frumos se vede cu aurul acesta!”
Fanatik.ro
Cea mai mare țeapă pentru românii care vor să-și pună panouri fotovoltaice pe casă. Unii au rămas deja fără bani
Capital.ro
Șoferii cu mașini pe benzină, taxați în plus în România. Se aplică de azi, 1 octombrie
Playtech.ro
Delia a AJUNS de nerecunoscut! Doamneee ce și-a făcut la față!!! Arată ca Loredana Groza
DailyBusiness
Vestea cea mare! O nouă majorare a pensiilor, după actuala recalculare
Adevarul
După un an în armata lui Putin, un cetățean tadjik povestește cum îi păcălește Rusia pe mercenari
wowbiz.ro
Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când a aflat
Spynews
Cât a mers darul la nunta lui Marian Mexicanu cu Ana Maria. Sute de invitați s-au distrat la petrecere
Spynews
22 de elevi și trei profesori morți! Autocarul cu care au plecat în excursie a luat foc / FOTO
Evz.ro
A început marele război. Imagini înfiorătoare cu ploaia de rachete. Video
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Ea e gimnasta sexy căreia bărbații i-au cerut apa în care a făcut baie!
kanald.ro
Accident mortal în București! Un pieton a murit călcat de tramvai, pe linia 41
Cancan.ro
Ce se întâmplă în fosta vilă a lui Irinel Columbeanu! Vecinii sunt disperați, nu mai suportă situația. Imagini dezolante
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Decizie șoc pentru Elena Udrea. Instanța Supremă a anunțat fix acum
StirileBZI
Aceste anvelope devin interzise de la 1 octombrie! Toți șoferii vor fi sancționați
Prosport.ro
Prodanca, atac dezlănțuit la Reghecampf: „Fotografii grotești din cluburi și interviuri date de amantă”
stirilekanald.ro
Ana-Maria Vasiliu l-a înșelat pe Gabriel?! Soacra a rupt tăcerea: "Nu te omoară nimeni degeaba"
substantial.ro
Federaţia de fotbal din Kosovo, amendată de UEFA pentru șase încălcări ale regulamentului
MediaFlux
Se dau VOUCHERE de 660 de LEI! Românii care vor BENEFICIA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cum se încasează șpaga la DSVSA Ilfov