România, în optimile Euro-2024 de pe primul loc: Edi Iordănescu – E seara noastră. Suntem mândri că suntem români / Reverenţă în faţa suporterilor

Reprezentativa României a reuşit o performanţă istorică, miercuri, la Campionatul European din Germania, reuşind calificarea în optimile de finală ale competiţiei.
Filip Stan
26 iun. 2024, 21:47
România, în optimile Euro-2024 de pe primul loc: Edi Iordănescu – E seara noastră. Suntem mândri că suntem români / Reverenţă în faţa suporterilor

Selecţionerul Edi Iordănescu a declarat, miercuri seară, după ce tricolorii au obţinut calificarea în optimile de finală ale Campionatului European, că el şi toţi jucătorii săi sunt mândri că sunt români şi au avut parte de o susţinere incredibilă din partea suporterilor.

“Încep prin a face o reverenţă în faţa suporterilor echipei naţionale. Ce am trăit aici probabil trăieşti o daăt în viaţă. Cred că în istoria ecihpei naţionale suporterii nu au fost atât de aporpiaţi de naţională cum au fost acum. Pentru noi cea mai mare preocupare asta este, dorim să nu îi dezamăgim. E momentul nostru, e seara noastră, e seara României, e şi ziua drapelului şi este o bucurie în plus. Suntem mândri că suntem români”, a spus Edi Iordănescu la Pro Arena.

Edi Iordănescu: ”Sunt norocos”
”Sunt noroc să antrenez o generație bună. Sunt norocos că am în jurul meu oameni care mă ajută. Sunt noroc că am șansa să antrenez echipa națională, chiar dacă mi-am parcurs etape firești în carieră până să vin la echipa națională și cred că a fost serviciu contra serviciu.

Dacă ăsta este noroc, atunci nu mi-e rușine să spun că am avut șansă”, a transmis Edi Iordănescu.

Reprezentativa României a reuşit o performanţă istorică, miercuri, la Campionatul European din Germania, reuşind calificarea în optimile de finală ale competiţiei. Tricolorii au remizat în ultima etapă a grupelor cu Slovacia, scor 1-1, iar Ucraina a terminat la egalitate cu Belgia, scor 0-0. România a încheiat grupa E pe primul loc. Echipa naţională a mai trecut de grupele Campionatului European o singură dată până acum, în 2000, când a înregistrat şi cea mai bună performanţă, ajungând în sferturile de finală. La ediţiile din 1984, 1996, 2008, 2016 şi 2020 s-a oprit în grupe. La celelalte ediţii a competiţiei continentale tricolorii nu s-au calificat.

EURO 2024: Când şi cu cine joacă România în optimi. „Generaţia de suflet” şanse de calificare în sferturi!

România, în optimile Euro-2024 de pe primul loc: Mircea Sandu – Ceea ce a reuşit Edi Iordănescu este o performanţă mare!

Mircea Sandu, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, consideră că Andrei Raţiu a fost cel mai bun jucător român la acest turneu final şi preferă Slovenia ca adversar în optimi.

„Am trăit momentul cu emoţii uriaşe. La un moment dat eram pe ultimul loc în grupă, dar a venit acel moment individual al lui Ianis şi s-a reuşit egalarea, după golul lui Răzvan Marin. Aşteptăm acum să vedem cu cine jucăm şi, între Slovenia şi Olanda, sper să jucăm totuşi cu Slovenia. Ceea ce a reuşit Edi Iordănescu este o performanţă mare, jucătorii s-au dăruit şi să nu uităm suporterii, care au fost extraordinari. Raţiu, pentru mine, a fost cel mai bun jucător român la turneul final. Nu am mai văzut de mult atâta dăruire.

SLOVACIA – ROMÂNIA 1-1 în Grupa E de la Euro 2024. Tricolorii s-au calificat în optimile de finală de pe locul 1! Vor întâlni Olanda sau Slovenia!

Să nu uităm că o mare parte din aceşti jucători au fost descoperiţi, pe când erau foarte mici, de Radu Răducioiu, în selecţii făcute pentru echipele naţionale de juniori. E un amănunt care este uitat. E o performanţă notabilă, pentru că România a mai ieşit din grupe doar o dată, cu Italia, în 2000”, a declarat Mircea Sandu la TVR Sport, după calificarea echipei naţionale în optimile Euro 2024.

 

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță se căsătoresc! Dana Budeanu a spus când va avea loc nunta
Fanatik.ro
Fructele care te ajută să dormi mai bine. Le poți consuma înainte de culcare
Capital.ro
Îți confiscă mașina pe loc. Șoferii sunt verificați. Este interzis să intre în țară
Playtech.ro
Câți COPII are Yosif Mohaci, de fapt. Soțul Andei Adam a mai fost căsătorit o dată
DailyBusiness
Pericol pentru toți clienții eMag! Vă puteți pierde banii!
Adevarul
Era Macron ia sfârșit. Ce înseamnă rezultatul alegerilor legislative pentru politica din Franța
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
De ce dispar smartphoneurile. Revine moda telefoanelor simple
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de la EURO!
wowbiz.ro
Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
Cancan.ro
Câți lei a dat acest turist, pe 100g de hamsii, în Eforie Nord. A crezut că nu vede bine
Playsport.ro
Dezvăluiri despre triunghiul amoros de la Survivor. Zanni a spus tot despre relația cu Ana Porgras: „Ăsta a fost jocul”
kanald.ro
Tichetele de masă și indemnizația de hrană nu vor fi incluse calculul pragului de 4.000 de lei. Anunțul făcut de Guvernul României
Capital.ro
Se dau banii înapoi. Schimbare crucială în România. Marcel Boloș: Omul nu trebuie să facă absolut nimic
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
stirilekanald.ro
Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia
substantial.ro
ACCIDENT GRAV ÎN SUCEAVA: O FAMILIE ÎNTREAGĂ ȘI-A PIERDUT VIAȚA
MediaFlux
ION ILIESCU, ANUNȚ IMPORTANT! Doliu în ROMÂNIA
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?