Dieta care imită postul. Întârzie îmbătrânirea organismului, pe lângă alte zeci de beneficii pentru sănătate

Într-o căutare continuă a soluțiilor pentru o sănătate mai bună și o viață prelungită, cercetătorii și pasionații unui stil de viață sănătos au descoperit o metodă inovatoare: dieta care imită postul. Această dietă nu doar că promite să întârzie procesul de îmbătrânire, dar vine și cu o serie de beneficii semnificative pentru sănătate.
Filip Stan
28 iun. 2024, 21:44
Dieta care imită postul. Întârzie îmbătrânirea organismului, pe lângă alte zeci de beneficii pentru sănătate
Dieta care imită postul. Întârzie îmbătrânirea organismului, pe lângă alte zeci de beneficii pentru sănătate

Dieta care imită postul. Dieta FMD (fast-mimicking diet) se bazează pe principiul limitării caloriilor, proteinelor și carbohidraților, dar subliniază importanța grăsimilor nesaturate. Ideea din spatele ei este să păcălească organismul să simuleze stările benefice ale postului, care pot iniția procese de reparare și întinerire celulară.

Dr. Valter Longo, director al Institutului de Longevitate de la Universitatea din California, explică că FMD poate reduce markerii îmbătrânirii, inclusiv rezistența la insulină, grăsimea hepatică și inflamația. „Cercetările noastre arată că o dietă care imita postul poate reduce mulți markeri asociați cu îmbătrânirea, cum ar fi rezistența la insulină, grăsimea hepatică și inflamația. Scopul dietei este de a pune organismul într-o stare care imită efectele postului, care poate declanșa procese de reparare și întinerire”, a spus dr. Valter Longo.

Citeşte şi: Ce este dieta disociată? Ce să mănânci și ce să nu mănânci ca să slăbești

Principiile de bază ale dietei FMD includ o perioadă de restricție calorică severă pentru un număr limitat de zile pe lună, urmată de alimentație normală în restul timpului. Această metodă stimulează procesele metabolice care sunt asociate cu longevitatea și sănătatea generală.

Deși dieta FMD prezintă rezultate promițătoare, nu este potrivită pentru toată lumea. Dr. Nicole Avena, expert în nutriție și neurologie, avertizează că femeile însărcinate, persoanele în vârstă și cei cu anumite condiții medicale ar trebui să evite această dietă fără a consulta un medic. O abordare personalizată este esențială înainte de a începe orice schimbare semnificativă în regimul alimentar. „Femeile însărcinate, persoanele în vârstă și persoanele cu anumite afecțiuni medicale ar trebui să evite această dietă fără a consulta mai întâi un medic. Ca și în cazul oricărei intervenții alimentare, o abordare individuală este cheia”, a declarat dr. Nicole Avena.

Citeşte şi: De ce nu e bine să ții post intermitent. Noile studii arată ce boli putem dezvolta de la această dietă

Interesul pentru dieta FMD ca metodă de întârziere a îmbătrânirii este în continuă creștere, însă cercetările suplimentare sunt necesare pentru a înțelege pe deplin beneficiile sale potențiale. Dr. Longo subliniază importanța continuării studiilor pentru optimizarea sănătății și longevității prin intermediul acestei diete: „Suntem la începutul înțelegerii întregului potențial al dietei de post. Avem nevoie de mai multe cercetări pentru a înțelege cum să profităm cel mai bine de beneficiile sale pentru sănătate și longevitate”.

Dieta care imită postul reprezintă o promisiune fascinantă pentru îmbunătățirea sănătății și prelungirea vieții. Cu toate acestea, este crucial să abordați orice schimbare dietetică cu atenție și să consultați întotdeauna profesioniști în domeniul sănătății pentru a vă asigura că este potrivită pentru nevoile și condițiile individuale. Ca în orice aspect al sănătății, o abordare personalizată și echilibrată este cheia unei vieți sănătoase și pline de vitalitate.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Ce va face Zanni cu banii câștigați la Survivor All Stars: „Am planul ăsta din vara anului 2023!”
Fanatik.ro
Drumul unic din România pe care au început să vină din ce în ce mai mulți turiști. Peisajul este de vis, foarte multe persoane vin aici să stea cu cortul
Capital.ro
Românii care stau la curte au interzis. Poliția vine direct la poartă și te amendează
Playtech.ro
Vremea o ia razna din nou! Cod PORTOCALIU de ploi și vijelii în zonele astea ale României
DailyBusiness
Noi locuri de muncă pentru români! Sunt 100 de posturi disponibile!
Adevarul
România, primele reacții după eșecul cu Olanda: Hagi și Burcă au explicat ce s-a întâmplat
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
IPS Teodosie, amendă drastică. Reacția autorităților
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Gabi Bădălău și Ramona Gabor, împreună după 15 ani! PRIMELE IMAGINI
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
România se pregătește să scrie istorie în fața naționalei Țărilor de Jos. La ce oră se dispută partida „Generației de Suflet” din optimile EURO 2024
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Amendă între 990 - 1.320 lei. Nu ai voie să întorci! 6-8 puncte-amendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
substantial.ro
Rezultatele Evaluării Naționale 2024 vor fi publicate în 3 iulie
MediaFlux
Incidente grave la EURO 2024. UEFA a deschia o anchetă disciplinară
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?