Ce cred specialiștii despre moda „Orezempic”, devenită virală pe TikTok pentru scăderea în greutate: „Este de foarte scurtă durată”

Orezempic este noua modă în materie de slăbit din ultima perioadă, tot mai discutată pe internet. Specialiștii, însă, au intervenit și au explicat dacă această nouă băutură „revoluționară” chiar te ajută să slăbești sau nu.
Filip Stan
28 iun. 2024, 11:55
Ce cred specialiștii despre moda „Orezempic”, devenită virală pe TikTok pentru scăderea în greutate: „Este de foarte scurtă durată”
Ce cred specialiștii despre moda „Orezempic”, devenită virală pe TikTok pentru scăderea în greutate: „Este de foarte scurtă durată”

Orezempic este o nouă băutură care circulă pe TikTok datorită afirmațiilor conform cărora poate ajuta la controlul greutății, similar medicamentelor antidiabetice și anti-obezitate. Băutura se prepară lăsând orezul să se înmoaie în apă, apoi se bea apa de orez aromatizată cu suc de lime.

Citește și: Dieta miracol prin care o femeie a reușit să scape de 90 de kilograme în timp record: „Obișnuiam să-mi petrec mult timp luând mâncare de la fast-food și mâncând singură în camera mea”

Ce cred specialiștii despre moda „Orezempic”, băutura de pe TikTok care te ajută să slăbești

O nouă băutură face înconjurul TikTok datorită afirmațiilor că este o alternativă ieftină la medicamentele populare pentru pierderea în greutate și diabetul de tip 2, precum Ozempic și Wegovy. Această băutură bogată în amidon vă poate ajuta să vă simțiți sătui, însă nu este o alternativă la Ozempic, așa cum sugerează numele, relatează Health.com.

„Rice-Zempic”, o băutură care combină orezul, apa și sucul de lămâie, este prezentată ca o băutură care îi poate ajuta pe oameni să slăbească, imitând efectele medicamentelor prescrise.

În prezent, hashtag-ul Rice-Zempic (#ricezempic) are 152 de postări pe TikTok, cu utilizatori care susțin că băutura poate ajuta oamenii să slăbească până la 14 kilograme într-o săptămână. Utilizatorii TikTok susțin, de asemenea, că băutura îi poate face să se simtă mai puțin înfometați pe parcursul zilei, să aibă mai puțină poftă de dulciuri și ar putea chiar să îi ajute să folosească baia mai des.

Rețeta exactă variază în funcție de persoană, dar de obicei include aceste trei ingrediente:

  • ½ cană orez nespălat
  • 1 cană de apă călduță sau fierbinte
  • Sucul de la o jumătate de lămâie

Lăsați combinația la infuzat, scoateți orezul și beți apa cu amidon rămasă. Mulți oameni au spus că vor aștepta o jumătate de oră până la o oră înainte de a mânca după aceea.

Cel mai mare beneficiu al Rice-Zempic în ceea ce privește pierderea în greutate este faptul că „este relativ hipocaloric – este doar apă cu amidon. Poate fi utilă pentru pierderea în greutate dacă o folosiți pentru a înlocui o masă”, potrivit lui Mir Ali, MD, director medical al Memorial Care Surgical Weight Loss Center la Orange Coast Medical Center în Fountain Valley, California.

Preparatul din apă de orez și suc de lămâie ar putea, de asemenea, să-i ajute pe oameni să se simtă mai sătui înainte de masă și să mănânce mai puțin decât ar face-o în mod normal. Dar, în afară de aceasta, băutura are „zero suport științific”, a declarat Scott Keatley, RD, coproprietar al Keatley Medical Nutrition Therapy, pentru revista Health.

„În timp ce apa de orez poate avea unele beneficii nutriționale, cum ar fi furnizarea unei surse de energie din conținutul său de amidon, nu există dovezi care să sugereze că are proprietăți care ar avea un impact semnificativ asupra pierderii în greutate, în special în modul în care o fac medicamentele antidiabetice precum Ozempic”, a explicat Keatley.

„Băutura ar putea, de asemenea, să facă pe cineva să se simtă plin, dar nu în același mod în care o fac medicamentele anti-diabet și anti-obezitate. Amidonul se extinde în stomac și vă poate face să vă simțiți plin – dar este de foarte scurtă durată. Amidonul se extinde în stomac și vă poate face să vă simțiți plin – dar este de foarte scurtă durată. Nu vă ajută deloc din punct de vedere metabolic”, potrivit lui Kunal Shah, MD, profesor asistent în divizia de endocrinologie de la Rutgers Robert Wood Johnson Medical Center.

Rice-Zempic nu este periculos, în sine, dar este, de asemenea, puțin probabil să facă mult, a mai spus Shah. Dacă aveți o afecțiune precum refluxul acid, sucul de lămâie poate, de asemenea, să o exacerbeze, a adăugat el.

Chiar dacă ați pierde în greutate prin consumul de Rice-Zempic, experții subliniază că nu este o modalitate durabilă de a face acest lucru.

„Această pierdere în greutate va fi temporară, deoarece nu faceți schimbări permanente, sănătoase, pe termen lung. Odată ce vă opriți acest tip de lucru, greutatea va reveni”, a spus Ali.

Citește și: Dieta Dukan, meniu complet pe 7 zile: cum să gestionezi poftele pentru un minus de 10 kg la cântar

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Ce va face Zanni cu banii câștigați la Survivor All Stars: „Am planul ăsta din vara anului 2023!”
Fanatik.ro
Rezultate Evaluarea Națională 2024. La ce oră se afișează, de fapt, notele pe 3 iulie. Admitere liceu 2024 în urma notelor obținute
Capital.ro
Vin direct la tine acasă! Toți românii vor fi notificați. Sunt obligați să plătească
Playtech.ro
Vremea o ia razna din nou! Cod PORTOCALIU de ploi și vijelii în zonele astea ale României
DailyBusiness
Oferta momentului de la Digi! Află cum poți primi un telefon gratis!
Adevarul
Cum ne dă statul român foc la valiză. Un cunoscut economist explică de ce avem o viața mai scumpă de la 1 iulie
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Pericolul care pândește peste România. Mari probleme cu energia electrică
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
O mai știți pe Adriana Muraru, cea care o înlocuia pe Andreea Esca la PRO TV? Jurnalista s-a retras de ani buni din presă. Cu ce se ocupă acum
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
România se pregătește să scrie istorie în fața naționalei Țărilor de Jos. La ce oră se dispută partida „Generației de Suflet” din optimile EURO 2024
Capital.ro
Telefoanele mobile, INTERZISE. Decizie în România. Nu ai voie să îl folosești
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
substantial.ro
Un polițist german concediat pentru furtul a 180 de kilograme de brânză cheddar
MediaFlux
COPIL MUȘCAT de o FEMEIE! Incident ȘOCANT la MARE VIDEO
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?