Gheorghe Turda refuză să facă playback. La ce trucuri apelează artistul pentru a-și menține vocea

Gheorghe Turda, în vârstă de 76 de ani, este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați cântăreți de muzică populară din România.
Filip Stan
28 iun. 2024, 12:46
Gheorghe Turda refuză să facă playback. La ce trucuri apelează artistul pentru a-și menține vocea

Gheorghe Turda, unul dintre cei mai buni cântăreți de muzică populară are o voce de invidiat, în ciuda vârstei de 76 de ani. Artistul a dezvăluit recent trucurile care îl ajută să își mențină vocea.

Gheorghe Turda, declarații despre cum și-a reparat rapid vocea

Artistul, absolvent la Conservator susține că și acum reușește să cânte la fel ca în anii studenției. Totuși, în momentele în care îl ajunge răgușeala, apelează la anumite trucuri.

„Sunt printre singurii artiști, din generația mea, de vârsta mea, care mai cântă, nu mă las, am și acum vocea de la 20 de ani. Normal, însă, fac vocalize zilnic, prin casă, vocea e ca femeia, trebuie întreținută.

N-o să credeți, dar tocmai am terminat de savurat o înghețată, răgușeala, în cazul meu, că mi s-a mai întâmplat, nu vine de la faptul că am mâncat ceva rece, ci că am cântat și am vorbit prea mult. Îmi amintesc că am pățit-o, cândva, după nunta fratelui meu, unde am cântat toată noaptea și am tot povestit.

O săptămână a trebuit să intru în pauză vocală, ca să-mi revin, pentru că-mi forțasem vocea. Răgușeala trece cu mult somn, dar și cu pauză vocală, acestea sunt de bază”, a dezvăluit Gheorghe Turda, într-un interviu pentru Click.

Mai mult, cântărețul recunoaște că în această vară are agenda plină și că abia așteaptă să facă atmosferă la evenimente.

„Vara asta am și nunți și spectacole, inclusiv la Câmpia Turzii și la Brăila, dar am și în străinătate, pentru diaspora. Mulți mă întreabă de ce mai cânt. Însă, eu sunt artist, de tânăr, îmi place să urc pe scenă, să fiu în fața publicului. În plus, încă am voce, nu fac playback, ca alții”, a mai spus Gheorghe Turda.

Citește și: Gheorghe Turda îl face praf pe Constantin Enceanu: „Nu-mi place să ling, după ce am scuipat o dată”

Unde locuiește artistul

Artistul deține în Câmpina o proprietate în valoare de peste 300.000 de euro. El a mărturisit că iubește să stea vara în grădină și că simte lipsa soției lui, Bety, care s-a stins din viață în urmă cu 15 ani.

„Acum culeg niște vișine, pentru dulceață, aici e un adevărat loc pentru odihnă. Toate florile îmi amintesc de regretata mea soție, Bety, fostă balerină. Ea le-a plantat și le-a îngrijit cu suflet, până la sfârșitul vieții. Și ei tare îi plăcea, în acest mic colț de Rai, cu aer curat, liniște și multă verdeață. A murit, săraca, a făcut leucemie, după ce a vizitat Hiroshima, acolo încă erau radiații puternice”, a mai declarat acesta.

Citește și: Gheorghe Turda, dezvăluiri emoționante despre motivul pentru care nu există nicio femeie în viața sa: „Nimeni nu o va putea înlocui”

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Ce va face Zanni cu banii câștigați la Survivor All Stars: „Am planul ăsta din vara anului 2023!”
Fanatik.ro
Rezultate Evaluarea Națională 2024. La ce oră se afișează, de fapt, notele pe 3 iulie. Admitere liceu 2024 în urma notelor obținute
Capital.ro
Vin direct la tine acasă! Toți românii vor fi notificați. Sunt obligați să plătească
Playtech.ro
OOPS! Lidia Buble, aproape GOALĂ! Se vede TOT prin costumul ăsta de baie MINUSCUL
DailyBusiness
Ultimele informații cu privire la data alegerilor prezidențiale și parlamentare din 2024!
Adevarul
Cum ne dă statul român foc la valiză. Un cunoscut economist explică de ce avem o viața mai scumpă de la 1 iulie
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Pericolul care pândește peste România. Mari probleme cu energia electrică
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
O mai știți pe Adriana Muraru, cea care o înlocuia pe Andreea Esca la PRO TV? Jurnalista s-a retras de ani buni din presă. Cu ce se ocupă acum
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
România se pregătește să scrie istorie în fața naționalei Țărilor de Jos. La ce oră se dispută partida „Generației de Suflet” din optimile EURO 2024
Capital.ro
Telefoanele mobile, INTERZISE. Decizie în România. Nu ai voie să îl folosești
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
substantial.ro
Hernie de disc lombară tratată cu succes la Spitalul Clinic SANADOR
MediaFlux
COPIL MUȘCAT de o FEMEIE! Incident ȘOCANT la MARE VIDEO
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?