Cea mai mare felină din Europa, surprinsă în România. Imagini rare cu animalul

Cea mai mare felină din Europa a fost surprinsă în România, iar animalul a fost filmat, videoclipul făcând furori în mediul online.
Alina Costache
28 iun. 2024, 15:55
Cea mai mare felină din Europa, surprinsă în România. Imagini rare cu animalul

Cea mai mare felină din Europa a fost surprinsă în România, Regia Națională a Pădurilor-Romsilva publicând imaginile. Doi râși tineri au fost surprinși luptându-se din greu. Videoclipul apărut în mediul online a stârnit o mulțime de reacții.

Doi râși care se luptă au făcut furori pe rețelele de socializare

Constantin Cazac, angajat la Ocolul Silvic Vatra Dornei din cadrul Direcției Silvice Suceava, a surprins imagini scumpe la vedere cu doi râși care se luptă în mijlocul unui drum dintr-o pădure. Reprezentanții Romsilva au decis să facă filmulețul public, iar acesta a făcut furori pe rețelele de socializare.

„Imaginile extrem de rare și frumoase cu cei doi râși tineri care își măsoară forțele au fost surprinse de către colegul nostru Constantin Cazac la Ocolul Silvic Vatra Dornei din cadrul Direcției Silvice Suceava.”, au scris cei de la Romsilva în descrierea filmulețului de pe Youtube.

@tiberiu Râși jucându-se între Parcul Național Călimani și Dealu Negru(prin Șaru Bucovinei, Suceava) #lynxcats #rasinparculnational #romania🇷🇴 #parculnationalcalimani #lynx ♬ sunet original – Tiberiu

Râsul, cea mai mare felină din Europa

Râsul este cea mai mare felină  din Europa, remarcându-se ca un prădător extrem de discret. Mai mult, acesta poate fi văzut foarte rar în libertate, iar prezența acestuia în mediul forestier poate fi considerat un indicator al unui ecosistem sănătos.

Citește și: O româncă din Iași a adoptat o lupoaică! Tânăra este artistă și cheltuie în fiecare lună sute de euro pentru animalul sălbatic. ”M-am îndrăgostit”

„Cea mai mare felină din Europa, râsul este un prădător foarte discret, rar văzut în libertate. Trăiește în libertate circa 17 ani, iar prezența acestuia este un indicator al unui ecosistem sănătos și echilibrat. Râșii se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate, putând face salturi mari. Au auzul și mirosul foarte fin și au o vedere foarte bună, inclusiv nocturnă, când de multe ori iese la vânătoare, acesta fiind un vânător solitar.”, au mai spus reprezentanții Romsilva.  Au un trunchi scurt, picioare lungi și labe foarte bine dezvoltate, cu care alearga foarte eficient prin zăpadă. Smocurile din vârfurile urechilor le conferă aspectul atât de cunoscut. Râsul vânează cu precădere ungulate mici, precum căprioarele sau caprele negre, dar și pradă mai mică, precum rozătoarele. Este un vânător care apelează la ambuscade și elemente surpriză. Felina se mișcă fără zgomot și atacă prada pe neașteptate făcând salturi și de câțiva metri.

În întreaga Europă trăiesc între 9.000-10.000 de râși, iar acesta este al treila animal prădător, după urs și lup. Aproximativ 1.500 de râși trăesc în pădurile de pe teritoriul României, figurând pe lista animalelor strict protejate.

Citește și: „Lup uriaș”, filmat în timp ce aleargă după un biciclist pe Drumul de Poiană. Ce spun specialiștii despre comportamentul animalului

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Ce va face Zanni cu banii câștigați la Survivor All Stars: „Am planul ăsta din vara anului 2023!”
Fanatik.ro
Animalul foarte cunoscut care a început să dispară treptat din Europa. Toți românii l-au văzut măcar o dată în viață
Capital.ro
Devine obligatoriu în România. Sancțiunile se aplică de la 1 septembrie 2024
Playtech.ro
Vremea o ia razna din nou! Cod PORTOCALIU de ploi și vijelii în zonele astea ale României
DailyBusiness
Oferta momentului de la Digi! Află cum poți primi un telefon gratis!
Adevarul
Cum ne dă statul român foc la valiză. Un cunoscut economist explică de ce avem o viața mai scumpă de la 1 iulie
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Decăderea totală a Bucureștiului. Un mare regizor taie cu bisturiul
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Telefonul banal care i-a adus moartea lui Gheorghe Băicuș, militarul care și-a pierdut viața în accidentul din Suceava 😢
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
România se pregătește să scrie istorie în fața naționalei Țărilor de Jos. La ce oră se dispută partida „Generației de Suflet” din optimile EURO 2024
Capital.ro
Interzis peste tot în România. Este caz penal și te condamnă la închisoare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
substantial.ro
Patronul unui muncitor agricol indian decedat în urma unui accident de muncă, arestat în Italia
MediaFlux
COPIL MUȘCAT de o FEMEIE! Incident ȘOCANT la MARE VIDEO
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?