Cod roşu de caniculă în România. Sunt anunţate peste 44 de grade. Prognoza meteo iulie 2024

Administrația Națională de Meteorologie este în alertă, evaluând posibilitatea emiterii primului Cod Roșu de caniculă din acest sezon estival.
Filip Stan
02 iul. 2024, 09:36
Cod roşu de caniculă în România. Sunt anunţate peste 44 de grade. Prognoza meteo iulie 2024

Prognoza meteo iulie 2024. Meteorologii au emis avertismente serioase pentru România, prognozând temperaturi extrem de ridicate în următoarele zile. Potrivit specialiștilor de la AccuWeather, Bucureștiul și alte regiuni vor resimți o caniculă deosebit de severă, cu temperaturi care vor atinge și depăși pragul de 40 de grade Celsius.

Prognoza indică o creștere a temperaturilor în perioada 7-10 iulie, cu valori inițiale de 36 de grade în creștere până la 39 de grade în București. Aceste temperaturi vor fi resimțite ca fiind de până la 44 de grade la umbră, ceea ce amplifică riscurile pentru sănătatea publică.

Apocalipsă meteorologică după cupola de foc. „Rafale de vânt de peste 200 km/h”. Sezonul uraganelor din 2024, „unul dintre cele mai intense”

Administrația Națională de Meteorologie este în alertă, evaluând posibilitatea emiterii primului Cod Roșu de caniculă din acest sezon estival. Codul roșu este activat atunci când temperaturile extrem de înalte prezintă riscuri semnificative pentru sănătatea populației și pentru securitatea publică.

În contextul acestei alerte meteorologice, angajatorii sunt obligați să ia măsuri de protecție pentru angajați conform prevederilor legale. Aceste măsuri includ reducerea intensității și ritmului activităților fizice, asigurarea ventilării adecvate la locurile de muncă și alternarea efortului dinamic cu cel static. De asemenea, este necesară asigurarea unei cantități suficiente de apă minerală, echipament individual de protecție și facilitarea accesului la dușuri pentru angajați.

ANM-Prognoza-4-saptamani-240702072849

În situații de temperaturi extreme, angajatorii pot adopta măsuri suplimentare, precum reducerea duratei zilei de lucru, eșalonarea programului pe două perioade distincte sau chiar întreruperea colectivă a lucrului pentru a proteja sănătatea angajaților.

Cu toate că meteorologii continuă să monitorizeze evoluția vremii, recomandările pentru populație rămân să evite expunerea prelungită la soare și să respecte măsurile de protecție împotriva caniculei, cum ar fi hidratarea corespunzătoare și căutarea locurilor răcoroase în timpul zilei.

Prognoza meteo – Marţi, caniculă în 14 judeţe şi în Capitală / De la ora 10.00, intră în vigoare o atenţionare cod galben de vijelii în cea mai mare parte a ţării, valabilă până miercuri dimineaţă

Meteorologii anunţă temperaturi deosebit de ridicate în 14 judeţe şi în Capitală, marţi.. De asemenea, de marţi dimineaţă şi până miercuri dimineaţă, cea mai marre parte a ţării se află sub atenţionare cod galben de ploi şi vijelii.

Marţi, 2 iulie, 14 judeţe şi Capitala voer fi afectate de temperaturi deosebit de ridicate, caniculă şi disconfort termic ridicat.

”În cea mai mare parte a Munteniei, Dobrogea continentală şi sudul Moldovei se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, va fi caniculă şi disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi în general de 35…37 de grade. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală”, transmit meteorologii.

Prognoza meteo. Furtuni cu putere de ciclon chiar de la noapte. Vor fi descărcări electrice, grindină şi ploi torenţiale

O atenţionare meteorologică cod galben de vijelii este valabilă pentru intervalul 2 iulie, ora 10 – 3 iulie, ora 10.

„În sudul Banatului, Oltenia, Transilvania, cea mai mare parte a Munteniei şi Moldovei, local în Maramureş, precum şi la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torenţiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h), vijelii, grindină şi descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de    20…40 l/mp şi pe arii restrânse de peste 50 l/mp”, este mesajul ANM.

Miercuri, manifestările de instabilitate atmosferică vor continua, mai ales în centrul şi estul ţării.

Prognoza meteo pentru luna iulie: Vreme mai caldă decât de obicei în România

Prognoza meteo Săptămâna 1 – 8 iulie 2024
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile extracarpatice, dar mai ales în extremitatea de sud-est a ţării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cu excepţia extremităţii de sud-est a ţării, unde regimul pluviometric va fi deficitar, cantităţile de precipitaţii vor fi în general excedentare, mai ales în zonele montane, centrale şi nordice.

Săptămâna 8 – 15 iulie
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sudice. Cu excepţia extremităţii de est, de sud şi de sud-est a ţării, unde cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale, regimul pluviometric va fi deficitar, mai ales în zonele montane.

Săptămâna 15 – 22 iulie
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă uşor mai accentuată în cele sudice. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării.

Elena Mateescu, director ANM, anunță schimbări bruște de temperaturi la începutul lunii iulie: „Prima zi din luna lui Cuptor va fi caracterizată de temperaturi în creștere”

Săptămâna 22 – 29 iulie
Mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice. Regimul pluviometric va fi uşor deficitar în regiunile vestice şi nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

DailyBusiness
Românii din Diaspora vor avea weekend întreg pentru a-și decide viitorul! Cum se vor desfășura alegerile parlamentare
Spynews
Elena Udrea rămâne în spatele gratiilor! Decizie de ultimă oră a Instanței Supreme
Bzi.ro
Este despărțirea anului în show-bizz-ul românesc! Cântărețul și-a găsit deja altă iubită!
Fanatik.ro
Comuna din România care va avea aeroport. Prețul terenurilor în zonă va exploda
Capital.ro
Decizie pentru românii cu mașini mai vechi de 15 ani. Pot ridica 3.000 de lei de la Primărie
Playtech.ro
Cum arăta Neti Sandu în tinerețe. De NERECUNOSCUT, imagini uitate cu celebra prezentatoare
DailyBusiness
NU ajung veniturile de la o lună la alta! 99% dintre români lucrează PENTRU BANI!
Adevarul
Experții încearcă să ghicească reacția Israelului la atacul iranian: următoarea mișcare poate determina cursul războiului
wowbiz.ro
Paul este motociclistul care a murit nevinovat la 18 ani, după ce a fost lovit de un șofer care nu s-a asigurat
Spynews
Cât a mers darul la nunta lui Marian Mexicanu cu Ana Maria. Sute de invitați s-au distrat la petrecere
Spynews
22 de elevi și trei profesori morți! Autocarul cu care au plecat în excursie a luat foc / FOTO
Evz.ro
Top 10 cele mai mari pensii din România. Cu două îți cumperi un apartament de lux
Ego.ro
De nerecunoscut! Mircea Geoană, cu părul lung și creț, ăn TINEREȚE! Imagini unice
Prosport.ro
FOTO. Ea e gimnasta sexy căreia bărbații i-au cerut apa în care a făcut baie!
kanald.ro
Un bărbat a fost atacat de urs în plină zi, în județul Suceava! În ce stare se află victima, după atacul violent
Cancan.ro
Presupusul iubit al Simonei Halep cere statului român banii pe 40 de apartamente! Dorin Mateiu a 'moștenit' averea unui baron celebru
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Doliu în televiziune. A murit un prezentator celebru: A fost un prieten feroce
StirileBZI
Nu se mai dau ajutoarele de la stat! Dacă ai o mașină ce valorează mai mult de 15.000 de euro, nu mai primești nimic!
Prosport.ro
Prodanca, atac dezlănțuit la Reghecampf: „Fotografii grotești din cluburi și interviuri date de amantă”
stirilekanald.ro
Ana-Maria Vasiliu l-a înșelat pe Gabriel?! Soacra a rupt tăcerea: "Nu te omoară nimeni degeaba"
substantial.ro
Elena Lasconi acuză repetarea vulnerabilităților în relația lui Mircea Geoană cu Rusia
MediaFlux
GEST ȘOCANT al familiei STELEI POPESCU! Teribil ce s-a ÎNTÂMPLAT la MORMÂNTUL ACTRIȚEI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cel mai bun moment pentru a merge în safari nu este atunci când v-ați aștepta