Timp de 16 ani, bărbatul a testat rețeta, iar acum a dat lovitura, produsul fiind premiat cu mai multe medalii la diferite saloane internaționale de invenții. Braga tradițională, denumită și „boza” în limbile slavă și turcă, se obține prin fierberea meiului măcinat,
Braga are în compoziție un conținut mare de substanțe hrănotoare din tărâșe de grâu, orz, secară, porumb sau mălai. Uneori, în ea se mai adaugă și zaharină pentru a o îndulci, dar și pentru a se conserva mai bune.
La vârsta de 49 de ani, Cristian Gheorghiu și-a îndeplinit visul de-o viață. Noua rețetă de bragă făcută de gălățean i-a cucerit pe consumatori. Băutura mai bună decât Coca Cola, Pepsi, Fanta sau Red Bull este produsă prin amestecul dintre fiertura de cereale fermentată cu ajutorul drojdiilor (bragă) și extracte din plante precum: ginko-biloba, ashwagandha, ginseng siberian, ganoderma şi brusture.
„Rezultatul are multe beneficii asupra organismului. Principiile active din plantele folosite oferă un aport de vitamine şi minerale care energizează organismul şi îl hrăneşte în mod natural. De asemenea, ajută organismul să se refacă fizic şi psihic”, a spus Cristian Gheorghiu pentru Economedia.
Pentru o sticlă de doi litri de „Braga boierească”, românii plătesc doar 12 lei.
Cristian Cheorgiu a avut mult de muncă pentru a ajunge unde este acum. Ani la rândul a testat diferite variante, iar la final a decis să înclocuiască făina cu boabe de grâu întregi.
Nici tehnologia de preparare nu a fost una simplu de realizat şi implementat.
Dispozitivul de fierbere este o inovaţie în domeniu, iar oala cu un sistem de malaxare produce şi 150 de litri la 6 ore. Temperatura perfectă este şi ea un secret: nu mai mult de 30 de grade Celsius. La final, în bragă se adaugă zahăr sau miere. Şi pentru că nu are conservant, băutura românească mai bună decât Coca Cola trebuie consumată în maximum 3 zile de la cumpărare.
Investiţia românului a fost, după cum chiar el recunoaşte, de 30.000 de euro, aceeaşi sumă pe care a primit-o şi prin finanţare europeană.