Amenzi de 2.500 de lei pentru românii care stau la curte: Greşeala care îţi aduce Poliţia Locală la uşă

Poliţia Locală din Timişoara a amendat mai multe persoane care creşteau ponei, vaci, oi şi păsări pe raza municipiului reşedinţă de judeţ.
Filip Stan
02 iul. 2024, 11:16
Amenzi de 2.500 de lei pentru românii care stau la curte: Greşeala care îţi aduce Poliţia Locală la uşă

Nu ai voie să tai acest copac sub nicio formă, chiar dacă se află la tine în curte. Poți primi amenzi colosale

Ca urmare a unor sesizări, poliţiştii locali au efectuat verificări pe str. Zefirului şi pe Str. Ariadna, unde erau crescuţi ponei, lăsaţi liberi la păscut pe terenurile din apropiere, dar şi găini şi raţe. În ambele situaţii, proprietarii au fost sancţionaţi prin avertisment scris, cu somaţie ca în termen de cinci zile să mute animalele în altă locaţie.

Recent, adaugă sursa citată, un alt cetăţean, care creştea zece vaci pe str. Maria Dogaru, a fost sancţionat şi somat să ducă animalele în altă parte.

Un bărbat care deţine o sută de oi le păştea pe str. Gh. Azap, în zona Mehala, pe terenurile din apropiere, creând astfel disconfort locuitorilor din cartier. A fost sancţionat cu 2.000 de lei pentru această faptă.

Amenzi de 5.000 de lei pentru românii care stau la curte. Poliţia locală face verificările

Măsuri pentru combaterea alegriei la ambrozie. Ambrozia artemisiifolia, plantă alergenă, trebuie distrusă de către proprietarii terenurilor pe care crește. Distrugerea se poate face prin cosire, smulgere sau erbicidare.

Amenzi usturătoare pentru românii care stau la bloc. Sumele pot ajunge până la 100.000 de lei. Ce nu ai voie să faci

Potrivit acestuia, hotărârea reglementează şi alte aspecte, printre care obligativitatea distrugerii buruienii ambrozia pe tot parcursul anului, posibilitatea ca proprietarii sau deţinătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole să solicite autorităţilor administraţiei publice locale să efectueze lucrările de combatere a buruienii, contra cost, în cazul în care, motivat, aceştia nu o pot distruge.

De asemenea, autorităţile administraţiei publice locale pot să efectueze lucrările de combatere a buruienii ambrozia, acolo unde proprietarii sau deţinătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole nu au făcut acest lucru, nici în perioada de înflorire a plantei, nici în urma avertismentului emis de autorităţile locale.

„În cazul în care proprietarii nu distrug ambrozia, nici după avertismentul autorităţilor, se aplică amenzi contravenţionale de la 1.000 lei la 5.000 lei în cazul persoanelor fizice, respectiv de la 10.000 lei la 20.000 lei în cazul persoanelor juridice”, încheie Constantin.

Citește și: Ce amenzi riscă românii care îşi spală maşinile în faţa blocului. Care sunt oraşele cu cele mai mari sancţiuni

Sfaturi sa gestionezi alergia la ambrozie

Daca ai fost diagnosticat cu alergie la ambrozie, incepe sa iei medicamente cu doua saptamani inainte sa inceapa sezonul de polenizare. Cere sfatul medicului despre momentul potrivit pentru a lua medicamentele. Pe langa tratamentul recomandat de medicul alergolog, incearca urmatoarele sfaturi pentru a gestiona cat mai bine alergia:

  • In timpul sezonului de ambrozie, nivelurile de polen sunt cele mai ridicate dimineata. Evita expunerea la polen in acest moment al zilei.
  • Expunerea la polen mai poate fi redusa prin utilizarea aparatelor de aer conditionat cu filtre, prin inchiderea ferestrelor tot timpul si prin diminuarea timpului petrecut in aer liber in cursul sezonului polinic.
  • Nu uita ca polenul poate fi adus in casa prin intermediul hainelor, parului sau poate fi transportat de animalul de companie – schimba-te cum intri in casa, fa dus inainte de culcare, spala-te pe maini dupa ce ingrijesti animalul de companie care a petrecut mult timp afara.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Ce a făcut Mircea Badea la un hotel de la granița cu Ucraina: ”Minunăție”
Capital.ro
Ungurii aduc marea victorie pentru România. Sprijin nesperat din Ungaria
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Cât câștigă Nicoleta Voica la un eveniment. Tarif de lux pentru artistă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Nu e banc! Cu câți lei a ajuns să se vândă un singur mic, la 'împinge tava' în Mamaia
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Bani pentru cei care stau la CASĂ. Statul plătește câte 30.000 de lei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Thulasendrapuram: Satul indian care se roagă pentru succesul Kamalei Harris
MediaFlux
ALERTĂ de RĂZBOI în EUROPA! Probleme majore descoperite de NATO
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!