Un anunț al unui copil care, pe perioada vacanței, vrea să strângă ambalaje ca să le recicleze a dat foc internetului: „Spune-i lui tată-tău să lase dracului reciclarea și să-ți ofere o copilărie”

Reciclarea ambalajelor a fost o idee care a prins foarte bine la noi în țară. Și pentru că preocuparea pentru protejarea mediului a apărut la tot mai mulți români în ultimii ani, dar și pentru că există mulți concetățeni care nu se ajung cu banii și se bucură la cei 50 de bani pe care îi primesc pentru un singur ambalaj.
Irina Dumitrescu
03 iul. 2024, 12:02
Un anunț al unui copil care, pe perioada vacanței, vrea să strângă ambalaje ca să le recicleze a dat foc internetului:

Așa că cine reușește să strângă o sacoșă sau un sac de ambalaje își poate procura mâncarea pe o zi sau chiar pe două, trei. Cu toate astea, sunt destui români care încă aruncă ambalajele reciclabile la gunoi, asta deși plătesc pe ele, atunci când le cumpără din supermarket, 50 de bani. Fie pentru că nu vor să ocupe spațiul din locuință cu ambalajele, fie pentru că nu vor să piardă timp la cozile care se formează la aparatele de reciclare, mulți români aleg să arunce la gunoi ambalajele.

Așa au apărut cei care caută prin gunoaie ca să recupereze ambalajele, dar, pe lângă aceștia, există și alții care dau anunțuri pe internet în care se oferă să ridice ambalajele de la locuințele celor care nu vor să meargă să le recicleze. În cea de-a doua situație, câștigul este de ambele părți: primii rămân cu banii încasați pe reciclatul ambalajelor, iar ceilalți scapă de gunoi.

Un anunț al unui copil care vrea să strângă ambalaje ca să le recicleze a dat foc internetului: „Tată-tău să-ți ofere o copilărie”

Un anunț postat pe Facebook de tatăl unui copil care ar vrea să strângă pet-urile de la cei care nu au timp să le recicleze a stârnit o adevărată dezbatere în jurul subiectului.

Mă numesc David și pe perioada vacanței vreau să reciclez ambalaje, preturi plastic, sticle, doze. Dacă sunt restaurante, terase sau persoane care nu au timp pentru așa ceva și doresc să mi le doneze mie, pot veni după ele, mă ajută tata cu transportul„, a scris acesta pe grupul Cluj-Napoca, potrivit ziare.com

Internetul a luat foc după anunțul micuțului, majoritatea internauților considerând că micuțul este exploatat de tatăl lui.

Citeste si Cum să acționezi când aparatul de reciclat îți respinge sticlele. Trucul care îi va ajuta pe mulți români

„Spune-i lui tată-tău că asta e ideea lui, să le lase dracului de reciclări și să-ți ofere o copilărie”

„Măcar îi lași banii lu fiu-tu?”

„O zăpăcit lumea reciclatul ăsta, ajungeți să băgați copii la mijloc!”

„Brusc și dintr-o dată binevoitor, când pet-urile au valoare, până acum nu ai fi făcut! Du-te la muncă că în zona noastră numa dacă nu vrei nu muncești și oferă-i copilului o copilărie liniștită jucându-se cu copii de vârsta lui, nu să muncească în locul tău! Baftă!”

Unii internauți au aplaudat inițiativa micuțului: „Un copil care vrea să facă ceva util în timpul vacanței și are și ajutorul părinților”

Au fost, însă, și internauți care au salutat inițiativa copilului.

Nu e nimic rău în asta. Un copil care vrea să facă ceva util în timpul vacanței și are și ajutorul părinților. Ne scapă de plastic și de niște drumuri în plus.”

„Când eram mici, da, pe vremea lui Ceaușescu, banii nu curgeau. Părinții lucrau în ture inverse că să ne poată crește. Când aveam vreo poftă și banii erau mai puțini, spălam niște borcane și mergeam cu ele la „reciclat”. Rușine, blamare?! Niciodată.”

„Și așa a fost formată o generație de oameni responsabili și asumați. Mă bucur când mai întâlnesc copii care sunt educați astfel. Însemnă că societatea de acum mai are o șansă.”

„Frumos din partea ta, înveți importantă reciclării. Nu contează ce este în spate. Nu avem nevoie de comentarii răutăcioase și penibile din partea proștilor, care nu au conștiința ecologică. Ar trebui să facă asta toți copiii din România. Că numai după 34 de ani guvernanții au creat programe de reciclare eficiente. Până s-a umplut țara de gunoaie. Și o generație a rămas needucată dpv ecologic. Nu au înțeles acești guvernanți, că dacă nu oferă recompensă minimă omului, nu fac eficientă educația ecologică„, sunt câteva dintre comentariile de susținere.

Citeste si Mai mulți bani pentru sticle reciclate de români. Un supermarket oferă 1 leu în loc de 50 de bani pentru fiecare sticlă

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Cinci zodii au parte de schimbări radicale și noroc major. Din 15 iulie primesc tot ce își doresc, bogății, relații noi și succes garantat
Capital.ro
Maghiarii ne salvează. Moment ISTORIC. Ajutor nesperat din partea Ungariei
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Vestea momentului pentru o categorie de români! Data la care vor încasa mai mulți bani
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Norii Shelf-Cloud, deasupra României. Când apare acest fenomen meteo rar
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Imagini apocaliptice în Grecia, din cauza incediilor de vegetație! Zeci de mii de turisti au fost evacuați din hoteluri
Capital.ro
S-a impus prin lege începând cu 1 iulie. Este obligatoriu în România să declari la stat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Coaliția va discuta calendarul alegerilor prezidențiale joi la ora 9:00
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?