Sorin Grindeanu anunță că Valea Oltului se închide timp de o lună: „Nu există alte variante”. Se închide două luni şi Podul Prieteniei!

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță că Valea Oltului se va închide timp de o lună, pentru a putea fi făcute lucrări la autostrada Sibiu-Pitești. Circulația va fi oprită numai pe timp de zi.
Alina Costache
03 iul. 2024, 13:32
Sorin Grindeanu anunță că Valea Oltului se închide timp de o lună: „Nu există alte variante
Valea Oltului se închide timp de o lună

Lucrările de pe un lot al Autostrăzii A1 Sibiu – Pitești presupun defrișarea pădurii. Acest lucru pune în pericol circulația pe DN 7 Valea Oltului. Autoritățile au decis să interzică traficul auto, pe parcursul zilei, în perioada 8 iulie – 9 august.

„Aceste lucrări nu pot fi făcute sub trafic, ar pune în pericol viața celor care trec prin zonă (…) Din 8 iulie până pe 9 august vor fi făcute aceste lucrări care sunt foarte necesare pentru autostrada Sibiu Pitești (…) Nu există alte variante. Vrem autostradă, trebuie să facem aceste lucrări”, a spus, miercuri, Sorin Grindeanu, potrivitMediafax.

Citește și: PSD se asigură că România beneficiază de 360 de noi kilometri de autostradă până în decembrie 2025

Autoritățile vor anunța și care sunt rutele alternative: „În această lună, colegii mei de la CNAIR împreună cu polițiștii vor comunica rutele alternative”.

Șoseaua „va fi închisă doar ziua, pe parcursul nopții circulația va fi deschisă”, a mai explicat ministrul el.

„Între 8 iulie și 9 august circulația va fi închisă pe parcursul zilei (…) am cerut companiei să aibă mobilizare mare”, a precizat Sorin Grindeanu.

Citește și: Au apărut imagini spectaculoase cu autostrada ce va fi dată curând în circulație. La ce stadiu au ajuns lucrările

Se închide Podul Prieteniei de la Giurgiu – Ruse

Podul Giurgiu – Ruse, principala rută a românilor spre Bulgaria și Grecia în perioada vacanțelor de vară, se închide complet cu data de 9 iulie, timp de două luni, anunță directorul general al CNAIR Cristian Pistol, într-o conferință de presă. Decizia închiderii complete a fost luată de partea bulgară.

„Podul de la Giurgiu – Ruse este administrat dual, pe jumătatea românească de către CNAIR, pe jumătatea bulgară de către compania lor de drumuri. Bulgarii consideră necesar ca să înceapă restricțiile, închiderea practic totală a zonei administrate de ei, începând cu 9 iulie. Acest lucru creează un mare inconvenient traficului de marfă și turistic care se realizează între România și Bulgaria. Am încercat să decalăm, să schimbăm perioada în care se va închide podul, dar partea bulgară nu a agreat. Podul va fi închis complet. Partea bulgară a anunțat că va fi închis undeva la două luni de zile, dar vom vedea în mod efectiv cât vor dura aceste lucrări și când se va redeschide. Informațiile pe care le am în momentul de față este că va fi închis complet timp de două luni”, a declarat Cristian Pistol.

Lucrările la podul dintre Ruse și Giurgiu sunt programate să înceapă la jumătatea lunii iulie. În prezent, peste 3.000 de vehicule grele trec pe aceasta în ambele sensuri în fiecare zi. Potrivitcontractului semnat, reconstrucția părții de drum a tronsonului bukgar al podului va dura circa doi ani și va fi realizată de un consorțiu condus de firma Glavbolgarstroy.

Marți, ministrul bulgar al transporturilor a reamintit recent că în ultima lună au fost efectuate două reparații de urgență pe Podul Giurgiu – Ruse, însă acestea arată că nu mai pot fi amânate lucrările de reparație de la pod.

Scopul nostru nu este să îngreunăm trecerea oamenilor în timpul sezonului estival, ci să avem grijă de siguranța lor”, a spus Gheorghi Gvozdeikov.

„Firma executantă va lucra fără întrerupere, cu program de lucru prelungit, 7 zile pe săptămână, cu termene scurte şi cu posibilitatea de scurtare a termenului final pentru lucrările de reparație”, a spus ministrul bulgar al dezvoltării regionale Violeta Koritarova. Lucrările de reparaţie la tronsonul bulgar al podului de peste Dunăre vor începe de la pasajul superior al podului, care se află chiar la începutul construcției.

Banda de intrare în Bulgaria, cu o lungime de aproximativ 400 de metri, va fi închisă timp de cinci luni, în timp ce activitățile se desfășoară acolo. Traficul pe acest tronson se va face cu două sensuri pe banda care duce din Bulgaria către România.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Cinci zodii au parte de schimbări radicale și noroc major. Din 15 iulie primesc tot ce își doresc, bogății, relații noi și succes garantat
Capital.ro
Rusia a luat decizia astăzi, 3 Iulie. Au suspendat totul. Anunțul venit de la Kremlin
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Anunț de ultimă oră pentru pensionari! Când intră banii în luna iulie
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Un nou tip de locuri de muncă. Aplicația care a revoluționat piața
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Ies la lumină noi detalii în cazul accidentului din Suceava, în care au murit cinci persoane! Tahograful vehiculului care a produs tragedia a fost manipulat
Capital.ro
Maghiarii ne salvează. Moment ISTORIC. Ajutor nesperat din partea Ungariei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Iulian Fota: „Creșterea extremismului este alimentată de crizele recente și de distanțarea elitelor politice”
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?