Întrebat dacă mai există o relație de încredere cu PNL, după ce liberalii s-au răzgândit cu data alegerilor prezidențiale, Tudose a spus că, deși încrederea s-a erodat, ar trebui ca partenerii politici să se concentreze pe guvernare.
„Eu cred că ședința de mâine a coaliției va trebui să aibă ca scop problemele guvernamentale. Din punct de vedere al deciziilor politice comune, comportamentul din ultimul timp nu mă face foarte optimist în ceea ce privește relația de încredere.
Când nu ai două vorbe la un loc pe diverse subiecte, iar anul ăsta au fost multe, de ce să nu ne certăm? Asta e viața, face fiecare ce vrea, cum vrea…. Eu cred că viitorul cel mai bine se va vedea după alegerile generale din decembrie, atunci vedem ce spune poporul. Eu nu cred că se rupe guvernarea acum, în ultimele luni, nu o să se rupă acum sau sper să nu se rupă, pentru că vorbim de guvernare. Relația politică e altceva”, a declarat Tudose.
În replică, Raluca Turcan a scris un mesaj pe pagina sa de socializare, apreciind că era clar că alegerile se vor desfășura la termen, astfel că această temă a provocat prea multe discuții.
„Ne îndreptăm spre un deznodământ previzibil al temei privind data alegerilor prezidenţiale. Agitaţia din jurul acestui subiect ar fi fost demnă de o cauză mai bună sau poate de o temă mai apropiată de agenda oamenilor. Adevărul este că alegerile prezidenţiale nu se puteau desfăşura altfel decât la termen, lucru care sunt convinsă că o să reiasă şi după şedinţa coaliţiei de joi. Mi-ar fi plăcut să discutăm mai mult în această perioadă despre majorarea salariului minim de la 1 iulie”, scrie pe Facebook Raluca Turcan.
Ea afirmă că „trebuie subliniat că aceasta a avut loc prin solicitarea Partidului Naţional Liberal ca 300 de lei din majorarea de 400 de lei să fie neimpozabili, pentru a nu afecta companiile româneşti”.
„Reamintesc că majorarea salariului minim a fost una din preocupările mele ca ministru al Muncii: în octombrie 2021 am promovat, în guvernul din care făceam parte, majorarea acestui salariu cu 11% în valoare netă. În ceea ce priveşte PNL, vom strânge rândurile şi sunt convinsă că buna tradiţie ca România să aibă un preşedinte de dreapta va fi menţinută şi pentru următorii 10 ani. Potrivit sondajelor de opinie, peste 50% din români vor un preşedinte de dreapta şi doar puţin peste 20% ar prefera un preşedinte de stânga. PNL este singurul partid cu adevărat de dreapta din România, o demonstrează şi lunga sa istorie, aşa că avem datoria şi obligaţia să intrăm în campanie cu cel mai bun candidat şi cu cea mai bună campanie”, încheie Turcan.