Fructele menționate în Biblie, beneficii majore pentru sănătate. În ce afecțiuni sunt recomandate

Fructele menționate în Biblie erau consumate în două scopuri: atât pentru plăcerea gustului, cât și ca remedii pentru diverse afecțiuni. Din acest motiv, aceste fructe care se găsesc pe toate drumurile, azi, și sunt și accesibile ca preț ar trebui integrate în dieta noastră cotidiană.
Alina Costache
03 iul. 2024, 15:31
Fructele menționate în Biblie, beneficii majore pentru sănătate. În ce afecțiuni sunt recomandate

Fructele menționate în Biblie, consumate în mod curent în vremurile redate în Cartea Sfântă, sunt măslinele, curmalele, smochinele și rodiile. Sunt pline de principii nutritive, dar și gustoase. Deși ar trebui integrate în alimentația noastră, ar trebui evitat excesul, întrucât conțin foarte multe calorii.

Măslinele sunt menționate în Biblie de peste patruzeci de ori, fiind un element esențial în cultura mediteraneeană. Măslinele, dar și uleiul lor sunt recunoscute pentru proprietățile lor benefice. Uleiul de măsline presat la rece, considerat un elixir al longevității, era folosit atât în alimentație cât și în medicină pentru tratarea afecțiunilor pielii și sistemului digestiv.

În cosmetică, uleiul de măsline are proprietatea de a hidrata în profunzime tenul și părul. De asemenea, contribuie la menținerea sănătății inimii și arterelor, fiind recomandat pentru reglarea tensiunii arteriale.

Citeste si Schimbările climatice aduc noi trenduri în agricultura românească. Culturi de kiwi și curmale la Dăbuleni și fructe goji la Brașov

Curmalele sunt menționate inclusiv în episodul nașterii lui Iisus, când se spune că Fecioara Maria s-a hrănit cu curmale. Aceste fructe sunt bogate în vitamine și minerale, fiind esențiale în dieta popoarelor orientale. Consumul a trei curmale pe zi, alături de un pahar cu lapte sau iaurt, asigură necesarul zilnic de nutrienți.

Curmalele sunt energizante și se recomandă a fi consumate dimineața. Conțin peste cincisprezece minerale, utile pentru întărirea oaselor, inimii și îmbunătățirea vederii. De asemenea, sunt benefice pentru piele și unghii, și ajută la tratarea constipației și anumitor infecții.

Fructele menționate în Biblie, beneficii majore pentru sănătate

Smochinele sunt bogate în vitamine și fibre, vitamine și minerale, dar și în zaharuri. Pot fi consumate atât în stare proaspătă, cât și uscate. În stare proaspătă se găsesc mai rar pe piața de la noi, deoarece sunt ușor perisabile și nu rezistă mult timp. În schimb, uscate pot  fi găsite în toate supermarketurile și nu numai. Smochinele sunt eficiente în cazul constipației.

O smochină pe stomacul gol îmbunătățește considerabil digestia și curăță eficient colonul. Ajută la întărirea oaselor și la scăderea colesterolului. Sunt foarte bune pentru sănătatea inimii și recomandate în cazul infecțiilor în gât.

Citeste si Rodiile sunt fructele care încetinesc creșterea celulelor canceroase. Sunt şi afrodisiace naturale

Rodiile sunt foarte bogate în vitamina C, fiind, totodată, o puternică sursă de antioxidanți. Specialiștii susțin că acest fruct este foarte bun pentru prevenirea cancerului și al bolii Alzheimer. Integrate în dieta femeilor gravide, rodiile protejează creierul fătului de unele afecțiuni ce ar putea să apară din cauza circulației deficitare.

În plus, reglează tensiunea arterială şi colesterolul. Sunt bune, totodată, în cazul diabeticilor, pentru un ficat sănătos, pentru inimă, dar și pentru digestie.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul vrea să știe tot ce faci. Se introduce un nou CNP. Ce plan are Guvernul României
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Romanița Iovan, mai bine ca niciodată. Înfloritoare la 59 de ani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de mașini. Trebuie să obțină acest document neapărat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Curiosity descoperă sulf pur pe Marte într-un canal străvechi, uimitând cercetătorii
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!