Așadar, grecii vor avea săptămâna de muncă de șase zile, nu de 5, cum era înainte. În timp Ce alte state europene fac tot posibilul ca oamenii să muncească 4 zile pe săptămână, grecii vor munci o zi în plus.
În loc de 40 de ore de muncă pe săptămână, grecii vor lucra 48 de ore. Oamenii sunt revoltați și nu își doresc să muncească atâtea zile, chiar dacă sunt recompensați din punct de vedere financiar. Aceștia sunt plătiți cu 40% mai mult pentru o zi de muncă suplimentară.
„Dacă patronul îți spune: Asta este, îți convine bine, dacă nu, poți pleca, nu ai ce să faci. Asta este Grecia”, a spus angajata unui fast-food, potrivit Euronews.
Grecilor nu le convin deloc aceste modificări și le critică pe autorități pentru această decizie, considerând că se întorc în timp. În plus, mulți sunt de părere că această măsură nu va rezolva problema companiilor care se confruntă cu deficit de personal. Oamenii aduc în discuție că țări precum Islanda, Belgia, Germania sau Suedia vor să reducă zilele de muncă pe săptămână, la 4.
„Ne întoarcem în timp, cu decenii în urmă. Nu avem nimic de câștigat din această măsură. Nu va rezolva problema companiilor care se confruntă cu deficit de personal”, a spus un grec.
Pentru ziua suplimentară muncită, angajații vor primi 40%, iar pentru zilele de duminică 115%. Tinerii de gândesc că în acest fel nu vor mai avea timp de nimic, iar starea lor de sănătate va fi în pericol din cauza volumului uriaș de muncă.
„Organizația Mondială a Sănătății ne spune că 40 de ore de muncă pe săptămână este deja prea mult. Și vedem că în alte țări europene volumul de muncă este redus. Pentru mine, săptămâna de muncă de șase zile este inacceptabilă și sub nicio formă nu ar trebui să permitem impunerea măsurii. Dacă voi constata că săptămâna de muncă de șase zile mă epuizează, nu o voi face. Pentru mine, sănătatea mintală contează, nu banii”, a spus un tânăr grec.