Creșterea veniturilor românilor, sprijinită de PSD, evidențiată de un nou record Fidelis

Creșterea veniturilor românilor și a puterii de cumpărare reprezintă un aspect central al politicilor Partidului Social Democrat. Iar măsurile din ultimul an, sub guvernarea lui Marcel Ciolacu, își arată efectele prin disponibilitatea populației de a face economii și investiții. Un exemplu concret al acestei evoluții îl reprezintă Programul Fidelis, care demonstrează nu doar creșterea veniturilor, dar și maturizarea comportamentului financiar al românilor.
Filip Stan
03 iul. 2024, 17:18
Creșterea veniturilor românilor, sprijinită de PSD, evidențiată de un nou record Fidelis

În cea de-a treia ediție a Programului Fidelis din 2024, desfășurată de Ministerul Finanțelor, s-a înregistrat o sumă-record de investiții, în valoare totală de aproximativ 2,17 miliarde de lei.

Guvernul Ciolacu oferă facilități de investiții avantajoase pentru donatorii de sânge. 13.000 de vieți salvate

Din suma de 2,17 miliarde de lei, 273,75 milioane de lei au fost investiți de către cei 1.388 de donatori de sânge înscriși în program. Aceștia au beneficiat de o tranșă specială cu dobândă de 7% pentru titluri de stat emise în lei, cu scadență la un an.

Citește și Mihai Tudose amenință PNL: ”Comportamentul din ultimul timp nu mă face foarte optimist în ceea ce privește relația de încredere”

Această inițiativă, parte a campaniei „România are sânge de rocker, acum și de investitor”, a evidențiat o creștere semnificativă a conștientizării avantajelor investițiilor în rândul românilor, donatorii-investitori salvând în plus și peste 13.000 de vieți.

Creșterea veniturilor de către PSD a permis ca românii să investească, doar în Fidelis, peste 7 mld. lei în 2024

Pe lângă tranșele în lei, emisiunile în euro au fost extrem de populare, atrăgând peste 245,95 milioane de euro. Emisiunea cu scadență la un an și dobândă de 4% a atras 129,18 milioane de euro, în timp ce cea cu scadență la cinci ani și dobândă de 5% a acumulat 116,77 mil. euro.

În total, prin cele trei ediții Fidelis lansate în 2024, s-au plasat circa 7,16 miliarde de lei prin 30.767 de subscrieri. Disponibilitatea românilor de a investi în titluri de stat arată o maturizare financiară și o încredere sporită în economia națională.

Datorită PSD, sute de mii de români au urcat pe scara veniturilor, peste salariul minim

Încă dinainte de intrarea la guvernare, PSD a promis că va proteja românii și mai ales pe cei cu venituri mici și medii. Guvernul condus de Marcel Ciolacu s-a ținut de cuvânt și a crescut în octombrie 2023 salariul minim brut pe economie la 3.300 de lei, iar de la 1 iulie 2024, la 3.700 de lei. În plus, de la 1 ianuarie 2025 va fi adoptat mecanismul european stabilit prin Directiva 2041/2022 privind salariul minim adecvat în UE.

În ceea ce privește salariul mediu, în aprilie 2024, datele INS arată că românii au câștigat în medie 5.217 lei (net), cu peste 14,3% mai mult față de aprilie 2023, trend susținut și inflația în scădere accelerată.

Cifrele INS demonstrează și faptul că puterea de cumpărare a românilor a crescut semnificativ, iar în plus Guvernul condus de Marcel Ciolacu a reușit să reducă rata inflației de la 11,23% în aprilie 2023 la 5,9% în aprilie 2024, respectiv, 5,1% în mai 2024.

Citește și Sorin Grindeanu îl ironizează pe Ciucă: ”Unii s-ar gândi să amânăm alegerile doi ani, poate așa intră în turul 2”

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Orașul din România în care se deschide o nouă fabrică gigant. Vor fi sute de locuri de muncă, germanii au făcut o investiție de zeci de milioane de euro aici
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Ce a ajuns să facă Oana Zăvoranu. E foame mare de bani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
BREAKING | Crima care a zguduit Buzăul. Și-a ucis soția cu toporul când a auzit ce dorea să facă. Martor la incident a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Răsturnare de situație în cazul dentistei din Brăila! Aceasta ar fi fost ucisă de mafia basarabeană! Declarațiile făcute de rudele presupusului criminal
Capital.ro
Când se dă permisul de conducere înapoi? Lege nouă pentru șoferii din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Premiul Marcel Ciolacu despre deficitul bugetar și necesitatea investițiilor
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!