Maia Morgenstern, dezvăluiri despre educația dură primită de la părinți: „Tata mi-a spus: Tu vrei să te faci actriță? Tu nu ai curajul”

Maia Morgenstern se numără printre cele mai îndrăgite și respectate actrițe din România. Vedeta a făcut dezvăluiri despre modul în care a fost educată și despre experiențele pe care le-a trăit.
Alina Costache
03 iul. 2024, 19:47
Maia Morgenstern, dezvăluiri despre educația dură primită de la părinți:

Maia Morgenstern, în vârstă de 62 de ani, este una dintre cele mai cunoscute și apreciate actrițe din țara noastră. Recent, aceasta a dezvăluit experiențele trăite în copilărie și adolescență, subliniind relația cu părinții săi și educația riguroasă primită de la aceștia. Spre deosebire de alți copii, ea nu a beneficiat de indulgență sau de protecție din partea părinților. Dimpotrivă, atunci când greșea, era imediat corectată  sai pedepsită. Actrița recunoaște că, în familia ei, se spuneau „adevăruri incomode, dar folositoare”.

„Eu, în familia mea, nu joc rolul niciunuia din părinții mei. Dar, paradoxal, erau lucruri pe care tata le înțelegea mai bine. Cum a fost îndemnul de a fi sinceră cu mine. Tata mi-a spus: „Tu vrei să te faci actriță? Tu nu ai curajul””., a mărturisit aceasta.

Maia Morgenstern, adevăruri dureroase din familie

Actrița Maia Morgenstern, ajunsă la 49 de ani, a dezvăluit că a picat examenul de admitere la Teatru în 1980 și că, în anul următor, a fost nevoită să meargă la examen cu Ambulanța. Ea descrie copilăria sa ca fiind marcată de probleme de sănătate, fiind o „fetiță bolnăvicioasă și miorlăită”, dar care și-a „recâștigat vigoarea, rezistența în timp”. Tatăl ei a recunoscut talentul ei artistic, dar nu a fost convins că va avea curajul necesar pentru a urca pe scenă.

Marea actriță a făcut dezvăluiri uimitoare despre educația primită și relația cu părinții, subliniind că nu a fost menajată și că adevărurile îi erau spuse direct, chiar dacă erau greu de acceptat. Ea rememorează un episod din adolescență când, la doar 18 ani, a preluat rolul unui coleg într-o piesă de teatru. În ciuda lipsei de experiență, a fost susținută de mama ei, care i-a oferit îndrumare și sprijin.

„Se spuneau adevăruri în familia noastră… Țin minte că am preluat peste noapte, într-o săptămână, două, am preluat apariția, rolul, partitura unui coleg. Radu Mihăileanu, regizor de film, multi premiat, pe bună dreptate. El a decis să plece și peste noapte a trebuit să intru în locul lui. Și m-a dăscălit mama, m-a învățat și am știut. Eu trebuia să apar pe scenă ca un spiriduș, trebuia să încep momologul ca o vrajă și toți actorii stăteau înghețați. Textul era învățat, pe scenă era un spot, atmosfera misterioasă. Aveam 18 ani, total lipsită de experiență, am ieșit pe scenă și m-am blocat: „Am uitat”. Mi s-a părut că au trecut o oră, două, trei, un secol, o viață. După care toate au revenit, am spus monologul”, a declarat Maia Morgenstern pentru Spynews.ro.

Într-un alt interviu, vedeta a recunoscut că mama ei era cea care o mai răsfăța, în timp ce tatăl era mult mai dur.

Citește și: Maia Morgenstern, declarații emoționante despre rolul din filmul „Patimile lui Hristos”: „Mare scandal a fost. Am fost îngrozitor de lovită”

„Pentru mine, mama a fost totul. Ea rămâne cea mai frumoasă rugăciune a mea. Eram însetată de dragostea ei. Ceea ce am devenit, om, artist, personalitatea pe care o am, totul este e o moștenire primită de la părinții mei. Mama mi-a fost model, avea un alt fel de a se raporta, de a discuta, de a comenta ceea ce fac, total opus față de tata. Tot ceea ce făceam era perfect, minunat. M-a învățat într-un fel anume să văd luciditatea până în străfunduri în ceea ce fac.”, a mai spus artista.

Citește și: Maia Morgenstern, mesaj controversat despre feminitate: „Primele arsuri pe picioare și pe corp”

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Țările în care locuiesc cei mai mulți oameni obezi. Ce loc ocupă România
Capital.ro
5 ani de închisoare. Interzis pentru stăpânii de câini. Îți face dosar penal
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru românii cu copii mici! Ce trebuie să facă pentru a-i primi?
Adevarul
Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele. „Este puțină plajă activă, se face speculă cu șezlongurile” FOTO VIDEO
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
România, sufocată de inundații. Pericol major în multe zone
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Laurențiu Reghecampf o pune la zid pe Prodanca: 'Cum să-ți plătesc curentul când tu stai cu Ronald' 😲
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu - Piteşti
Capital.ro
Anunțul cel mare despre PACE. A vorbit cu Vladimir Putin: O pace echitabilă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Rusia Își Menține Disponibilitatea de a Livra Gaze Europei prin Ucraina după 2024
MediaFlux
S-a aflat CINE ÎL ÎNLOCUIEȘTE pe BIDEN!
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?