Ce să pui printre haine ca să nu aibă mirosuri neplăcute. Trucurile geniale care dau rezultate rapide

Hainele purtate, dar chiar și cele noi pot căpăta un miros de "aer închis" dacă nu au parte de suficientă aerisire. Însă e un lucru rezolvabil, poți apela la niște trucuri care te scapă de mirosurile neplăcute din șifonier.
Alina Costache
06 iul. 2024, 23:32
Ce să pui printre haine ca să nu aibă mirosuri neplăcute. Trucurile geniale care dau rezultate rapide

Ce să pui printre haine ca să nu aibă mirosuri neplăcute. Chiar și patronii marilor magazine de lux apelează la aceste trucuri. Aceștia pun în săculeți ierburi aromatice și le așază printre hainele din șifonier.

Locurile în care depozităm hainele sau alte obiecte pot să capete mirosuri neplăcute de multe ori și nu e suficient doar să aerisim. Totuși, sunt câteva trucuri simple care te pot ajuta și nu e nevoie să faci mari eforturi. Ai nevoie doar de câteva ingrediente.

Un truc vechi folosit de mamele și bunicile noastre dă rezultate garantate. Nu e nevoie de produse scumpe sau pline de parfum. Poți folosi arome naturale de lavandă, brad, flori de câmp, iasomie, acestea sunt cele mai puternice.

Citește și Biletele de avion se scumpesc! Noua taxă care îi înfurie pe călători. Ce anunț au făcut companiile aeriene

Ce să pui printre haine ca să nu aibă mirosuri neplăcute

Dacă vrei să știi ce face aromele mai intense, ei bine, e nevoie să freci între palme plantele uscate. Săculețul din bumbac îl poți confecționa chiar tu și nu este nevoie să te pricepi la cusut. Decupează o bucată de material, presară pe ea plantele proaspete sau uscate, împreunează capetele și leagă-le apoi cu o ață.

O altă metodă sunt săpunurile mirositoare. Poți să pui în fiecare sertar sau pe fiecare raft câte un săpun și să-l lași acolo până când își pierde de tot proprietățile odorizante.

Vei observa rezultate în funcție de cât de mare e cantitatea de parfum folosită în compoziția produselor pentru care optezi. Partea interesantă este că poți combina aromele dacă nu te hotărăști asupra uneia. Ai grijă ca toate să fie pe placul tău, fiindcă mireasma nu va rămâne doar în dulap, ci o vei purta apoi pe haine. Și ca un exemplu, patronii marilor magazine de lux apelează la acest truc destul de des.

Trucul funcționează dacă ai umerașe de lemn. Cele de metal sau plastic nu păstrează mirosul, așa că nu te obosi să pulverizezi pe ele din licorile tale prețioase. Pe cele confecționate din lemn poți aplica odorizant sau chiar esență de parfum care va dura mai multă vreme. Atârnă pe ele cele mai folosite haine, fiindcă acestea sunt și cele mai predispuse la a reține alte arome neplăcute. Așa le vei înlocui pe cele dezgustătoare cu unele îmbietoare.

Un alt truc sunt uleiurile esențiale. Dacă ai un difuzor mai vechi îl poți pune într-un loc strategic din dulap. De preferat în mijloc, astfel încât parfumul să se împrăștie în mod egal printre haine. Așa te asiguri că tot timpul vei avea prospețime în șifonier. Iată cele mai bune opțiuni când vine vorba de uleiurile esențiale sunt: bergamotă, grepfrut, lămâie, lime, mandarină, portocală și mandarină. Sunt mirosuri fresh care trimit cu gândul la curățenie.

Citește și Trucul ingenios prin care îți poți usca hainele în doar câteva secunde! Mașina ta de spălat poate fi transformată în uscător cu o simplă apăsare de buton

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Ce a putut să pățească o familie de români aflați în vacanță în Grecia. Au promis că nu se mai întorc vreodată aici: ”Dezamăgitor și regretabil”
Capital.ro
Se confiscă pe loc. Ilegal să transporți cu mașina în România. Legea nu se discută
Playtech.ro
Cine transmite la TV finala lui David Popovici de la Jocurile Olimpice de la Paris. Proba de înot poate fi văzută pe două posturi
DailyBusiness
Impozit MAI MIC pentru o categorie de români. Pentru cine se pregătește oferta din 2025?
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Zodiile care au mare noroc în dragoste. Vin vremuri fabuloase
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Criminalul din Brăila nu se mai poate STĂPÂNI! Anchetatorii sunt șocați de comportamentul lui. Ce face ori de câte ori aude numele victimei, dezvăluiri
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Care sunt simptomele infectării cu virusul West Nile. La ce trebuie să fim atenți și când trebuie să mergem la medic
Capital.ro
România se revoltă. Cu asta se ocupa, de fapt, BĂSESCU...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
CJUE: Justiția din Franța a greșit în cazul mandatului de arestare al lui Paul-Philippe al României
MediaFlux
BANI de la Guvern pentru nevoiași. ROMÂNII primesc echivalentul a 50 de EURO
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!