Matematica le-a dat bătăi de cap elevilor la Evaluarea Națională 2024: aproape jumătate dintre absolvenții de clasa a VIII-a din mediul rural nu au luat nota 5

Dezastru la Evaluarea Națională 2024. Rezultatele anunțate de Ministerul Educației arată cu subiectele de anul acesta i-au încurcat grav pe unii absolvenți de clasa a VIII-a. Procentul mediilor peste 5 la Evaluarea Națională 2024 este 74,4 – cel mai slab rezultat din 2020 încoace. Un sfert din candidați nu au reușit să obțină media 5 la Evaluarea Națională 2024.
Alina Costache
04 iul. 2024, 11:57
Matematica le-a dat bătăi de cap elevilor la Evaluarea Națională 2024: aproape jumătate dintre absolvenții de clasa a VIII-a din mediul rural nu au luat nota 5

Matematica le-a dat bătăi de cap elevilor la Evaluarea Națională 2024. Un sfert din candidați nu au reușit să obțină media 5 la Evaluarea Națională 2024. 39.195 candidaţi (25,6%) au obţinut medii mai mici ca 5, față de 17,73% în anul 2022 și 23,8% în anul 2023. În mediul rural, 48% nu au reușit să ia nota 5 la această probă, cu 8% mai mulți elevi față de anul trecut. Procentul este similar cu cel din 2021. Și diferența dintre notele de la rural și urban se adâncește de la un an la altul, mai arată datele Ministerului Educației comparate de Edupedu.ro.

Citește și: Rezultate Evaluare Națională 2024 București. A scăzut numărul mediilor între 9 și 10, un elev cu media 9,60 are mai puțini concurenți în fața sa în ierarhie. Medii mai mici la admitere la liceele de top

La Evaluarea Națională 2024 au fost 31,30% note sub 5 la matematică, o creștere de peste 6% a notelor mai mici de 5 la nivel național, față de anul trecut. În 2023, 24,60% dintre elevii care au dat Evaluarea Națională au note între 1 și 4.99 la proba de matematică.

În mediul rural a crescut numărul elevilor care nu au luat 5 la matematică, cu aproape 8%, față de anul trecut, ajungând la 48%. Procentul este similar cu cel din 2021. În 2024, 40% dintre elevii din mediul rural au luat sub 5 în 2023, iar în 2024, rezultatele Ministerului Educației înainte de contestații arată că 48% dintre elevi nu au reușit să obțină nota 5.

Aproape 15% dintre elevii din urban au luat sub 5 în 2023 față de 20,7% anul acesta. În mediul rural la Evaluarea Națională 2023, 40% dintre elevii din mediul rural nu reușiseră să ia note sub 5, față de 48% în 2024.

Citește și: Un singur elev de la sat a reușit să obțină media 10 la Evaluarea Națională 2024

Rezultatele sunt cele inițiale, înainte de contestații. Este cel mai mic procent din ultimii 4 ani. Față de anul trecut, scăderea este de aproape 2 puncte.

Statisticile oficiale arată că au fost 152.903 de absolvenți ai clasei a VIII-a prezenți, din totalul absolvenților înscriși 160.467, cu o prezență de 95,3%.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Animalul misterios surprins în adâncurile mării. Pe mulți îi sperie înfățișarea lui, puțini știu de ce e în stare
Capital.ro
Statul vrea BANII românilor. Nouă obligație de plată. Vor plăti scump din 2025
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
BNR vine cu vești bune pentru români! Rata anuală a inflației, în scădere
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Permisul auto, tot mai greu de obținut. Intră în vigoare reguli draconice
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Prima imagine cu Emily Burghelea după ce a ieșit din operație. Fanii s-au cutremurat când au văzut-o 😲
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Pace în Ucraina. Anunț ISTORIC de la Kremlin: Primul pas a fost făcut azi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ungaria va ignora criticile UE după vizita lui Viktor Orban la Moscova
MediaFlux
Prințul William, DEZVĂLUIRI INCREDIBILE despre PRINȚESA DIANA
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!