SPANIA – GERMANIA 2-1 Dramatism la Stuttgart, Furia Roja este prima semifinalistă de la Euro 2024

Spania este prima semifinalistă de la Euro 2024 după ce a trceut, vineri, de germania, scor 2-1 după prelungiri, la Stuttgart. Spania va juca pentru un loc în finală cu învingătoarea meciului Portugalia - Franța.
Filip Stan
05 iul. 2024, 21:28
SPANIA - GERMANIA 2-1 Dramatism la Stuttgart, Furia Roja este prima semifinalistă de la Euro 2024

Spania este prima semifinalistă de la Euro 2024 după ce a trecut de Germania cu 2-1, vineri, la Stuttgart, la capătul unui meci dramatic! Ibericii au deschis scorul prin rezerva Dani Olmo, gazdele au egelat cu un minut înainte de finalulul timpului regulamentar prin Wirtz, pentru ca Merino să decidă câştigătoarea în ultimul minut al prelungirilor! Spania va înfrunta în semifinale învingătoarea meciului Portugalia – Franța.

Ştirea inişială:

PRO TV ONLINE STREAM SPANIA-GERMANIA LIVE VIDEO. În această seară, de la ora 19:00, Stuttgart Arena va fi martora unui duel epic între două echipe de top din Europa: Spania și Germania. Meciul va fi transmis în direct de Pro TV şi live text pe Romaniatv.net.

Câştigătoarea dintre Spania şi Germania va juca în semifinale cu învingătoarea partidei Portugalia – Franţa (programat, vineri, 5 iulie, de la ora 22:00).

SPANIA-GERMANIA LIVE VIDEO PRO TV

Spania – Germania 120′ – Merino marchează din centrarea lui Dani Olmo. Spania – Germania 2-1!

Spania – Germania 105′ – Wirtz de la Germania trimite puțin pe lângă bară! Foarte aproape!

Spania – Germania 90+4′ – final, avem prelungiri!

Spania – Germania 89′ – Wirtz marchează cu piciorul drept, după o recentrare cu capul a lui Kimmich. Spania – Germania 1-1!

Spania – Germania 82′ – Havertz șutează din afara careului, dar ratează ținta.

Spania – Germania 77′ – Fuellkrug e aproape de gol, dar execuția sa loveşte bara

Spania – Germania 51′ – Dani Olmo marchează simplu, din careu, după o pasă a lui Lamine Yamal. Spania – Germania 1-0!

Spania – Germania 46′ – a început repriza a doua

Spania – Germania 45+2′ – pauză

Spania – Germania 39′ – Daniel Olmo șutează din afara careului, dar Manuel Neuer intervine.

Spania – Germania 21′ –  Havertz trimite cu capul spre poartă, dar Unai Simon este la post

Spania – Germania 8′ – Pedri nu mai poate continua după o intrare dură a lui Kroos şi e înlocuit de Dani Olmo

Spania – Germania 1′ – Pedri şutează bine pe poartă, dar Neuer reţine

Spania – Germania 1′ – a început primul sfert de finală de la Euro 2024

Spania – Germania, echipe probabile

Spania: Unai Simon – Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella – Fabian Ruiz, Rodri, Pedri – Lamine Yamal, Morata, Nico Williams
Rezerve: Raya, Remiro, Nacho, Vivian, Merino, Joselu, Dani Olmo, Ferran Torres, Grimalo, Baena, Zubimendi, Oyarzabal, Navas, Fermin, Perez
Selecționer: Luis de la Fuente

Germania: Neuer – Kimmich, Rudiger, Tah, Raum – Emre Can, Kross – Musiala, Gundogan, Sane – Havertz
Rezerve: Bumann, Ter Stegen, Gross, Fullkrug, Fuhrich, Muller, Beier, Schlotterbeck, Anton, Wirtz, Mittelstadt, Henrichs, Andrich, Koch, Undav
Selecționer: Julian Naggelsmann

Arbitru principal: Anthony Taylor (Anglia)
Asistenți: Gary Beswick, Adam Nunn (Anglia)

 

Echipele care au arătat până acum cel mai bine la acest turneu final, se întâlnesc în sferturile de finală. Putem spune că deja avem o primă finală, Spania contra Germaniei.

În 2020, în Liga Națiunilor, Spania a învins Germania cu 6-0, cea mai mare diferență de scor dintre cele două.

Spania ocupă poziția a 8-a în lume, Germania, poziția a 16-a. 

Euro 2024, cea de-a XVII-a ediţie a Campionatului European de fotbal, se desfăşoară în Germania, în perioada 14 iunie – 14 iulie 2024, şi a adus la start 24 de echipe (campioana en-titre este Italia).

Spania s-a calificat în această fază de la Campionatul European după ce a terminat pe locul 1 în Grupa B, în care a înregistrat următoarele rezultate: 3-0 cu Croaţia 3-0 (Morata 29, Fabian Ruiz 32, Carvajal 45+3), 1-0 cu Italia (Calafiori 55a) şi 1-0 cu Albania (Ferran 13), după care a trecut în optimile de finală de Georgia, scor 4-1 (Rodri 39, Fabian Ruiz 51, N. Williams 75, Olmo 83 / Le Normand 18a)

Naţionala lui Luis de la Fuente este singura care a câştigat toate meciurile de până acum de la Euro 2024 (în ultimele 16 partide doar Columbia a reuşit să o învingă, 1-0 într-un amical disputat la Londra).

Victor Ciutacu: „Tricolorilor, nu meritați chiar statui şi decorații, dar v-aţi câștigat respectul unei națiuni”

Spania ocupă locul 8 în clasamentul FIFA şi are în palmares trei titluri continentale, cucerite în 1964, 2008 şi 2012 (din 1980 şi până acum ibericii au lipsit la o singură ediţie, cea din 1992).

Germania s-a calificat în sferturile de finală de la Euro 2024 după ce a terminat pe locul 1 în Grupa A, în care a înregistrat următoarele rezultate: 5-1 cu Scoţia (Wirtz 10, Musiala 19, Havertz 45+1p, Fullkrug 68, Can 90+3 / Rudigger 87a), 2-0 cu Ungaria şi 1-1 cu Elveţia (Fullkrug 90+2 / Ndoye 28), pentru ca în optimile de finală să o elimine pe Danemarca, scor 2-0 (Havertz 53p, Musiala 68).

Nationalmannshaft, cu Julian Nagelsmann în funcţia de selecţioner, n-a mai pierdut de opt meciuri, patru amicale şi patru oficiale, reuşind în acest interval şase succese şi două remize (trei victorii şi un egal la acest turneu final); ultima înfrângere a suferit-o în noiembrie 2023, 0-2 cu Austria într-o partidă de verificare.

Germania, care este pe locul 16 în clasamentul FIFA, are în palmares trei titluri europene, obţinute în 1972, 1980 şi 1996 (cu excepţia primelor trei ediţii, în care de două ori nu a participat în preliminarii şi o dată nu s-a calificat, a bifat toate ediţiile începând din 1972).

Cele două echipe naţionale s-au confruntat ultima oară la CM 2022 din Qatar, în faza grupelor, când au remizat, scor 1-1; Spania este neînvinsă în ultimele patru meciuri cu Germania (o victorie cu 6-0 într-un amical din 2020 şi trei remize).

Spania – Germania e un clasic al fotbalului european. Cele două mari rivale s-au înfruntat în finala EURO 2008 și în semifinalele CM 2010, Spania câștigând de fiecare dată. În total, Spania și Germania s-au duelat de 26 de ori. Sunt 9 victorii ale Germaniei, 9 egaluri și 8 victorii ale Spaniei. Cel mai recent meci a avut loc în 27 noiembrie 2022, la Cupa Mondială, în faza grupelor. S-a terminat 1-1.

BOMBA SERII: Edi Iordănescu pleacă de la echipa naţională. „Familia mea are mai multă nevoie de mine”

 

Drumul până în sferturi:

Spania:

Grupa B

3-0 vs Croația (Morata 29, Fabián Ruiz 32, Carvajal 45+2)
1-0 vs Italia(Calafiori og 55)
1-0 vs Albania (Ferran Torres 13)
Optimi
4-1 vs Georgia (Rodri 39, Fabián Ruiz 51, Williams 75, Olmo 83 / Le Normand -autogol 18)

Germania

Grupa A

5-1 vs Scoția (Wirtz 10, Musiala 19, Havertz 45+1 pen, Füllkrug 68, Can 90+3 / Rudiger -autogol 87)
2-0 vs Ungaria (Musiala 22, Gundogan 67)
1-1 vs Elveția (Fullkrug 90+2 / Ndoye 28)
Optimi
2-0 vs Danemerca (Havertz 53 pen, Musiala 68)

PRO TV ONLINE STREAM SPANIA-GERMANIA LIVE VIDEO. Ce au spus selecţionerii

Spania e o echipă puternică. Poate juca prin centru, prin Pedri, dar și pe extreme. Dar și noi avem jucători de calitate și putem să ne duelăm cu o echipă căreia îi place să aibă posesia. Cred că putem trece de Spania. Va fi un meci foarte echilibrat, dar vom da totul și sperăm să ajungem în semifinale.

– Julian Nagelsmann, selecționer Germania

Germania are o echipă fantastică. Are în componență unii dintre cei mai buni jucători din lume și o echipă organizate și disciplinată. Dar va întâlni o echipă asemănătoare, dedicată și bine organizată. Suntem greu de învinși și avem foame de rezultate. Știu că e un clișeu, dar micile detalii vor decide meciul.

– Luis de la Fuente, selecționer Spania

Spynews
Andrei de la Mireasa, sezonul 7, și iubita lui s-au despărțit după o lună de relație. Care ar fi motivul separării și ce spune și despre Simona
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Când să pornești aerul condiționat la mașină ca să fie eficient și să nu consume carburant mult. Puține persoane cunosc acest detaliu
Capital.ro
UNGURII vor banii românilor. Ungaria face o mutare istorică în 2024
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție de NOTA 10 în Paris! Câte MII DE EURO a costat ținuta ei: Geanta, mai SCUMPĂ decât rochia
DailyBusiness
Noua Comisie Eropeană va fi condusă tot de Ursula von der Leyen. Care sunt candidații propuși de guvernele țărilor din UE?
Adevarul
Sporuri și concedii medicale acordate abuziv pentru minerii din Valea Jiului. S-au întocmit dosare penale
Spynews
Ce preț trebuie să plătești dacă vrei să faci plajă pe cearșaf, în Mamaia. Poate fi mai scump decât închrierea unui șezlong
Spynews
Cristina Rotaru de la Insula iubirii, mesaj cu subînțeles, după ce soțul ei, Andrei, s-a sărutat cu ispita Diandra? „Să nu fiu apreciată, iubită...” | FOTO
Evz.ro
Matilda Pascal Cojocărița, tarife accesibile. Cât costă să cânte la o nuntă
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce s-a descoperit în trupul lui Sorin Nazîru? Filmul morţii fostului portar de la Dinamo
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Care ar fi fost, de fapt, cauza decesului lui Sorin Nazîru, fostul portar al juniorilor de la Dinamo. Totul ar fi pornit de la bacterie luată la piscină
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Decizie pentru toți proprietarii de case și apartamente
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel
substantial.ro
Condamnare pentru furtul a 3 camere de supraveghere în Alba
MediaFlux
PENSIONARII trebuie să depună DOCUMENTELE în URMĂTOARELE 14 ZILE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!