PROTV ONLINE STREAM Portugalia – Franţa LIVE VIDEO: Ronaldo vs. Mbappe pentru un loc în semifinalele EURO 2022

Euro-2024: Încep sferturile de finală. Spania - Germania şi Portugalia - Franţa se joacă vineri. Meciurile, live pe PRO TV şi live text pe Romaniatv.net.
Filip Stan
05 iul. 2024, 10:05
PROTV ONLINE STREAM Portugalia - Franţa LIVE VIDEO: Ronaldo vs. Mbappe pentru un loc în semifinalele EURO 2022

PROTV ONLINE STREAM Portugalia – Franţa LIVE VIDEO: Ziua ia startul cu disputa dintre Spania și Germania și continuă cu un meci la fel de tare, Portugalia – Franța, de la ora 22:00, pe Volksparkstadion din Hamburg. Câștigătoarea acestui duel va avea parte de un noul duel de ”foc” în semifinale, contra învingătoarei dintre Spania și Germania.

Portugalia – Franţa LIVE VIDEO PRO TV

Echipele probabile:
Portugalia (4-3-3): Diogo Costa – Cancelo, Rúben Dias, Pepe, Nuno Mendes – Palhinha, Vitinha, Bruno Fernandes – Rafael Leão, Ronaldo, Bernardo Silva

France (4-3-3): Maignan – Koundé, Saliba, Upamecano, Hernández – Kanté, Tchouameni, Griezmann – Dembélé, Thuram, Mbappé

PROTV ONLINE STREAM Portugalia – Franţa LIVE VIDEO: Franța nu se va putea baza pe Adrien Rabiot, care este suspendat pentru această partidă.

Nici Portugalia, nici Franţa nu au fost în cea mai bună formă a lor până acum la Euro 2024, dar acest meci apetisant oferă ambelor echipe şansa de a se afirma cu adevărat ca pretendenţi autentici. Vor fi vedete pe tot terenul, dar în timp ce Cristiano Ronaldo şi Kylian Mbappé ar putea atrage privirile, apărările ar putea deţine cheia succesului.

Portarul portughez Diogo Costa a fost salvator în meciul cu Slovenia, cu trei intervenţii la loviturile de departajare, în timp ce Franţa a nu a primit gol în trei din cele patru meciuri disputate până acum, Jules Koundé şi William Saliba fiind cei care au impresionat în mod special. Cine se va impune la Hamburg?

Portugalia – Franța, 22:00, LIVE TEXT pe Romaniatv.net. Se anunță un duel extrem de echilibrat
Portugalia și Franța au unele dintre cele mai valoroase loturi de la turneul final, însă niciuna dintre cele două naționale nu a reușit să convingă până în faza sferturilor de finală.

Franța nu a marcat niciun gol din acțiune, însă a terminat grupa locul doi, în spatele Austriei, și a ajuns în sferturi după ce Jan Vertonghen a deviat în propria poartă șutul expediat de Randal Kolo Muani.

PROTV ONLINE STREAM Portugalia – Franţa LIVE VIDEO: De partea cealaltă, Portugalia și-a câștigat grupa, însă locul în sferturi l-a obținut la capătul unui meci de-a dreptul dramatic, cu Slovenia. Ronaldo a ratat un penalty în minutul 105 al partidei, iar Sesko putea da lovitura aproape de finalul partidei.

PRO TV ONLINE STREAM SPANIA-GERMANIA LIVE VIDEO. Încep adevăratele meciuri la Euro 2024

În cele din urmă, meciul a ajuns la loviturile de departajare, acolo unde Diogo Costa a făcut spectacol și a parat execuțiile lui Ilicic, Balkovec și Verbic. Pentru lusitani au punctat Ronaldo, Bruno Fernandes și Bernardo Silva.

BOMBA SERII: Edi Iordănescu pleacă de la echipa naţională. „Familia mea are mai multă nevoie de mine”

Ultima oară, Portugalia și Franța s-au întâlnit în grupe la Campionatul European disputat în 2021, atunci când au remizat, scor 2-2, după ce CR7 și Karim Benzema au marcat câte o dublă.

Cele două au jucat și finala EURO din 2016, disputată la Paris, însă adjudecată de portughezi, în urma unui gol înscris de Eder în prelungiri.

PROTV ONLINE STREAM Portugalia – Franţa LIVE VIDEO: Euro 2024, cea de-a XVII-a ediţie a Campionatului European de fotbal, se desfăşoară în Germania, în perioada 14 iunie – 14 iulie 2024, şi a adus la start 24 de echipe (campioana en-titre este Italia).

Portugalia, cu moralul scăzut după două meciuri mai puţin reuşite, şi Franţa, care nu a impresionat nici ea până acum la turneul final, se întâlnesc în cea de-a doua partidă din optimile de finală de la Euro 2024.

Câştigătoarea dintre Portugalia şi Franţa va juca în semifinale cu învingătoarea partidei Spania – Germania (prigramat, vineri, 5 iulie, de la ora 19:00).

Portugalia a ajuns în optimile de finală de la Euro 2024 după ce a câştigat Grupa F, în care a înregistrat următoarele rezultate: 2-1 cu Cehia (Hranac 69a, Conceicao 90+2 / Provod 62), 3-0 cu Turcia (Bernardo Silva 21, Samet Akaydin 29a, Bruno Fernandes 56) şi 0-2 cu Georgia (Kvaratskhelia 2, Mikautadze 57p), iar în optimile de finală a trecut de Slovenia, 0-0 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 3-0 după executarea loviturilor de departajare.

Selecţionata condusă de Roberto Martinez vine, practic, după un eşec cu Georgia şi o remiză cu Slovenia (două meciuri fără gol marcat), după ce în primele partide de la Euro 2024 a suferit cu Cehia şi a defilat cu Turcia.

Portugalia, care ocupă locul 6 în clasamentul FIFA, este la al optulea turneu final continental consecutiv din cele nouă la care a participat până acum, iar cea mai mare performanţă este cucerirea titlului în 2016, scor 1-0 după prelungiri în finală cu Franţa (a mai pierdut o dată în ultimul act, în 2004, 0-1 cu Grecia).

Franţa s-a calificat în această fază de la Campionatul European după ce a terminat pe locul 2 în Grupa D, în care a înregistrat următoarele rezultate: 1-0 cu Austria (Wober 38a), 0-0 cu Olanda şi 1-1 cu Polonia (Mbappe 56p / Lewandowski 76p), pentru ca, în optimile de finală, să o elimine pe Belgia, scor 1-0 (Vertonghen 85a).

Reprezentativa „cocoşului galic”, cu Didier Deschamps în postura de selecţioner, este neînvinsă în ultimele şapte partide disputate, în care a marcat opt goluri (a pierdut doar două din ultimele 17 meciuri).

Franţa, care ocupă locul 2 în clasamentul FIFA, a câştigat de două ori titlul european, în 1984 şi în 2000, şi participă la al nouălea turneul final continental consecutiv.

Cele două echipe naţionale s-au confruntat ultima oară în 2021, la Euro 2020, când Portugalia şi Franţa au remizat în faza grupelor, scor 2-2 (lusitanii n-au mai câştigat în faţa francezilor din 2016, de atunci au avut loc trei întâlniri: două remize şi un succes al „tricolorilor”).

Drumul spre sferturile de finală

Portugalia

Grupa F
2-1 cu Cehia (Hranáč ag 69, Francisco Conceição 90+2; Provod 62)
3-0 cu Türkiye (Bernardo Silva 21, Samet Akaydin og 28, Bruno Fernandes 56)
0-2 cu Georgia (Kvaratskhelia 2, Mikautadze 57 pen)

Optimi de finală
0-0 cu, 3-0 pen cu Slovenia

Franţa

Grupa D
1-0 cu Austria (Wöber ag 38)
0-0 cu Olanda
1-1 cu Polonia (Mbappé 56 pen; Lewandowski 79 pen)

Optimi de finală
1-0 cu Belgia (Vertonghen ag 85)

PROTV ONLINE STREAM Portugalia – Franţa LIVE VIDEO: Pronosticurile experţilor

Carlos Machado, reporter Portugalia

După o sperietură uriaşă împotriva Sloveniei în optimi, echipa lui Roberto Martínez întâlneşte acum o echipă a Franţei plină de fantezie. Acesta va fi un test pentru Portugalia şi va necesita ajustări tactice, deoarece, poate pentru prima dată în Germania, Seleção va trebui să se apere pentru perioade lungi. De asemenea, s-ar putea să aibă mai puţine ocazii la celălalt capăt şi trebuie să se asigure că le fructifică atunci când apar.

Alex Clementson, reporter Franţa

Acesta este un meci pe care mulţi l-ar vedea ca fiind demn de o finală. Succesul pe care Franţa l-a obţinut în turnee succesive nu este ceva de la sine înţeles, dar există sentimentul că această echipă are mai multe niveluri în dulap. Eficienţa în faţa porţii a fost din nou în prim-planul naraţiunii după Belgia, şi este ceva ce antrenorul Didier Deschamps va trebui să abordeze pentru ca echipa sa să depăşească Portugalia.

Păreri din cele două tabere

Roberto Martínez, selecţionerul Portugaliei: „Acum suntem concentraţi şi pregătiţi pentru Franţa. Ei sunt foarte puternici, dar ar putea lăsa spaţiu în spatele liniilor. Ne pot pune probleme, dar sperăm că ne vom crea mai multe ocazii. Turneul are acum detalii diferite, pentru că poţi câştiga la penalty-uri şi poţi crea momente de calitate individuală.”

Didier Deschamps, selecţionerul Franţei: „Avem calitate şi talent, dar sunt multe echipe care au asta. La cel mai înalt nivel, este nevoie să fii solid şi să munceşti din greu împreună. Toată lumea progresează şi există un numitor comun între toate aceste meciuri: intensitatea sportivă fiind la cel mai înalt nivel.”

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Vacanță de coșmar pentru o turistă care a mers cu mașina în Grecia. Ce a pățit la puțin timp după ce a ajuns în Halkidiki. Ți se poate întâmpla și ție
Capital.ro
România a depășit Ungaria. Umilință supremă pentru unguri
Playtech.ro
S-a schimat legea, acum! Poți să rămâi pe loc fără permis
DailyBusiness
Guvernul intră tare în angajații din România! Sute de persoane își vor pierde locurile de muncă!
Adevarul
Cum a rămas România fără uriașele păduri seculare. Planul eșuat al lui Ceaușescu de reîmpădurire a țării
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Bursele pentru elevi se modifică din nou. Ce condiții sunt introduse în anul școlar 2024-2025
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
„Uite, am ucis-o. Tu urmezi”. Un bărbat și-a ucis soția în timp ce vorbea la telefon cu amantul ei. Ulterior a îngrămădit-o într-o valiză și a aruncat-o în râu
Capital.ro
Interzis și ilegal în România. Vin direct la tine acasă și te controlează
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Profesoară condamnată la închisoare pentru relații sexuale cu elevi, după un proces cutremurător
MediaFlux
REZULTATE ALEGERI MAREA BRITANIE! Victorie ZDROBITOARE! Au MAJORITATE ABSOLUTĂ
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!