Calendar ortodox 6 iulie 2024. Sisoe cel Mare, sfântul înzestrat de Dumnezeu cu darul vindecării bolnavilor şi al învierii morţilor

Pe 6 iulie, Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Sisoe cel Mare. Acesta și-a închinat întreaga viață lui Hristos, fiind hărăzit cu darul de a vindeca bolnavii, de a scoate duhurile rele, dar și a de a învia morții.
Irina Dumitrescu
05 iul. 2024, 13:39
Calendar ortodox 6 iulie 2024. Sisoe cel Mare, sfântul înzestrat de Dumnezeu cu darul vindecării bolnavilor şi al învierii morţilor

Sărbători religioase 6 iulie 2024

Ortodoxe: Sfântul Sisoe cel Mare

Greco-catolice: Sf. cuv. Sisoe cel Mare; [Sf. m. Maria Goretti]

Romano-catolice: Sf. Maria Goretti, fc. m. *

Calendar ortodox 6 iulie 2024. Cine a fost Sfântul Sisoe cel Mare

Sfântul Sisoe cel Mare, cunoscut pentru ascetismul său extrem și puterile miraculoase, a fost unul dintre ucenicii de seamă ai Sfântului Antonie cel Mare. Tradiția creștină ortodoxă consemnează că Sfântul Sisoe a primit de la Dumnezeu darul vindecării bolnavilor, al exorcizării și al învierii morților.

Sfântul și-a petrecut 72 de ani în asceză severă în pustia Egiptului, renunțând adesea la hrană pentru perioade îndelungate. Într-o zi, un tată disperat, al cărui fiu era grav bolnav, a plecat către chilia Sfântului Sisoe pentru a cere binecuvântare pentru copil. Pe drum, însă, băiatul a murit. Cu toate acestea, bărbatul nu a renunțat și și-a continuat drumul, scrie crestinortodox.ro

Ajuns la chilia Sfântului Sisoe, tatăl a îngenuncheat cu fiul său mort în brațe, cerând binecuvântare. Fără să știe că băiatul era decedat, Sfântul i-a spus simplu:

– Ridică-te și du-te afară!

Citeste si Rugăciunea care va deschide cerul și îl va aduce pe Dumnezeu lângă tine! Toată viața ta se va schimba radical: „Mulțumim Ție, Dumnezeule”

Spre surprinderea tuturor, copilul s-a ridicat și a ieșit din chilia Sfântului, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Emoționat, tatăl i-a povestit apoi bătrânului Sisoe despre minunea ce tocmai avusese loc. Sfântul i-a cerut să păstreze tăcerea despre această întâmplare până la moartea sa. Sfântul Sisoe cel Mare a trecut la cele veșnice în anul 429.

Calendar ortodox 6 iulie 2024. Rugăciune pentru vindecare grabnică

Locuitor pustiului şi înger în trup şi de minuni făcător te-ai arătat, purtătorule de Dumnezeu, părintele nostru Sisoe; cu postul, cu privegherea, cu rugăciunea, cereşti daruri luând, vindeci pe cei bolnavi şi sufletele celor ce aleargă la tine cu credinţă. Slavă Celui Ce ţi-a dat ţie putere; slavă Celui Ce te-a încununat pe tine; Slavă Celui Ce lucrează prin tine tuturor tămăduiri.

Prin rugăciunile tale, părinte, înviază-mă pe mine care sunt omorât de patimi, ca unul ce stai acum cu îndrăznire multă înaintea Vieţii.

Citeste si Rugăciunea pentru Sfântul Nectarie care îți va curăța sufletul și îl va aduce pe Dumnezeu la tine în casă! Când este bine să o spui

Primind, părinte, înăuntrul inimii tale raza cea fără materie cu dragoste ai urmat după Cel Ce te-a chemat, Sfinte Sisoe, părintele nostru.

Cu rugăciunile cele de toată noaptea şi cu stările în picioare de toată ziua curăţindu-ţi sufletul, l-ai făcut pe el locaş Treimii, cuvioase.

Din fapte nicidecum nu este întru mine mântuire, că, umblând pe cărarea cea potrivnică, m-am umplut de întuneric. Dar tu, Ceea ce ne-ai răsărit nouă Lumina Cea din Lumină, luminează-mă şi mă mântuieşte şi nu mă trece cu vederea pe mine, care pier în chip cumplit. Amin!

Spynews
Răsturnare de situație în cazul crimei din Brăila! Ce s-ar fi întâmplat în cabinet
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Alimentul pe care să-l eviți dacă ai împlinit 45 de ani. Doctorul Vlad Ciurea dezvăluie: “Este îngrozitor pentru tot organismul”
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii de apartamente, case și mașini. Toți vor fi verificați
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție de NOTA 10 în Paris! Câte MII DE EURO a costat ținuta ei: Geanta, mai SCUMPĂ decât rochia
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Sporuri și concedii medicale acordate abuziv pentru minerii din Valea Jiului. S-au întocmit dosare penale
Spynews
Cât costă un mic dejun la Eforie Nord, în plin sezon estival. Pentru o banală omletă cu șuncă plătești 30 lei
Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Evz.ro
Alimentul care se scumpește cu 50%. E nelipsit de pe masă
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
AM AFLAT care este primul cuplul eliminat de la ”Insula Iubirii”. Ispitele le-au făcut fenta, iar CANCAN.RO a aflat totul!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă un kilogram de pepene verde de Dăbuleni, în piețele din România! Prețul i-a luat prin surprindere pe mulți
Capital.ro
Perfect legal pentru proprietarii de teren. Nu ții cont de vecini. E scris în lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Uniunea Europeană adaugă gruparea neoliberală The Base pe lista organizațiilor teroriste
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!