Un cuplu și-a construit propria casă, fără credit la bancă, doar din economii. Ce sacrificii a făcut: „Am renunțat la vacanțe, ieșirile la restaurant au fost foarte rare”

Un cuplu și-a construit o casă din propriile economii, fără să facă credit la bancă. E un lucru destul de neobișnuit în ziua de astăzi, în condițiile în care majoritatea oamenilor fac împrumuturi la bancă pentru astfel de achiziții uriașe.
Alina Costache
06 iul. 2024, 09:52
Un cuplu și-a construit propria casă, fără credit la bancă, doar din economii. Ce sacrificii a făcut:

Achiziționarea unei locuințe e o provocare financiară majoră pentru oricine și, de obicei, pentru oamenii de rând, e nevoie de împrumuturi. Mai ales că prețurile în domeniul imobiliar au explodat în marile orașe în ultimii ani și nu oricine își mai permite să aibă propriul apartament sau casă.

Un bărbat a dezvăluit cum au reușit el și partenera să-și facă casa visurilor lor. În primul rând, au renunțat la vacanțele în străinătate o perioadă, la ieșirile la restaurant și au dormit pe o saltea mai veche. Mesajul bărbatului a stârnit tot felul de reacții în mediul online.

Citește și Bani gratis de la stat, atât pentru angajaţi, cât şi pentru angajatori. Ce condiţii trebuie îndeplinite

Cum și-a construit un cuplu propria casă din propriile economii

„Fac această postare, cât pot de scurt, nu ca să mă laud, ci în speranța că exemplul meu și al soției mele va fi un exemplu și o încurajare pentru unii care vor citi această postare. De mulți ani nu mai sunt adeptul creditelor. Am avut un credit la o mașină și a fost un chin să scap de el. Viața părinților mei a fost și ea marcată de credite peste credite timp de aproape 20 de ani.

Aveam 30 de ani și soția 25 și stăteam în chirie în București. Mulți ne considerau ratați că nu aveam o casă a noastră, unii ne-au numit și ”homeless.” Ei cumpărau apartamente pe credite pe zeci de ani, dar aveau grijă să râdă de noi sau să ne privească de sus. În timpul ăsta, visam să plecăm din București undeva la țară”, a scris românul.

Bărbatul și-a continuat povestea precizând că părinții lui au decis să-și facă o casă micuță în comuna natală. Ulterior, au decis cu toții să facă casa mai mare și să se mute acolo și el cu soția.

„În 2020, ai mei au început să construiască o mică casă în comuna natală în vederea retragerii acolo. După 1 an, împrejurările au făcut să ne alăturăm și eu și soția și am schimbat planul casei și am mărit-o cu gândul să ne mutăm acolo. Am reușit și am pus și noi și părinții bani împreună să o construim – 200 mp, câte 1 etaj de 100 mp pentru fiecare. Ca o paranteză, părinții mei sunt oameni discreți și nu ne deranjează în niciun fel. Știu bine că nu toți sunt așa”, a adăugat românul.

Românul a povestit că și-a schimbat radical obiceiurile și viața timp de aproape trei ani pentru a-și atinge scopul de a termina casa.

„Timp de aproape 3 ani, și aici e secretul, am trăit frugal. Vacanțele în afara țării nu au existat în afară de o ieșire de o zi în Bulgaria, iar ieșirile la restaurante au fost rare. Vacanțele în interiorul țării au fost scurte și cât mai ieftine. Am gătit acasă și am mâncat din acea mâncare până am terminat-o (încă facem asta). Am cumpărat doar strictul necesar. Foarte important, nici eu și nici soția nu avem vicii pe care să fi irosit banii”, a spus bărbatul.

Au reușit să-și construiască casa din economiile lor, cei doi români câștigând împreună în jur de 12.000 de lei pe lună. În fiecare lună, încercau să pună deoaparte în jur de 8.000 de lei.

Citește și Experienţa teribilă a unei familii de români: s-a trezit fără cazare după 12 ore de condus! „Rezervare făcută în februarie, plătită în aprilie”

„Eu și soția câștigam cam 10-12.000 lei împreună. Din banii ăștia făceam tot posibilul să punem cam 7-8.000 lei deoparte. Timp de 1 an am pus bani deoparte în timp ce plăteam și 1.500 lei chirie la marginea Bucureștiului. Uneori, când mai făceam bani extra (soția avea croitoria ca hobby), reușeam să punem deoparte și 10.000 lei pe lună. Am profitat de faptul că lucrez de acasă și ne-am mutat în casa de la țară când încă nu era complet gata. Am dormit o vreme pe saltea că nu aveam mobilă”.

Internauții au reacționat imediat. Unii l-au lăudat și apreciat, alții l-au ironizat. „Mi se pare așa ridicol să zici că „creditele sunt rele, se poate și fără”, dar tu îți faci o casă la țară, cu părinții pe un teren existent”, a scris un internaut. Altul a comentat: „Cum am construit o casă fără credit: Pasul 1: Să ai părinți care dețin terenuri”. „Câștigați peste medie, te-au ajutat părinții (de 2 ori), nu toată lumea vrea să locuiască undeva la țară, menționezi că doar tu lucrezi de acasă așa că ea cum lucra după ce v-ați mutat?”, a comentat alt internaut.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Stațiunea perfectă pentru tineri în luna august. Există activități zi și noapte în acest loc, iar oricine își poate reîncărca bateriile
Capital.ro
Adio, doamnă! S-a stins marea actriță. Toată lumea a iubit-o pe legendara regină
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Uniformele, obligatorii în școli. Propunerea îi revoltă pe părinți: „Va ieși scandal”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Renault, ofertă pentru soții care divorțează. Își pot primii banii pe mașină înapoi
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Florin Salam a întrecut orice limită! După ce şi-a pierdut nevasta şi copiii, s-a aflat şi ce i-a făcut lui Tzancă Uraganu
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Tu știai că e ilegal? Activitatea pe care mulți români o practică, dar nu știu că pot risca sancțiuni drastice
Capital.ro
Ilegal în România în orice zi din an. Se consideră infracțiune. Faci închisoare până la 7 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
CrowdStrike vs. Windows 3.1: cum a câștigat Southwest Airlines
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!