De ce nu ar trebui să aruncăm NICIODATĂ coaja pepenelui. Nutriționist Mihaela Bilic dezvăluie care este cel mai bun pepene pentru siluetă

Pepenele roșu este unul dintre cele mai tentante fructe. Delicios, suculent, proaspăt, dulce și aromat, literalmente nu ne putem opri din a-l mânca. De obicei, aruncăm pielița în timp ce îl tăiem. Aceasta se dovedește a fi o mare greșeală și este timpul să ne corectăm.
Alina Costache
20 iul. 2024, 02:29
De ce nu ar trebui să aruncăm NICIODATĂ coaja pepenelui. Nutriționist Mihaela Bilic dezvăluie care este cel mai bun pepene pentru siluetă

Un pepene roşu copt, rece şi suculent este tot ce e mai bun pe poerioada caniculei. Probabil știți că semințele de pepene sunt foarte utile pentru digestie. Cu toate acestea, ați întâlnit vreodată proprietățile benefice ale cojii acestui fruct?

În articolul de astăzi, vom împărtăși cu tine o mulțime de informații valoroase și utile pe care să le folosești. Suntem convinși că de acum înainte vă veți gândi dacă să aruncați coaja sau nu.

REȚETĂ. Desert delicios pentru zilele călduroase. Înghețata de pepene roșu care-ți încântă papilele gustative

De ce nu ar trebui să aruncăm coaja pepenelui?

Pepenele este un fruct util care conține o serie de minerale, vitamine, antioxidanți. Cea mai utilă parte este cea albă, situată chiar sub coaja fructului. Are un conținut ridicat de citrulină. Această substanță promovează îmbunătățirea circulației sângelui, precum și livrarea de mai mult oxigen către mușchi.

Coaja pepenelui conține în sine o mulțime de fibre, vitamina A, vitamina B6, magneziu, potasiu, zinc și altele.

Știți cât de util este să consumăm fibre, deoarece ne mențin sătui pentru mult timp și, ca urmare, putem scăpa cu ușurință de câteva kilograme în plus. De asemenea, fibrele ajută la reglarea colesterolului și a zahărului din sânge.

Dacă consumăm coajă de pepene roșu, ne vom simți mai hidratați. Acest lucru este deosebit de important pentru persoanele care fac sport în mod activ.

Cum se consumă coaja de pepene?

Pepenele este recoltat din castravete și putem consuma coaja sub formă de murături.

Trebuie să tăiem partea verde și să tăiem restul în bucăți mici. Le aranjăm în borcane, le umplem cu 1 lingură. sare, 1 lingură. zahăr și 4 linguri. oțet. Lăsăm pe aragaz câteva minute să fiarbă și apoi punem borcanele într-un loc răcoros și aerisit.

Coaja poate fi consumată și ca un adaos la smoothie-uri sau în stare proaspătă. În acest fel, gustul său nu va fi simțit, dar băutura va avea un plus de valoare de substanțe utile.

Citește și: Limonadă din pepene roșu. Băutura verii care te va face să te îndrăgostești iremediabil și te va răcori în zilele caniculare

Coaja fructului poate fi gătită împreună cu legumele fierte. Pentru a face acest lucru, trebuie să o tăiem în fâșii subțiri. Merge bine cu morcovul și broccoli. La acestea se poate adăuga orez sau sos asiatic aromat, recomandă actualno.com.

Nutriționist Mihaela Bilic lămureşte dilema: pepene galben sau pepene roşu?

Nutriționist Mihaela Bilic recomandă: Care este cel mai bun pepene pentru siluetă. Nutriționistul Mihaela Bilic a făcut o comparație între valorile nutriționale ale pepenelui roșu și a celui galben, fructele vedete ale verii.

Nutriționist Mihaela Bilic recomandă: Care este cel mai bun pepene pentru siluetă

„Pepene roșu sau galben? Depinde…de cantitate. Indiferent de culoare pepenele rămâne fructul vedetă al verii, zemos și răcoritor, greu îi poți rezista!

Dacă ar fi să comparăm culorile, avem avantaje de fiecare parte: pepenele roșu conține licopen, un pigment cu efect de protecție a pielii împotriva razelor ultraviolete pepenele galben conține betacaroten, un precursor de vitamina A cu efect de protecție a pielii împotriva îmbătrânirii. Până aici suntem la egalitate.

La conținutul de potasiu, mineral care ajută la eliminarea retenției de lichide din organism, pepenele galben e câștigător cu aproximativ 300 mg/100g, adică dublu față de cel roșu. La conținutul de fibre tot pepenele galben învinge cu 1 g%, față de 0,3 g pentru cel roșu.

„Mai puțin periculos pentru siluetă”

Tocmai aceste fibre împiedică absorbția rapidă a zahărului din pepenele galben, ceea ce-l face mai puțin periculos pentru siluetă – acolo unde ambele culori au aprox 7 g fructoză și în jur de 35 calorii/100g. Roșu sau galben, nu uitați că pepenele se mănâncă cu felia, chiar dacă conține peste 90% apă.

P. S. Dacă vă place pepenele roșu cu telemea, vă ofer și un argument nutrițional pentru această combinație dulce-sărată: licopenul este liposolubil, deci are nevoie de un strop de grăsime ca să fie asimilat – și grăsime mai bună ca în brânză nu există!”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook

Ce trebuie să știi atunci când cumperi pepene roșu. Iată cum să-l alegi. Mihaela Bilic: „Dacă sună a gol înseamnă că e copt”

Pepenele roșu e un fruct bogat în nutrienți, dar cu un conținut scăzut de calorii. Nu conține grăsimi și e format din aproximativ 92% apă. De asemenea, conține vitamina A, vitamina B6 și vitamina C, mult licopen, antioxidanți și aminoacizi. Mihaela Bilic a explicat la ce ar trebui să fim atenți atunci când cumpărăm pepene roșu.

Citește și Ce sunet are pepenele necopt. Greşeala pe care o faci în piaţă. Cum alegi un pepene verde copt, dulce şi fără calorii multe

Mihaela Bilic: „Dacă sună a gol înseamnă că e copt”

„Indiferent că este roșu sau galben, pepenele este fructul verii, un desert delicios de sezon, cu condiția să fie rece și bine copt. Multă lume spune că trebuie să te uiți la “buric”, acea areolă de la bază: cu cât este mai mare, cu atât pepenele este mai bun. Se pare că acest criteriu nu influențează direct maturitatea fructului, mai degrabă variază în funcție de soi. Ce trebuie analizat cu atenție este codița sau pedunculul: dacă este subțire, atrofiat și ușor uscat înseamnă că pepenele a fost cules la maturitate. Apoi pepenele trebuie să fie cât mai greu posibil, iar când îl ciocănim să sune a gol, cu un pic de ecou, asta înseamnă că este copt”, a scris Mihaela Bilic pe rețelele sociale.

Citește și Motivul pentru care mulți români aleg să mănânce pepene cu pâine. Combinația nu este cea mai sănătoasă

Contează foarte mult și forma, ne dăm seama de multe lucruri astfel. Spre exemplu, dacă pepenele e oval înseamnă că are mai multă apă, dacă e rotund e mai dulce.

”Nu nu ultimul rând, fiți atenți la amprenta solului, zona în care pepenele a fost în contact cu pământul și nu a fost expusă la soare: cu cât culoarea ei este mai galbenă spre portocaliu, înseamnă că fructul a avut timp să crească și să se coacă. Pentru pepenele galben folosiți-vă și mirosul: cu cât este mai parfumat, cu atât e mai dulce”, mai spune Mihaela Bilic.

Ce beneficii are consumul de pepene roșu

  • Conține 92% apă, ajută la hidratarea corpului
  • Reduce tensiunea arterială
  • Susține antrenamentele fizice
  • Protejează articulațiile
  • Risc scăzut de apariție a cancerului
  • E folosit pentru măști faciale.

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Zodiile binecuvântate săptămâna viitoare. Cinci nativi sunt pe cai mari până pe 28 iulie
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Trebuie să plătească până pe 30 septembrie. S-a dat ordin în România
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
ITP-ul va fi marele test pentru șoferi. Totul se schimbă, autoritățile sunt în alertă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Regula obligatorie în toate mașinile din România. Nu poate fi încălcată
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat prins cărând cadavrul unei femei pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei
MediaFlux
⁠Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ilie. Ce trebuie să respecte orice creștin
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'