Bloggerul și scenaristul Piticigratis face lumină în scandalul cu Iorga și Adrian Elicopter, lăsat cu dosare penale: ””Au amenințat-o cu moartea pe nevastă-mea. Este extrem de penal”

Radu Alexandru, cunoscut sub pseudonimul "Piticigratis", a discutat pentru prima dată despre controversatul incident de "cancel culture" care l-a vizat, declanșat în urma unor articole mai vechi de pe blogul său.
Marius Gherghe
07 iul. 2024, 19:00
Bloggerul și scenaristul Piticigratis face lumină în scandalul cu Iorga și Adrian Elicopter, lăsat cu dosare penale: ””Au amenințat-o cu moartea pe nevastă-mea. Este extrem de penal”

La baza acestei situații s-au aflat influencerii Iorga și Adrian Elicopter, cu care Piticigratis a avut un conflict intens pe rețelele sociale după ce au colaborat la filmul Buzz House, produs de Selly, la al cărui scenariu a contribuit și Radu Alexandru și în care cei doi au jucat.

Radu Alexandru a fost întrebat, în emisiunea Cancan Exclusiv, ce a simțit în urma „cancel-ului” primit.

„Nervi, în primul rând am fost foarte furios. Mi-am dat seama în momentul ăla că dintre miile de texte pe care le-am scris pe site-ul ăla, care e munca vieții mele, marea majoritate o să-l țină minte pe ăsta și o să mă asocieze cu ăsta. Probabil este dintre cele mai slabe de pe site-ul ăla și m-a lovit la ego destul de tare. Sunt atât de multe lucruri acolo de care sunt mândru și lumea n-o să țină minte decât trei fraze scoase din context. A doua chestie destul de nasoală a fost miile de mesaje pe care le-am primit în mesaje private. Eu sunt obișnuit cu amenințările cu moartea, că trolez de 20 de ani pe internet. Dar nu a fost amuzant că au fost atât de multe, că majoritatea erau de copii de 14 ani. Oare părinții lor știu că acești copii în loc să scoată apă din fântână sau ce i-au trimis ei să facă, stau și amenință oameni cu moartea?!”, a spus acesta.

Piticigratis a explicat și care a fost fondul acestor amenințări.

„Că au zis oamenii ăștia doi pe internet că sunt pedofil și gloata vrea justiție, nu să se lămurească. S-au simțit o gloată de justițiari, cineva le-a spus ”ăsta e pedofilul”. Na, ”trebuie atacat pedofilul, ca noi să fim ăia morali”. Ei se simt foarte bine, gândește-te că sunt niște copii care nu nicio putere individuală. Dar când se strâng 100.000 și țipă în aceeași direcție, chiar sunt puternici. Și chestia asta le dă o senzație de putere, de relevanță.”

Citește și: Laurențiu Reghecampf rupe tăcerea după scandalul din stradă, de la Snagov, cu Anamaria Prodan: ”Ea a premeditat. A coborât și a început să mă injure”

Radu Alexandru a fost întrebat după cât timp s-a calmat situația cu amenințările.

„Încă se mai întâmplă, s-a calmat după vreo două săptămâni. Dar vreo două săptămâni a fost nasol, a primit și nevastă-mea. Nici măcar nu știu de unde au aflat toți copiii ăștia cine e nevastă-mea. Mi se pare absurd, adică din punctul lor de vedere ei sunt oamenii buni, eu sunt omul rău. Deci eu sunt omul rău, că acum 15 ani am scris un text violent pe site și ei sunt oamenii buni că o amenință cu moartea pe nevastă-mea. Cumva, ceva acolo îmi dă cu o disonanță cognitivă. Nu îmi dau seama cum poți să o gândești așa ”eu sunt ăla bun, o s-o ameninț pe nevasta ăstuia cu moartea, el e ăla rău, că acum 15 ani a scris ceva vulgar”.

Radu Alexandru a abordat și problema juridică, menționând că oamenii implicați în incidentul respectiv au spus că au fost la Poliție pentru a da declarații.

„Oamenii ăștia numai cu calomnii și minciuni și jumătate de adevăruri au muncit. Cum au fost chemați la Poliție, cum au țipat pe internet că i-am dat eu în judecată. De parcă atunci când faci ceva penal trebuie să te dea cineva în judecată. Dacă dau la cineva în cap, trebuie să mă dea ăla în judecată?! Nu, mă ridică Poliția a doua zi și mă bagă. Așa și ei, ce-au făcut ei a fost o instigare clară și publică, mi-au pus adresa pe internet, am primit mesaje de la oameni care mi-au scris că vin peste mine. Ceea ce este evident extrem de penal. Nu trebuie să-i dau în judecată ca Poliția să se sesizeze. Bineînțeles, Poliția m-a contactat să le dau probe și mesaje private.”

Întrebat dacă a făcut plângere, Piticigratis a răspuns: „Nu pot să spun nici că am făcut plângere, nici că n-am făcut plângere. În cadru legal, lucrurile sunt mai complicate și ar trebui să fie confidențial. Dar lucrurile alea fiind extrem de penale, nu cred că a fost o singură plângere împotriva lor. Sunt lucruri penale, la care Poliția se autosesizează. Pe „penal”, îi dă procurorul în judecată și din câte știu este dosar penal deschis pe numele amândurora pentru infracțiunea de instigare.”

Citește și: Zi specială pentru Vlăduța Lupău și Adi Rus! Cei doi au devenit nași de botez pentru un băiețel. Ținutele spectaculoase pe care le-au purtat – FOTO

În ceea ce privește posibile acțiuni pe „civil”, Radu Alexandru a spus că s-a gândit să îi dea în judecată.

„Nu doar că m-am gândit, am vorbit și cu avocați, m-am consultat cu toți prietenii, cu toți oamenii din industrie pe care îi cunosc, și nu știu clar ce aș avea de câștigat din procesul ăsta. Adică toți avocații mi-au spus că e foarte probabil să câștig pe dreptul la imagine, dreptul la muncă, sunt multe chestii care pe „civil” ar fi de un proces. Dar nu sunt convins că finalitatea acestui proces m-ar ajuta cu ceva. OK, câștig procesul, peste doi ani de zile, că atât durează procesul, și ce fac?! Că la acest gen de proces nu-i pune să dea o dezmințire, nu-i pune să dea o retractare publică a ce au spus. Și chiar dacă i-ar pune, peste doi ani oamenii ăștia o să fie extrem de anonimi. N-o să mai pese nimănui de ce o să spună ăștia peste doi ani, că n-o să mai știe nimeni cum îi cheamă. Și bani, o să iau 5.000 de euro sau ceva, merită să te plimbi prin tribunale pentru 5.000 de euro?! Pe mine ce m-ar interesa ar fi opinia publică, pe care n-o schimbă un proces.”

În final, Radu Alexandru a adresat și problema unei eventuale soluționări amiabile, explicând că ar prefera o discuție publică sau o clarificare directă din partea celor doi influenceri.

„Aici e mai complicat, mesajul meu ar fi următorul. Cel mai tare de la ei mi-ar plăcea să fie niște oameni adulți și să iasă, să spună public ”băi, eram nervos atunci, mă certasem cu Selly și am găsit un țap ispășitor la care să țip. Am stat și m-am gândit mai mult, omul ăla nu a făcut absolut nimic greșit, doar a scris niște texte bolnave acum niște ani, cu scopul de a enerva oameni”. Mie asta mi-ar plăcea, ei să iasă și să spună chestia asta. Numărul doi ar fi să vină într-un studio ca ăsta, cu mine, să discutăm chestia asta și să lăsăm publicul să decidă cine are dreptate. Iar a treia chestie ar fi procesul ăla, dacă primele două nu ajung nicăieri, atunci o să-i dau în judecată pe „civil”, ce să fac?! Ceea ce n-o să-mi servească prea mult, pentru că n-o să schimbe opinia publică prea tare, dar măcar o să-i deranjeze și pe ei, o să-i foiască puțin prin tribunale. Ne deranjăm reciproc, până la urmă poate fi un joc în care pierde toată lumea!”.

Citește și: Cum s-a afișat CRBL alături de Olga, presupusa lui iubită, la Neversea. Cei doi au atras toate privirile

Spynews
”Mai rămâneam împreună”. Bogdan Cîrlan de la Insula Iubirii, despre relația cu Claudia Florescu
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
”Amazonul Europei”, destinația din România, pe placul jurnaliștilor internaționali. Turiștii sunt fascinați
Capital.ro
NOTIFICARE pentru șoferii din România. Hârtia pe care o pot găsi direct pe PARBRIZ
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Cel mai iubit produs de la Lidl se vinde acum cu câțiva lei! Dispare imediat de la raft!
Adevarul
Rușii au lansat o ofensivă amenințătoare în est, unde ar putea cuceri o porțiune semnificativă de teritoriu
Spynews
E periculos să consumi ouă cu două gălbenușuri, sau ouă cu micuțe cheaguri de sânge? Ce spun specialiștii
Spynews
Un tată și-a aruncat de la etajul cinci cei doi copii de 2 și 5 ani, după ce s-a certat cu soția lui. Gestul cumplit s-a terminat tragic: ”A fost sfâșietor”
Evz.ro
Aerul condiționat devine istorie. Climatizare după o nouă tehnologie ecologica
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet
Cancan.ro
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 8 iulie. Ce temperaturi vom avea în Capitală
Capital.ro
Se poate rămâne imediat FĂRĂ PERMIS. Anunț venit astăzi, 7 IULIE: Prevederi imposibil de aplicat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Un medic stomatolog avertizează asupra pericolelor trendurilor de pe TikTok
MediaFlux
VINE CRIZA! Va fi mai RĂU CA ÎN 2008
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!