Japcă pe faţă la Aeroportul Otopeni: O apă la 0,5 costă 10 lei, o cafea simplă ajunge la 25 de lei. În aeroportul din Corfu, preţurile sunt pe sfert!

Un român întors recent dintr-o vacanță în străinătate a simțit nevoia să facă o comparație între Aeroportul Otopeni, principala poartă aeriană a României, și un aeroport din Grecia, respectiv cel din Corfu. Diferențele sunt șocante și frustrante.
Filip Stan
08 iul. 2024, 09:00
Japcă pe faţă la Aeroportul Otopeni: O apă la 0,5 costă 10 lei, o cafea simplă ajunge la 25 de lei. În aeroportul din Corfu, preţurile sunt pe sfert!
Japcă pe faţă la Aeroportul Otopeni: O apă la 0,5 costă 10 lei, o cafea simplă ajunge la 25 de lei. În aeroportul din Corfu, preţurile sunt pe sfert!

Japcă pe faţă la Aeroportul Otopeni. Într-o zi călduroasă, turistul a ajuns în Aeroportul Otopeni și a constatat că aerul din incintă era aproape irespirabil. Instalarea de climatizare cedase, iar inspectorii ANPC au aplicat o amendă de 10.000 de lei administrației aeroportului. Pe de altă parte, aeroportul era extrem de aglomerat, iar numărul redus de bănci a forțat călătorii să se așeze pe bagaje sau pe podeaua murdară. Întârzierile frecvente ale zborurilor au agravat situația, crescând traficul la grupurile sanitare, unde există mizerie, un miros oribil, dar lipseşte săpunul!

„Aici nu au aer condiționat?, a fost întrebarea mezinului grupului, la care adulții au ridicat din umeri. Am aflat ulterior că instalația de climatizare cedase, iar inspectorii ANPC au aplicat o amendă administrației aeroportului de 10.000 de lei. Penibil! Pentru prima dată m-am întrebat: cât o fi fost șpaga?”, a transmis turistul pentru observatorulph.ro.

Prețurile din aeroport sunt o altă problemă majoră. O apă de 0,5 litri costă 9,5 lei, iar un suc Nestea de 0,4 litri ajunge la 13 lei. Pizza costă 35 de lei, iar o cafea simplă este 25 de lei. Prețurile la mâncare sunt la fel de ridicate, cu un hotdog la 60 de lei și covrigi de la 10 lei în sus!

Citeşte şi: Prin ce a trecut un turist american pe Aeroportul Otopeni: „Cel mai prost aeroport din Europa”

În schimb, la terminalul plecări din insula Corfu, Grecia, diferențele sunt notabile: aer condiționat funcțional, mai multe scaune disponibile, curățenie exemplară, inclusiv la grupurile sanitare. Prețurile la produse de bază sunt mult mai accesibile: o apă de 0,5 litri costă 60 de cenți (2,8 lei), o pizza întreagă 6,5 euro și o cafea 1,5 euro. De asememea, nu sunt problemele legate de aglomerație și disconfort termic.

La întoarcerea pe Aeroportul Otopeni, turistul a observat că circuitele pentru Schengen sunt implementate ineficient. A intrat prin terminalul de plecări, unde a întâlnit haos și lipsa indicațiilor clare. A bâjbâit prin terminal, până a găsit un indicator pentru preluare bagaje, situat în locul greșit!

„Mai plecăm odată?, a glumit cineva din gașcă, văzând haosul. După ce am bâjbâit prin terminal, am găsit un indicator pentru preluare bagaje, care nu avea ce să caute la plecări. Așa am ajuns, fără indicații sau marcaje suplimentare, doar bazându-ne pe intuiție, pe fostul coridor de la sosiri, până am reușit  să ne recuperăm valizele. Ca la noi: atât s-a putut…. Aici nu mai e vorba de șpagă, ci de prostie. Multă prostie”, a mai spus turistul.

Alte preţuri scandaloase în Aeroportul Otopeni: 200 de grame de pepene costă aproape 5 euro! Iar o salată de 260 de grame cu piept de curcan costă cat un curcan întreg de la Supermarket!

Concluzia este clară: Aeroportul Otopeni suferă de probleme serioase legate de confortul pasagerilor, prețurile exorbitante și gestionarea ineficientă a infrastructurii. Comparativ, aeroportul din Corfu oferă o experiență plăcută și accesibilă, demonstrând că o bună gestionare poate face o mare diferență.

Spynews
”Mai rămâneam împreună”. Bogdan Cîrlan de la Insula Iubirii, despre relația cu Claudia Florescu
Bzi.ro
Teo Trandafir îl distruge pe Florin Salam! „Regele României a murit!”
Fanatik.ro
Orașul din Europa unde primești peste 30.000 de euro dacă te muți. Peisajul e unul de poveste și oricine poate începe o nouă viață aici
Capital.ro
S-a aflat ce a făcut Elena Udrea.Traian Băsescu i-a dat ordin: Ne-a păcălit pe toţi
Impact.ro
Delia, poze de INFARCT! Și-a etalat posteriorul OBRAZNIC pe internet, s-a văzut TOT
DailyBusiness
Șansă mare să faceți bani! Nouă ediție a titlurilor de stat Tezaur
Adevarul
VIDEO Reacția epică a unui britanic atunci când savurează prima dată bucate românești. „Păcat de ea, Românie, că își bat joc alții de ea”
Spynews
E periculos să consumi ouă cu două gălbenușuri, sau ouă cu micuțe cheaguri de sânge? Ce spun specialiștii
Spynews
Un tată și-a aruncat de la etajul cinci cei doi copii de 2 și 5 ani, după ce s-a certat cu soția lui. Gestul cumplit s-a terminat tragic: ”A fost sfâșietor”
Evz.ro
Carmen de la Sălciua face bani cu nemiluita. Cât cere pentru o cântare
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet
Cancan.ro
Note LIVE Bacalaureat 2024 | Rezultatele la BAC, publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Care este județul cu cea mai mare rată de promovare la Bacalaureat 2024: La nivel național aceasta a crescut cu 3,6% comparativ cu anul precedent
Capital.ro
Doliu în lumea medicală din România! A murit un celebru medic român. Zbor lin, zână bună!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
VIDEO Edu.ro Rezultate BAC 2024: S-au afișat notele. Scrie codul tău și află ce medii ai obținut
Instanța din Malta dispune eliberarea pe cauțiune a lui Paul-Philippe al României
MediaFlux
FLORIN CÎȚU, combinat cu O COLEGĂ de PARTID! Cine e femeia mai tânără cu 20 de ani decât el
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!