Când și-au dat seama angajații cu salarii mari că trebuie să demisioneze pentru a-și salva sănătatea: „Fiecare zi mi se părea o corvoadă”

Salariile mari vin la pachet cu responsabilități mari și volum de muncă ce poate duce până la epuizare. Uneori, nici mediul de lucru nu este favorabil, astfel că angajații ajung în situația de a alege între salariul și sănătatea lor mintală.
Alina Costache
08 iul. 2024, 10:38
Când și-au dat seama angajații cu salarii mari că trebuie să demisioneze pentru a-și salva sănătatea: „Fiecare zi mi se părea o corvoadă”
Când și-au dat seama angajații cu salarii mari că trebuie să demisioneze pentru a-și salva sănătatea: „Fiecare zi mi se părea o corvoadă”

Salariile uriașe, de până la șase cifre, pot veni la pachet cu un volum de muncă extrem de solicitant, imposibil de gestionat fără un mediu de lucru favorabil. În unele cazuri, angajații trebuie să aleagă între salariu și sănătatea lor mintală.

Citește și: Bani gratis de la stat, atât pentru angajaţi, cât şi pentru angajatori. Ce condiţii trebuie îndeplinite

Când și-au dat seama angajații cu salarii mari că trebuie să demisionez

Nu de puține ori auzim termenul „burnout”, adică epuizare. Mulți angajați ajung în această situație și puțini aleg să demisioneze de la locul de muncă pentru a se salva de probleme mai grave de sănătate. Salariile mari sunt, în cele mai multe cazuri, cele care îi țin pe loc, dar sunt și momente în care sănătatea lor a fost pusă pe primul loc.

La început, aspirațiile angajaților au fost mari, dar elanul le-a fost tăiat rapid iar starea lor psihică a au avut de suferit pe măsură ce au dat tot ce aveau mai bun în medii toxice, chiar și cu remunerația deloc de neglijat. Au decis, așadar, să taie răul de la rădăcină și să demisioneze fără a regreta.

Jean Kang, în vârstă de 31 de ani, a iubit inițial avantajele și salariile cu șase cifre oferite de diferitele sale locuri de muncă în Big Tech.

„Am fost răsfățată cu beneficii tehnologice în fiecare rol – salariu mare, mâncare gratuită, muncă la distanță, abonamente la sală, masaje și multe altele”, a declarat Kang pentru BI.

În ciuda avantajelor extraordinare, tânărul recunoaște că a simțit o presiune imensă și de a surclasa concurenții, cultura muncii excesive fiind dominantă la locul lui de muncă.  Kang a spus că s-a luptat cu realizarea faptului că și-a dat viața pentru joburi care, în cele din urmă, nu făceau decât să aducă mai mulți bani companiilor mari.

După o concediere în masă în 2023, care a forțat-o să recunoască fragilitatea slujbei sale, Kang a văzut o oportunitate de a părăsi Big Tech pentru totdeauna. Ea a declarat că a jonglat cu câteva activități secundare după serviciu și că, în cele din urmă, și-a asumat un risc pentru ea însăși, renunțând la salariul său de 300.000 de dolari pentru a deveni creatoare de conținut și coach de carieră cu normă întreagă.

„Cea mai mare teamă a mea a fost să eșuez, dar știam că voi regreta că nu am pariat pe mine și că aș putea oricând să obțin un alt loc de muncă după ce voi încerca asta. Acum aleg ce proiecte mă fac fericită și nu mă presează prea mult să reușesc. Acum lucrez între 30 și 40 de ore și în unele weekenduri, dar nu pentru că trebuie, ci pentru că vreau”, a mai spus Kang, recunoscând că se simte eliberată de presiuni și că să își fie propriul șef este cea mai bună alegere pe care o putea face.

Citește și: Românii care vor primi o mărire de salariu pe lângă creşterea salariului minim. S-a dat legea, cine sunt angajaţii vizaţi

Spynews
Mireasa - Capriciile iubirii. Situația Ramonei, motiv de discuție în casa băieților. A recunoscut că are un copil. Ce părere are Ionuț despre ea
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Noul film Netflix care va cuceri toate topurile. Este o producție pe care o vor adora și cei mari și cei mici
Capital.ro
Se confiscă banii românilor. Trebuie să declari și să plătești la stat: „Efectul va fi vizibil”
Playtech.ro
Mirela Vaida, apariție de INFARCT! S-a pozat DEZBRĂCATĂ, a lăsat la vedere…
DailyBusiness
Veste minunată pentru români! SCAD ratele la creditele bancare
Adevarul
Bombardiere nucleare rusești și chineze ar fi încercuit coasta americană din Alaska. SUA și Canada au mobilizat mai multe avioane de vânătoare
Spynews
Sărbătoare mare în familia unui fost cuplu de la Insula Iubirii! Fetița lor, Emma a împlinit doi ani
Spynews
Arestări masive într-o grupare acuzată de legături cu frații Tate! Cum au ajuns mafioții italieni să invadeze țara noastră cu camioane pline de droguri
Evz.ro
Viață mai ușoară pentru toți românii. Ce se întâmplă cu actele esențiale
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
BREAKING | Avion Ryanair cu 153 de pasageri la bord, probleme tehnice pe Aeroportul Otopeni!
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Ce conține cutia misterioasă pe care sportivii medaliați o primesc la Jocurile Olimpice de la Paris. Creația a necesitat 2.000 de ore de muncă
Capital.ro
Devine interzis în România. S-a dat ordin în toate țările UE de la 1 ianuarie 2025
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
Protest Violent pe Downing Street: Confruntări între Protestatari și Poliție
MediaFlux
BANI EUROPENI pentru persoanele cu venituri mici. Cine poate lua
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?