Biden le-a scris democraţilor că nu va renunţa la candidatură sub nicio formă: „Avem o singură treabă de făcut şi aceea este să-l învingem pe Trump”

Preşedintele american Joe Biden a promis că va „continua această cursă până la sfârşitul” alegerilor din noiembrie, în ciuda solicitărilor venite din partea unor democraţi pentru a renunţa la candidatura, potrivit BBC.
Mircea Filipescu
08 iul. 2024, 20:17
Biden le-a scris democraţilor că nu va renunţa la candidatură sub nicio formă:

Într-o scrisoare trimisă luni democraţilor din Congres, Biden spune că „nu ar mai candida dacă nu ar crede în mod absolut că l-ar putea învinge pe Donald Trump”.

În scrisoare, Biden a scris că a „auzit îngrijorările pe care oamenii le au” şi că „nu este orb faţă de ele”, dar că alegătorii democraţi din primare au „vorbit clar şi hotărât” că ar trebui să candideze.

„A fost decizia lor. Nu presa, nu experţii, nu marii donatori, nici un grup selectat de indivizi, oricât de bine intenţionaţi”, a scris Biden.

„Nu am nicio îndoială că eu, noi îl putem învinge pe Donald Trump. Avem o singură treabă de făcut. Şi aceasta este să-l învingem pe Donald Trump”, a precizat Joe Biden.

„Acum că v-ați întors din vacanța de 4 iulie, vreau să știți că, în ciuda tuturor speculațiilor din presă și din alte părți, sunt ferm hotărât să rămân în această cursă, să alerg această cursă până la capăt și să-l înving pe Donald Trump”, scrie el.

„Am avut conversații ample cu conducerea partidului, oficialii aleși, membrii de bază și, cel mai important, cu alegătorii democrați în ultimele 10 zile. Am auzit preocupările pe care le au oamenii – temerile și grijile lor de bună credință cu privire la ceea ce este în joc în aceste alegeri. Nu sunt orb la ele. Credeți-mă, știu mai bine decât oricine responsabilitatea și povara pe care le poartă nominalizatul partidului nostru. Am purtat-o în 2020 când soarta națiunii noastre era în joc”, spune el.

„De asemenea, știu că aceste preocupări vin dintr-un loc de respect real pentru întreaga mea carieră în serviciul public și pentru recordul meu ca Președinte, și am fost mișcat de expresiile de afecțiune pentru mine de la atât de mulți care m-au cunoscut bine și m-au susținut de-a lungul vieții mele publice. Am fost recunoscător pentru sprijinul solid, de nezdruncinat, de la atât de mulți democrați aleși în Congres și din întreaga țară și am luat multă putere din hotărârea și determinarea pe care le-am văzut de la atât de mulți alegători și susținători de la bază, chiar și în cele mai grele săptămâni”, continuă el. „Pot răspunde la toate acestea spunând clar și fără echivoc: nu aș candida din nou dacă nu aș crede absolut că sunt cea mai bună persoană pentru a-l învinge pe Donald Trump în 2024″.

Citeşte şi: Rezultate alegeri în Franța: Noul Front Popular a obţinut victoria. Rassemblent National al extremistei Marine Le Pen, abia pe locul al treilea

Adoptând un ton sfidător, el spune: „Am avut un proces de nominalizare democratic și alegătorii au vorbit clar și decisiv. Am primit peste 14 milioane de voturi, 87% din voturile exprimate în întregul proces de nominalizare. Am aproape 3.900 de delegați, ceea ce mă face nominalizatul prezumtiv al partidului nostru cu o mare marjă. Acesta a fost un proces deschis pentru oricine a vrut să candideze. Doar trei persoane au ales să mă provoace”, spune el. „Alegătorii Partidului Democrat au votat. Ei m-au ales pe mine să fiu nominalizatul partidului. Oare acum spunem doar că acest proces nu a contat? Că alegătorii nu au un cuvânt de spus?”

Biden adaugă: „Refuz să fac asta. Simt o obligație profundă față de încrederea și credința pe care alegătorii Partidului Democrat le-au plasat în mine să candidez anul acesta. A fost decizia lor să o facă. Nu presa, nu analiștii, nu marii donatori, nu vreun grup select de indivizi, indiferent cât de bine intenționați ar fi. Alegătorii – și numai alegătorii – decid nominalizatul Partidului Democrat. Cum putem susține democrația în națiunea noastră dacă o ignorăm în propriul nostru partid? Nu pot face asta. Nu voi face asta.”

Cel puțin patru democrați de rang înalt din Camera Reprezentanților i-au spus liderului minorității din Cameră, Hakeem Jeffries, duminică, că îi cer lui Biden să se retragă din cursa prezidențială, potrivit mai multor surse cu cunoștințe despre discuția de pe apelul privat.

Reprezentanții Jerry Nadler, Mark Takano, Joe Morelle și Adam Smith au declarat că Biden ar trebui să se retragă și să nu-și continue campania, au spus surse pentru ABC News.

La câteva minute după ce scrisoarea sa a devenit publică, un Biden furios a lansat o apărare vehementă a deciziei sale de a rămâne în această cursă, sunând la emisiunea „Morning Joe” de la MSNBC.

„În esență, nu plecăm nicăieri. Eu nu plec nicăieri!” a răsunat Biden prin telefon.

„Nu aș candida dacă nu aș crede absolut că sunt cel mai bun candidat pentru a-l învinge pe Donald Trump în 2024. Am avut un proces de nominalizare democratic în care alegătorii au vorbit clar”, a spus el, fiind bine conștient că viitorul său politic este la un moment critic.

După câteva zile pe traseul campaniei, președintele este ferm convins că alegătorii încă îl susțin. Iar pentru acei membri din partid care se îndoiesc de el, președintele a lansat o provocare directă.

„Urmăriți. Urmăriți. Mă frustrează atât de tare elita – nu vorbesc despre voi,” a spus el, referindu-se la gazdele Joe Scarborough și Mika Brzezinski, „ci despre elita din partid. ‘Oh, ei știu atât de multe mai multe.’ Dacă oricare dintre acești oameni nu crede că ar trebui să candidez, candidați împotriva mea. Mergeți înainte – anunțați-vă pentru președinție. Provocați-mă la convenție”, a spus el.

Citeşte şi: Se schimbă regulile în Germania! În ce condiții se vor mai putea angaja cetățenii străini

Spynews
Accident terifiant pe Autostrada Soarelui! Sunt implicate 25 de persoane, printre care şi minori. 8 mașini au fost distruse | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cât a ajuns să coste o ciorbă de pește la restaurantul lui Marius Tucă. Prețurile sunt aproape duble față de cele din anii trecuți
Capital.ro
Românii primesc banii înapoi. Guvernul a dat ordin. Premiera anunțată chiar acum în România
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
Din păcate, s-a confirmat! Boala care face ravagii a ajuns deja și în România
Adevarul
Forțele speciale ucrainene au lovit o bază rusească din Siria după întrevederea între Putin și Assad VIDEO
Spynews
Accuweather a actualizat prognoza meteo și anunță temperaturi de 40 de grade în august, în România
Spynews
Plombele dentare vor fi interzise de la 1 ianuarie 2025. Modificările anunțate de Uniunea Europeană
Evz.ro
Cele mai inteligente zodii. Totul depinde de data nașterii
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
MISTER ELUCIDAT! Al cui este al doilea ADN găsit sub unghiile dentistei din Brăila. Dosarul devine mai solid acum
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Cutremur în România, azi, 1 august. Unde s-a produs și ce magnitudine a avut seismul
Capital.ro
Obligație nouă în România. Decizie pentru proprietarii de teren sau locuințe. Vor plăti banii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Tensiuni între Rusia și Republica Moldova din cauza expulzării unui diplomat rus
MediaFlux
RECALCULARE PENSIE. Cum a obținut Nea Ion o creștere de 1.900 lei
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?