Mihaela Bilic, despre cât de multe dulciuri poți mânca fără să te îngrași. ”Trebuie să respectăm porția corectă”

Mihaela Bilic a dezvăluit care este cantitatea recomandată de dulciuri pe care poți să o mănânci fără să te îngrași. Nutriționista le oferă oamenilor câteva sfaturi de care sigur au nevoie. Vezi mai jos toate detaliile.
Filip Stan
09 iul. 2024, 12:39
Mihaela Bilic, despre cât de multe dulciuri poți mânca fără să te îngrași. ”Trebuie să respectăm porția corectă”

Mihaela Bilic a dezvăluit care este cantitatea recomandată de dulciuri pe care poți să o mănânci fără să te îngrași.

Te-ar putea interesa și Mihaela Bilic este dependentă de aceste alimente: „N-aș putea trăi fără ele”. Cum reușește să își mențină silueta

Când vine vorba de dulciuri, puține persoane știu care este doza recomandată, iar atunci când au la îndemână o pungă generoasă de dulciuri, nu se feresc să mănânce până când se satură, chiar dacă aceasta are 100 sau 400 de grame.

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit cantitatea recomandată de dulciuri pe care o persoană poate să o consume fără riscul de a se îngrășa.

Ea a subliniat importanța respectării porției corecte atunci când vine vorba de alimente concentrate în calorii, pentru a evita acumularea kilogramelor în plus, iar aceasta atenționează că nu doar dulciurile, ci și mezelurile și brânzeturile trebuie consumate în porții mici.

Cantitatea recomandată de dulciuri. Mihaela Bilic a spus cât poți să mănânci fără să te îngrași: „Trebuie să respectăm porția corectă”

Mihaela Bilic a explicat că porția corectă pentru dulciuri este de 20 de grame, echivalentul a aproximativ 100 de calorii. Ea a menționat că un pachet de napolitane, deși nu pare mare, nu reprezintă porția corectă.

Porția recomandată este mult mai mică, aproximativ cât două degete. Ea a adăugat că este important să fim conștienți de aceste cantități pentru a putea consuma dulciurile fără să ne afectăm greutatea.

„Când vine vorba de alimente concentrate în calorii trebuie să respectăm porția corectă, altfel e risc de îngrășare. Mezelurile, brânzeturile și, mai ales, dulciurile se mănâncă în porție mică. Ce înseamnă porție mică? Nu ne putem aștepta de la producători să ne ambaleze porția corectă, așa că vreau să vă atrag atenția cât de mică este porția mică. De exemplu, un pachet de napolitane care nu are o porție mare, am putea crede că este porția corectă. Ei bine, nu, dragii mei. Veștile nu sunt bune. Porția corectă este 20 de grame pentru dulciuri, ceea ce aduce în jur de 100 de calorii. Asta înseamnă cam două degete, dar e bine că putem și atât”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.

Laptele, recomandat pe caniculă

Mihaela Bilic a dezvăluit că băutura care te hidratează cel mai bine pe timp de caniculă și nu este apa sau sucul, ci laptele, în special variantele de lapte fermentat, precum Sana, Chefir sau laptele bătut.

Laptele, care conține 87% apă, alături de glucide, proteine, grăsimi și un strop de sare, ajută la reținerea apei în organism. Astfel, pentru o hidratare optimă pe timp de caniculă, Mihaela Bilic recomandă consumul generos de lapte.

„Ce hidratează cel mai bine pe timp de caniculă? Nu apa, nu sucul, ci, nu o să credeți, laptele. Și dacă este varianta de lapte fermentat, adică Sana, Chefir, lapte bătut, cu atât mai bine, pentru că are și efect probiotic.

Citește și Mihaela Bilic, despre alimentele pe care trebuie să le consumi la masa de seară, ca să nu te îngrași: „Nu este periculoasă pentru siluetă”

Se vede că gramele, puține câte sunt, de glucide, proteine și grăsimi din lapte țin mai bine apa în organism. Ea este folosită mai bine. Nu mai vorbim de minerale. Laptele are și 87% apă, iar în lapte avem și un strop de sare. Așa că, pe caniculă, dacă vreți să fiți bine hidratați, consumați lapte din plin”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.

Spynews
Dana Roba este în stare de șoc! Ce a aflat, abia acum, de la fiicele sale, la un an distanță de la bătaia soră cu moartea primită
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Capcana în care pică turiștii români din Bulgaria. Mulți au fost amendați cu 500 de euro: ”La noi trebuie să știi legea”
Capital.ro
Se plătesc peste 200 EURO. Anunț de la Guvern: Obligatoriu trebuie să plătim
Playtech.ro
Cea mai neobișnuită atracție turistică din România. Intri într-o lume fantastică, chiar pe tărâmul vrăjitoarelor
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Marea provocare a noii magistrale de mare viteză. Cum s-a lucrat la tunelurile feroviare de pe valea Mureșului VIDEO
Spynews
Accuweather ne-a anunțat când o să plouă prima oară în București după canicula care a „topit” România. Mai avem de îndurat 7 zile de chin
Spynews
Betty Salam clarifică situația căsniciei și relația pe care o are cu soțul ei, Cătălin Vișănescu. Artista neagă că există alt bărbat în viața ei: "Nu voi divorța" | VIDEO
Evz.ro
Știrea momentului despre Apple! Cum poți încerca noul OS
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Mireasa lui Ianis Hagi a luat microfonul de la Pavel Bartoș și a descris în 7 cuvinte ce înseamnă pentru ea nunta cu fiul lui Gică Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather anunță că vine furtuna electrică în România. Pe ce dată exactă se întâmplă în București și în celelalte orașe
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Apar noi burse pentru elevii olimpici: Care sunt criteriile de acordare a burselor de merit și ce valoare au
Capital.ro
Mașinile care vor fi interzise. Intră în vigoare de marți, 16 Iulie: Nu vom mai permite
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. S-a lăsat de bătăi în cușcă pentru a face avere din imaginile cu ea dezbrăcată
stirilekanald.ro
Trump, lovit de Secret Service: Agenții m-au lovit atât de tare încât...
substantial.ro
Elon Musk intenționează să doneze 45 de milioane de dolari pe lună pentru campania electorală a lui Donald Trump
MediaFlux
Cât va fi PENSIA din SEPTEMBRIE! SIMONA BUCURA OPRESCU a ANUNȚAT EXACT
Shtiu.ro
Cum e mai bine să procedăm în zile caniculare? Ținem geamul închis sau deschis?