Un bărbat s-a îmbogățit peste noapte! Suma pe care a primit-o de la BMW pentru că și-a prins degetul în portieră

Un bărbat s-a îmbogățit după ce a câștigat un proces împotriva producătorului de automobile BMW. Un incident i-a adus acestuia un câștig financiar substanțial.
Alina Costache
09 iul. 2024, 14:08
Un bărbat s-a îmbogățit peste noapte! Suma pe care a primit-o de la BMW pentru că și-a prins degetul în portieră

Un incident neobișnuit i-a adus unui bărbat un câștig financiar major. Totul a început în iulie 2016, când Boateng, proprietarul unui BMW X5 din 2013, și-a sprijinit mâna pe stâlpul portierei șoferului, aceasta fiind deschisă doar parțial, la circa 30 de centimetri, potrivit New York Post. În acel moment, sistemul de închidere automată a ușii s-a activat și i-a prins degetul mare, provocându-i leziuni grave. În ciuda eforturilor făcute de medici la acea vreme, degetul nu a putut fi salvat.

Boateng a inițiat rapid acțiuni legale împotriva BMW, cerând despăgubiri de 3 milioane de dolari. Argumentul său principal a fost că sistemul de închidere automată al ușilor era defectuos și periculos. Mai mult, el a susținut că această defecțiune i-a provocat pierderi financiare semnificative, estimate la 250.000 de dolari pe an, având în vedere cariera sa de inginer software independent.

Suma pe care un bărbat a primit-o de la BMW după ce și-a pierdut un deget

Inițial, BMW a negat acuzațiile, susținând că vehiculul și sistemul său de uși nu prezentau niciun defect. Reprezentanții companiei au subliniat că manualul mașinii conținea toate avertismentele necesare privind utilizarea corectă a ușilor și că orice persoană ar trebui să știe să evite să-și prindă degetele în portier

Cu toate acestea, în fața instanței, avocații lui Boateng au fost extrem de convingători, descriind în detaliu gravitatea rănilor suferite de clientul lor. Ei au susținut că portiera s-a închis „prin carne, nervi, vase de sânge, tendoane, mușchi și structura osoasă” a degetului mare al lui Boateng.

Citește și: Curtea Supremă a SUA amână procesul lui Donald Trump pentru atacul asupra Capitoliului, admiţând cererea acestuia de a beneficia de imunitate

Boateng a spus că sistemul de închidere automată a ușilor era periculos, mai ales în comparație cu sistemele de siguranță ale geamurilor, care folosesc senzori pentru a detecta prezența unor obiecte și a preveni accidentările. Mai mult, el a susținut că BMW era conștient de posibilele probleme de siguranță ale sistemului de uși încă din 2002, dar nu a luat măsuri adecvate pentru a preveni astfel de incidente.

După opt ani de procese, la începutul acestei luni, un juriu a decis să acorde despăgubiri lui Boateng în valoare de 1,9 milioane de dolari. Deși BMW nu a fost găsit vinovat de defectarea ușilor, instanța a concluzionat că producătorul auto este complet responsabil pentru rănirea degetului mare al lui Boateng.

Citește și: Justiţia din SUA le dă dreptate fraţilor Micula în procesul pentru despăgubiri împotriva statului român. Cât trebuie să le achite România celor doi afacerişti

DailyBusiness
Creștere spectaculoasă anunțată de Ligia Deca: Bursele sociale ajung la 925 de lei!
Spynews
El este Lehel, bărbatul suspectat că a ucis-o pe românca de 48 de ani și a zidit-o într-un bar din Germania. Vecina Luminiței, declarații halucinante | FOTO
Bzi.ro
Horia Moculescu distruge emisiunea „Vocea României”: „E făcută pentru juriu, nu despre talente!”
Fanatik.ro
Acestea sunt țările care au cel mai mult aur din lume. Au de peste 30 de ori mai multe tone decât România
Capital.ro
Ora de iarnă 2024. NU se mai schimbă ceasul? Decizia luată de UE
Playtech.ro
Motivul pentru care această femeie a fost părăsită de soț. Tu îți dai seama ce a văzut în poză și l-a făcut să divorțeze?
DailyBusiness
Autostrada visurilor devine coșmar. Deschiderea în 2024 este compromisă! Lucrările stagnează pe șantier!
Adevarul
Testul care îți arată vârsta biologică în 30 de secunde
wowbiz.ro
Iancu a reacționat, când a aflat că Beni vrea să meargă la nunta lui: „Nu poate veni oricum”
Spynews
Alina Petre, primele declarații după ce soțul ei a fost reținut de DNA. Ce spune blondina despre Bogdan Vasiliu și situația în care se află: "Sunt trează de la 5 dimineața, astept DNA-ul la mine acasă"
Spynews
ÎPS Teodosie, noi declarații controversate. Ce spune despre participarea copiilor la petrecerile de Halloween: „Primesc întuneric”
Evz.ro
Pensiile românilor. Guvernul propune noi schimbări în sistem
Ego.ro
După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cea mai frumoasă participantă la Power Slap
kanald.ro
Cutremur în această seară, în România! Ce magnitudine a avut seismul și în ce zonă s-a produs
Cancan.ro
Ce intenționa să facă Laura Crișan cu casa moștenită de la părinți. Un martor i-a divulgat planul diabolic
Playsport.ro
Bomba bombelor! Marica, încă o lovitură după scandalul monstru cu „prosopul”: e acuzat că a „marcat” la nevasta lui Tamaș, în timp ce el bea în hotel! Bătaie cu pumnii și picioarele în ușa camerei, Săpunaru a intervenit și a vrut să-l bată pe Marica
Capital.ro
Noua majorare a pensiilor din 1 ianuarie. Șeful Casei de Pensii a anunțat direct procentul la TV
StirileBZI
Statul le dă 500 de lei românilor! Cine va beneficia de sprijinul financiar
Prosport.ro
FOTO. Femeia despre care bărbații nu cred că e reală când o văd cum arată
stirilekanald.ro
"L-au tăvălit pe iarbă!" Cine e băiatul de 26 de ani ucis în parcarea mall-ului din Constanța!
substantial.ro
Joe Biden prezintă scuze istorice amerindienilor pentru asimilarea forțată
MediaFlux
CREȘTERE de 500 de lei la PENSIE. TOȚI pensionarii beneficiază
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Busola Electorală: cum îți descoperi afinitățile politice cu candidații la Președinție?