Prognoza meteo 10 iulie: Cel mai lung val de caniculă din ultimii 17 ani aduce temperaturi resimtite de până la 50 de grade. Avertismentul directorului ANM, Elena Mateescu

Canicula se extinde în România. Meteorologii anunță temperaturi sufocante în următoarele zile. Temperaturile resimțite vor fi asemenătoare cu cele din deșertul Sahara.
Alina Costache
09 iul. 2024, 15:13
Prognoza meteo 10 iulie: Cel mai lung val de caniculă din ultimii 17 ani aduce temperaturi resimtite de până la 50 de grade. Avertismentul directorului ANM, Elena Mateescu

Prognoza meteo 10 iulie. La noapte, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat, cu ușoare intensificări în sud-estul teritoriului. Temperaturile minime se vor situa între 12…13 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 23…26 de grade pe litoral și în Dealurile de Vest.

BUCUREȘTI. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă, ce va caracteriza o noapte tropicală, va fi de 19…23 de grade.

 

Prognoza meteo 10 iulie MIERCURI

Valul de căldură va persista, pe arii extinse vremea va fi caniculară, disconfortul termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități mai ales în vest și sud. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 32 și 38 de grade, noaptea va fi tropicală în majoritatea regiunilor, iar minimele termice vor fi cuprinse între 16 și 26 de grade, mai coborâte în zonele depresionare. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, dar cu înnorări temporare după-amiaza când vor fi averse și descărcări electrice, pe arii restrânse la munte și în estul și sud-estul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Dobrogea, Muntenia, sudul Moldovei și de scurtă durată în timpul ploilor.

BUCUREȘTI
Valul de căldură va persista. Vremea va fi caniculară, disconfortul termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 38…39 de grade, iar minima termică, specifică nopții tropicale, va fi de 19…23 de grade.

Citește și: Canicula se extinde. Cod portocaliu și galben de căldură sufocantă și disconfort termic ridicat

 

Prognoza meteo JOI
ÎN ȚARĂ
Valul de căldură va fi persistent. Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, cu indice temperatură-umezeală (ITU) peste pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 32 și 39 de grade; minimele termice vor caracteriza o noapte tropicală și vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 17 și 25 de grade (cu valori mai mici în zonele depresionare). Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse și descărcări electrice, în a doua parte a zilei, pe arii restrânse la munte, precum și în sudul și estul teritoriului. Vântul va fi în general moderat în regiunile sudice și sud-estice, slab în celelalte zone, dar va avea și intensificări de scurtă durată în timpul ploilor.

BUCUREȘTI
Valul de căldură va fi persistent. Vremea va fi în continuare caniculară, disconfortul termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 38…39 de grade, cea minimă nu va coborî sub pragul unei nopți tropicale și va fi de 20…23 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales în a doua parte a zilei, dar cu probabilitate redusă pentru ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va fi în general moderat ziua, apoi va sufla slab.

Citește și: EXCLUSIV Cupolă de foc peste România. Elena Mateescu anunţă 45 de grade Celsius la umbră în zonele urbane: „Nopţi tropicale, disconfort termic ridicat”

 

Prognoza meteo VINERI
ÎN ȚARĂ
Valul de căldură, canicula și disconfortul termic accentuat se vor menține în toată țara. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 34 și 39 de grade; noaptea va fi tropicală în majoritatea zonelor, cu minime cuprinse între 17 și 27 de grade (cu valori mai scăzute în depresiuni). Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și averse însoțite și de descărcări electrice, mai ales în a doua parte a zilei, pe arii restrânse în zona montană, în sudul și estul teritoriului. Vântul va sufla moderat în regiunile sud-estice și în general slab în celelalte zone.

BUCUREȘTI
Valul de căldură, canicula și disconfortul termic deosebit de accentuat se vor menține. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 39 de grade, cea minimă, specifică nopții tropicale, va fi de 19…22 de grade. Pe timpul zilei cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, iar vântul va sufla moderat, apoi cerul se va degaja și vântul va deveni slab.

 

Prognoza meteo SAMBATA
ÎN ȚARĂ
Valul de căldură, canicula și disconfortul termic accentuat vor continua în toată țara. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 34 și 39 de grade; noaptea va fi tropicală în majoritatea zonelor, cu minime cuprinse între 17 și 28 de grade (cu valori mai scăzute în depresiuni). Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și averse însoțite și de descărcări electrice, mai ales în a doua parte a zilei, pe arii restrânse în zona montană. Vântul va sufla moderat în regiunile sud-estice și sud-vestice și în general slab în rest.

BUCUREȘTI
Valul de căldură, canicula și disconfortul termic deosebit de accentuat vor continua. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 39 de grade, cea minimă va fi de 20…23 de grade (noapte tropicală). Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare pe parcursul zilei, apoi se va degaja. Vântul va sufla slab și moderat.

DailyBusiness
Creștere spectaculoasă anunțată de Ligia Deca: Bursele sociale ajung la 925 de lei!
Spynews
El este Lehel, bărbatul suspectat că a ucis-o pe românca de 48 de ani și a zidit-o într-un bar din Germania. Vecina Luminiței, declarații halucinante | FOTO
Bzi.ro
Horia Moculescu distruge emisiunea „Vocea României”: „E făcută pentru juriu, nu despre talente!”
Fanatik.ro
Acestea sunt țările care au cel mai mult aur din lume. Au de peste 30 de ori mai multe tone decât România
Capital.ro
Ora de iarnă 2024. NU se mai schimbă ceasul? Decizia luată de UE
Playtech.ro
Motivul pentru care această femeie a fost părăsită de soț. Tu îți dai seama ce a văzut în poză și l-a făcut să divorțeze?
DailyBusiness
Autostrada visurilor devine coșmar. Deschiderea în 2024 este compromisă! Lucrările stagnează pe șantier!
Adevarul
Testul care îți arată vârsta biologică în 30 de secunde
wowbiz.ro
Iancu a reacționat, când a aflat că Beni vrea să meargă la nunta lui: „Nu poate veni oricum”
Spynews
Alina Petre, primele declarații după ce soțul ei a fost reținut de DNA. Ce spune blondina despre Bogdan Vasiliu și situația în care se află: "Sunt trează de la 5 dimineața, astept DNA-ul la mine acasă"
Spynews
ÎPS Teodosie, noi declarații controversate. Ce spune despre participarea copiilor la petrecerile de Halloween: „Primesc întuneric”
Evz.ro
Pensiile românilor. Guvernul propune noi schimbări în sistem
Ego.ro
După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cea mai frumoasă participantă la Power Slap
kanald.ro
Cutremur în această seară, în România! Ce magnitudine a avut seismul și în ce zonă s-a produs
Cancan.ro
Ce intenționa să facă Laura Crișan cu casa moștenită de la părinți. Un martor i-a divulgat planul diabolic
Playsport.ro
Bomba bombelor! Marica, încă o lovitură după scandalul monstru cu „prosopul”: e acuzat că a „marcat” la nevasta lui Tamaș, în timp ce el bea în hotel! Bătaie cu pumnii și picioarele în ușa camerei, Săpunaru a intervenit și a vrut să-l bată pe Marica
Capital.ro
Noua majorare a pensiilor din 1 ianuarie. Șeful Casei de Pensii a anunțat direct procentul la TV
StirileBZI
Statul le dă 500 de lei românilor! Cine va beneficia de sprijinul financiar
Prosport.ro
FOTO. Femeia despre care bărbații nu cred că e reală când o văd cum arată
stirilekanald.ro
"L-au tăvălit pe iarbă!" Cine e băiatul de 26 de ani ucis în parcarea mall-ului din Constanța!
substantial.ro
Joe Biden prezintă scuze istorice amerindienilor pentru asimilarea forțată
MediaFlux
CREȘTERE de 500 de lei la PENSIE. TOȚI pensionarii beneficiază
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Busola Electorală: cum îți descoperi afinitățile politice cu candidații la Președinție?