Proiectul imobiliar Yacht KID, dezvoltat de Grupul de firme KID în zona de nord a Bucureştiului, pe malul Lacului Tei, a ajuns pe lista scurtă a prestigioaselor premii internaţionale SHARE Architecture Awards 2024, care celebrează arhitectura remarcabilă în Europa Centrală şi de Est. Cu o investiţie de 35 de milioane de euro şi beneficiind de un concept arhitectural contemporan semnat de biroul X Architecture & Engineering, Yacht KID intră astfel în cursa pentru un premiu SHARE Architecture pe 8 octombrie 2024, la Atena, Grecia, când un juriu de specialişti va decide proiectele câştigătoare.
„Suntem extrem de onoraţi şi încântaţi că proiectul nostru imobiliar se află pe lista scurtă a proiectelor candidate la prestigioasele premii de arhitectură SHARE Architecture Awards 2024, ai căror câştigători se vor decide în luna octombrie la Atena. Această nominalizare este o recunoaştere importantă pentru arhitectura românească şi reprezintă o bucurie imensă pentru întreaga echipă implicată în acest proiect. Suntem mândri să vedem că eforturile noastre de a crea spaţii urbane inovatoare şi de înaltă calitate, cu tehnologii de ultimă generaţie, sunt apreciate la nivel internaţional. Aşteptăm cu nerăbdare rezultatele competiţiei şi ne dorim să continuăm să contribuim la dezvoltarea segmentului imobiliar local”, a declarat Bogdan Ghiţă, cofondator al Grupului de firme KID.
Proiectul Yacht KID beneficiază de o tehnologie de ultimă generație proiectată, brevetată și agrementată tehnic de către dezvoltator, sub marca KID Tehnology. Aceasta prevede folosirea pereților prefabricați cu fațade ventilate cu tehnologii inteligente de sigilare și etanșeizare, soluții furnizate în regim de exclusivitate prin compania germană ISO-Chemie. Pereții cu design deosebit sunt prefabricați complet în România, cu elemente inovative de termoizolație, sigilare, etanșeizare, fonoizolație și antiefracție. În plus, această tehnologie oferă clădirii eficiență energetică sporită, costuri reduse pentru încălzire și răcire a apartamentelor, izolare termică și fonică excelente, protecție la foc și împotriva condensului, totul cu impact minim asupra mediului și respectarea normelor nZEB (nearly Zero-Energy Building, clădire cu consum de energie aproape zero). Elementele decorative pentru intradosul balcoanelor sunt și ele o premieră, fiind realizate din materiale compozite avansate utilizate la fabricarea yachturilor, o abordare unică pe piața din România și, totodată, un element-marcă și pentru viitoarele dezvoltări ale Grupului.
Comunicat furnizat şi asumat de Fabrica de PR
Citeşte comunicatul în întregime aici