Dacă deja nu știi ce să alegi dintre porumb fiert, la aburi sau la grătar, după ce vei afla aceste rețete vei vrea să încerci tot felul de variante care mai de care.
Copt
Pentru un porumb copt foarte bun, pregătiți pentru început un grătar cu cărbuni. Decojiți porumbul și puneți un cub de gheațî în interiorul acestuia pentru a-și păstra umiditatea. Întoarceți-l pe toate părțile pentru a se coace uniform.Porumbul poate fi pus pe grătar și în teacă și astfel vor rămâne fragede și nu se vor usca.
Citește și: Ardei umpluți de vară. Rețeta simplă a măicuțelor de la Mănăstirea Prislop pentru zilele de post
Fiert
Dacă vă e poftă de porumb fiert, spălați tecile de porumb, apoi puneți pe fundul vasului. Adăugați știuleții, apă și puneți la fiert, acoperind totul cu un capac. Se lasă la fiert până devine fraged. Nu puneți sare în apa de fiert, pentru că se vor întâlni boabele.
La aburi
Cea mai recomandată rețetă este cea de porumb făcut la aburi. Experții spun că astfel nu își pierde nutrienții, așa cum se întâmplă în cazul celui fiert. Luați o oală mai mare și introduceți o sită care nu trebuie să atingă apa. Puneți la fiert știuleții pe sită. Acoperiți cu capac și lăsați porumbul să fiarbă până când porumbul e moale.
La cuptor
Și porumbul copt la cuptor este extrem de delicios. Puneți porumbul decojit pe o folie de aluminiu și adăugați o linguriță cu unt pentru fiecare porumb, apoi împachetați în folia de aluminiu. Așezați porumbul într-o tavă și introduceți la cuptor. Lasați-l să se coacă circa 45 de minute și veți mânca cel mai delicios și fraged porumb.