Primarul Timişoarei, în conflict de interese administrativ la ANI. Dominic Fritz: ”Mi-au făcut și mie un dosărel. O să-mi apăr onoarea și integritatea indiferent cui i s-a pus pata pe mine”

Primarul Timişoarei Dominic Fritz s-a aflat în conflict de interese administrativ după ce a luat un împrumut în campania electorală de la o persoană fizică, iar ulterior a întocmit un act administrativ în folosul societăţii reprezentată de acea persoană, anunţă miercuri Agenţia Naţională de Integritate (ANI). De asemenea, prefectul de Giurgiu Florentina Stănculescu se află în incompatibilitate, deşinând şi funcţia de vicepreşedinte al PSD Giurgiu.
Alina Costache
10 iul. 2024, 10:35
Primarul Timişoarei, în conflict de interese administrativ la ANI. Dominic Fritz: ”Mi-au făcut și mie un dosărel. O să-mi apăr onoarea și integritatea indiferent cui i s-a pus pata pe mine”

ANI a stabilit că primarul Timişoarei Dominic Fritz s-a aflat în conflict de interese administrativ.

”Persoana evaluată a contractat un împrumut în campania electorală de la o persoană fizică. Ulterior, în perioada exercitării mandatului de primar, în luna noiembrie 2020, a întocmit un act administrativ în folosul societăţii reprezentată de persoana fizică, încălcând regimul juridic al conflictelor de interese. Astfel, persoana evaluată a încălcat prevederile art. 70 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. b) din O.U.G. nr. 57/2019”, precizează ANI.

După anunțul ANI, Dominic Fritz a anunțat că va ataca în instanță raportul ANI pentru a își apăra ”onoarea și integritatea indiferent cui i s-a pus pata pe mine”.

”Mi-au făcut și mie un dosărel.
Agenția Națională de Integritate consideră că în noiembrie 2020 m-am aflat într-o situație de conflict de interese administrativ și propune să mi se înceteze mandatul. Bineînțeles că tot demersul este absurd și complet neacoperit de fapte. Iar eu voi combate în instanță toată bizareria menită să mi se lipească și mie o etichetă de pătat politic.

E ca la Radio Erevan: ei spun că am participat la elaborarea unui PUZ pentru un beneficiar care mi-a împrumutat bani – doar că nu am participat, nu a fost beneficiar și nu mi-a împrumutat mie bani.

Un arhitect a elaborat documentația tehnică pentru PUZ-ul unui client. Acel PUZ a trecut toate etapele înainte să ajung eu primar, cu tot cu semnătura predecesorului meu. Când am preluat mandatul, lipsea doar votul din Consiliul Local. Ca să nu intre o documentație semnată de fostul primar în noul consiliu, m-au rugat colegii în primele zile de mandat să semnez încă o dată referatul de aprobare care trimite documentația, fără să fie schimbată o virgula, în CL.

Arhitectul, care NU este beneficiarul PUZ-ului cum susține ANI, ci doar l-a elaborat pentru un client, fără să beneficieze în vreun fel de votarea sau ne-votarea lui, este și consilier local USR. A împrumutat campania de primar din 2020 cu 25.000 lei, sumă din care eu personal nu am văzut niciun leu și care au fost restituiți în momentul în care AEP a returnat banii de campanie (așa se finanțează campaniile electorale în România).

Asta este povestea pe scurt. O să auziți multe atacuri în următoarele zile. O să atac la rândul meu raportul ANI în instanță și nu am niciun dubiu că voi primi dreptate.
O să-mi apăr onoarea și integritatea indiferent cui i s-a pus pata pe mine.
Mulțumesc că îmi sunteți alături”, a scris Dominic Fritz pe Facebook.

Citește și: REZULTATE ALEGERI LOCALE 2024 – Dominic Fritz, după demisia lui Drulă: Vedem foarte clar că această coaliţie de guvernare a fost respinsă, îmi asum candidatura la preşedinţia USR”

Conform ANI, prefectul de Giurgiu, Florentina Stănciulescu, ”se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 10 noiembrie 2022, întrucât, exercită funcţia de vicepreşedinte al unui partid politic simultan cu deţinerea funcţiei publice din cadrul Consiliului Judeţean Giurgiu, încălcând astfel prevederile art. 98, alin (2) din Legea nr. 161/2003”.

Neculai Mocanu, consilier local la Râşnov s-a aflat în conflict de interese adminuistrativ întrucât, în perioada exercitării mandatului de consilier local, a participat la deliberarea şi aprobarea unui număr de 13 Hotărâri de Consiliul Local. în favoarea societăţii în care deţinea calitatea de asociat şi funcţia contractuală de inspector şi din care făcea parte şi soţia acestuia.

”Astfel, în perioada 2020-2022, de pe urma calităţilor deţinute, aceştia au realizat împreună venituri de natură salarială în cuantum de 93.094 lei”, conform ANI.

Tot în conflict de interesea administrayiv s-a aflat un consilier local din Sânnicolau Român, judeţul Bihor, Cristian Gheorghe Trifan, care, în perioada exercitării mandatului de consilier local, deşi avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor, a participat la adoptarea Hotărârii C.L. din 26 martie 2021 privind însuşirea Raportului de evaluare a 5 imobile situate în comuna Sânnicolau Român.

”Ulterior adoptării Hotărârii C.L., TRIFAN CRISTIAN – GHEORGHE (în calitate de concesionar) a încheiat cu comuna Sânnicolau Român, reprezentată legal prin primar (în calitate de concedent), un contract de concesiune pentru un imobil – teren extravilan situat în proprietatea privată a comunei Sânnicolau Român şi în administrarea C.L Sânnicolau Român.Astfel, persoana evaluată a încălcat prevederile art. 70 şi art. 77 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), alin. (2) şi alin. (3) din O.U.G. nr. 57/2019”, notează ANI.

Gheorghe Crilşan dumitru, consilier local la Vadu Moţilor, judeţul Alba s-a aflat în conflict de interese administrativ, întrucât, în perioada exercitării mandatului de consilier local, având un interes personal în problema supusă dezbateriilor, a participat la deliberarea şi adoptarea a 7 Hotărâri ale Consiliului Local Vadu Moţilor, în favoarea societăţii comerciale în cadrul căreia este angajat, încălcând prevederile art. 70 şi art. 71 din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1) din O.U.G. nr. 57/2019.

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
El e românul din Teleorman care și-a transformat curtea într-un paradis exotic. Are bananieri, dar și palmieri, iar locul arată incredibil
Capital.ro
Ungaria, OUT?! Decizia istorică se pregăteşte acum în Europa: Acţiuni reale
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Marea provocare a noii magistrale de mare viteză. Cum s-a lucrat la tunelurile feroviare de pe valea Mureșului VIDEO
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Românul cu pensie de 27.000 de lei pe lună. Mai ia și leafă de la stat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. S-a lăsat de bătăi în cușcă pentru a face avere din imaginile cu ea dezbrăcată
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Detalii terifiante despre un cuplu de la ”Insula Iubirii”, sezonul 8! Pozau în cuplul ideal, dar a bătut-o cu bestialitate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Alertă de vreme severă în România. Lista județelor afectate de Cod roșu de caniculă și furtuni violente
Capital.ro
Proprietarii de locuințe vor plăti ÎN PLUS. Obligația e trecută direct în lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Ce a făcut Luminița Becali la nunta lui Ianis Hagi în timp ce Gigi Becali a dansat în genunchi și a „evaporat” 30.000 de euro pe dedicațiile lăutarilor
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
AUTOTURISM ÎN FLĂCĂRI LA O BENZINĂRIE PE CENTURA CAPITALEI: PERICOL DE EXPLOZIE
MediaFlux
UCRAINA ATACĂ RUSIA! NATO și-a dat ACORDUL
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'