5.500 de oameni au avut nevoie de ambulanță în București, în doar 4 zile. Cum să vă protejați în perioadele de caniculă 5.500 de oameni au avut nevoie de ambulanță în București, în doar 4 zile.
Citește și Cod roșu de caniculă în România. Temperaturi – record de săptămâna viitoare (AccuWeather)
Peste 5.500 de oameni au avut nevoie de ambulanță în ultimele patru zile, în Buurești și Ilfov, dintre care 3.462 au avut urgenţe de cod roşu şi cod galben, a spus miercuri șefa Serviciului de Ambulanță București Ilfov, Alis Grasu.
„În ultimele patru zile de caniculă, au fost înregistrate şi efectuate la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov 5.542 de solicitări. Dintre acestea, 3.462 de cazuri au fost urgenţe de cod roşu şi cod galben.
Au fost şi 490 de persoane care se aflau în loc public când au avut nevoie de ambulanţă. Un număr de 80 de persoane au prezentat lipotimii, respectiv senzaţie de pierdere a stării de conştienţă, iar 39 de persoane au prezentat sincope, chiar şi-au pierdut starea de conştienţă pentru puţin timp”, a precizat managerul SABIF.
În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 1.462 de solicitări, dintre care 856 urgenţe de cod roşu şi cod galben, 134 de cazuri în loc public, 19 lipotimii şi 13 sincope.
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, noi atenţionări de caniculă şi disconfort termic accentuat, valabile pe parcursul zilelor de 9 şi 10 iulie, în întreaga ţară.
În Capitală, pe parcursul zilei de miercuri, valul de caniculă se va intensifica. Va fi în vigoare un cod portocaliu pentru Capitală şi judeţele Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, conform NewsBucurești.ro.
Pe durata caniculei, specialiștii recomandă populației să evite expunerea la soare între orele 10-18.
În această perioadă, vestimentaţia trebuie să fie lejeră şi în culori deschise la culoare, iar hidratarea este estențială. Oamenii trebuie să consume cel puțin doi litri de apă pe zi, dar și fructe și legume bogate în vitamine.
„În perioada respectivă, mai ales cei care sunt în concedii la plajă să evite să se expună la razele directe ale soarelului şi căldurii, e riscul deshidratării, e riscul unui şoc termic şi pentru cardiaci risc de agravare”, spune Raed Arafat, coordonatorul DSU.
„Atenţie la populaţia care stă singură, mai ales la bătrâni, autoritățile locale să-i verifice dacă au nevoie de apă, dacă au nevoie de ceva”, adaugă Raed Arafat. „Cine se simte rău şi simte că are o problema acută trebuie să sune la 112, dacă apar dureri precordiale, de greutate în respiraţie, dacă văd o persoană căzută jos, să sune la 112”, îndeamnă Raed Arafat.
Te-ar putea interesa și Canicula se extinde. Cod portocaliu și galben de căldură sufocantă și disconfort termic ridicat
În cazul apariției insolației, manifestată prin dureri de cap amețeli, frisoane, greață este necesar ca persoana în cauză să se așeze imediat la umbră, să-și stropească fața cu apă rece și să-și facă ventilație câteva minute, în cazuri mai grave să se adreseze celei mai apropiate unități medicale.