BACALAUREAT 2024. Situație dramatică în Prahova! Liceul în care niciun candidat nu a promovat examenul maturității

50 de licee din România au avut promovabalitate zero la examenul de Bacalaureat din acest an. Această situație include atât licee de stat, cât și private, precum și licee la care s-a înscris un singur candidat.Printre acestea, Liceul Tehnologic Mecanic din Câmpina.
Alina Costache
10 iul. 2024, 18:55
BACALAUREAT 2024. Situație dramatică în Prahova! Liceul în care niciun candidat nu a promovat examenul maturității

BACALAUREAT 2024. La liceul din Câmpina, 11 elevi s-au înscris la examenul de Bacalaureat, dintre care 6 proveneau din seria anterioară și 5 din seria curentă. Niciunul, însă, nu a reușit să obțină o medie finală peste 6, pragul minim necesar pentru a fi declarat promovat, scrie Observatorul Prahovean.

Candidații care nu au reușit să promoveze examenul de Bacalaureat în sesiunea iulie au mai multe opțiuni în față pentru viitorul apropiat. Pot opta să susțină din nou examenul în sesiunea din toamnă sau să se angajeze. O parte dintre ei iau în calcul o pauză pentru a-și clarifica direcția viitoare în învățământul superior, în timp ce alții sunt interesați să își câștige primii bani. Tinerii care nu au Bacul luat se pot angaja în supermarketuri ca vânzători, în lanțurile de fast-food ca lucrători comerciali sau ospătari în restaurante. Salariile oferite în aceste domenii se situează în general între 2.500 și 3.000 de lei lunar.

BACALAUREAT 2024. Ce prevede regulamentul în cazul liceelor în care niciun elev nu a luat examenul de Bacalaureat

Situația stă un pic mai bine decât anul trecut, când 53 de licee înregistraseră o rată de promovare zero. Conform reglementărilor recente, liceele care nu înregistrează niciun candidat promovat în sesiunile anterioare de Bacalaureat nu vor putea propune cifre de școlarizare pentru clasa a IX-a cu frecvență zi în anul următor.

19 dintre cele 50 de licee au avut doar câte un singur candidat, iar în trei dintre ele candidații nu s-au prezentat la examen, scrie edupedu.ro. Un exemplu elocvent este Liceul Teoretic „Dr. P. Boros Fortunat” din Zetea, județul Harghita, unde cei 23 de candidați nu au reușit să obțină media de trecere. Anul anterior, liceul avusese o rată de promovare de doar 11%, cu 9 candidați înscrisi.

Citeste si EDU.RO Ierarhia candidaților pentru admiterea la liceu 2024. Calendarul pentru repartizarea la liceu

Aceste date sunt relevante în contextul aplicării Metodologiei privind fundamentarea cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat, care impune restricții asupra liceelor cu performanțe slabe în promovarea Bacalaureatului.

BACALAUREAT 2024. Cele 50 de licee fără niciun candidat care a promovat examenul de BAC 2024, sesiunea iulie

Iată lista celor 50 de licee în care niciun absolvent nu a promovat examenul maturității:

Ministrul Educației a precizat că liceele în care niciun elev nu a luat Bacul nu mai au dreptul să înscrie elevi în clasa a IX-a în anul școlar 2024-2025. În același timp, aceste unități de învățământ vor fi monitorizate de inspectoratele școlare.

Ca și anul trecut, ei nu vor mai putea școlariza pentru clasa a IX-a, celelalte generații mergând în continuare, dar ele sunt, în același timp, într-un proces de monitorizare de către inspectorate. De asemenea, ele au fost analizate și prin studiile pe care le-am făcut. Unele dintre ele sunt cazuri absolut speciale: fie sunt cu foarte puțini copii și sunt, mă rog, zone extrem de defavorizate, fie unele dintre ele sunt chiar licee, care școlarizează copii cu cerințe educaționale speciale. 

Citeste si Cinci fete din Sibiu au obținut cele mai mari note la BAC din județ: „Într-o lume în care se crede că reușita este condiționată de meditații, notele mele sunt dovada că se poate și altfel”

Deci, eu cred că în acele cazuri fiecare unitate de învățământ trebuie analizată nu numai din punct de vedere cantitativ, ci și din punct de vedere calitativ, adică trebuie să vedem care sunt cauzele și să încercăm să le adresăm. Pe termen lung, așa cum spuneam, testarea standardizată anuală va permite identificarea eventualelor dificultăți în învățare sau a golurilor în învățare mult mai devreme, pentru a nu ajunge la examenul de Bacalaureat la o nepromovare”, a spus ministrul Ligia Deca.

 

Spynews
Dana Roba este în stare de șoc! Ce a aflat, abia acum, de la fiicele sale, la un an distanță de la bătaia soră cu moartea primită
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Capcana în care pică turiștii români din Bulgaria. Mulți au fost amendați cu 500 de euro: ”La noi trebuie să știi legea”
Capital.ro
Se plătesc peste 200 EURO. Anunț de la Guvern: Obligatoriu trebuie să plătim
Playtech.ro
Cea mai neobișnuită atracție turistică din România. Intri într-o lume fantastică, chiar pe tărâmul vrăjitoarelor
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Marea provocare a noii magistrale de mare viteză. Cum s-a lucrat la tunelurile feroviare de pe valea Mureșului VIDEO
Spynews
Accuweather ne-a anunțat când o să plouă prima oară în București după canicula care a „topit” România. Mai avem de îndurat 7 zile de chin
Spynews
Betty Salam clarifică situația căsniciei și relația pe care o are cu soțul ei, Cătălin Vișănescu. Artista neagă că există alt bărbat în viața ei: "Nu voi divorța" | VIDEO
Evz.ro
Știrea momentului despre Apple! Cum poți încerca noul OS
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Mireasa lui Ianis Hagi a luat microfonul de la Pavel Bartoș și a descris în 7 cuvinte ce înseamnă pentru ea nunta cu fiul lui Gică Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather anunță că vine furtuna electrică în România. Pe ce dată exactă se întâmplă în București și în celelalte orașe
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Apar noi burse pentru elevii olimpici: Care sunt criteriile de acordare a burselor de merit și ce valoare au
Capital.ro
Mașinile care vor fi interzise. Intră în vigoare de marți, 16 Iulie: Nu vom mai permite
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. S-a lăsat de bătăi în cușcă pentru a face avere din imaginile cu ea dezbrăcată
stirilekanald.ro
Trump, lovit de Secret Service: Agenții m-au lovit atât de tare încât...
substantial.ro
Elon Musk intenționează să doneze 45 de milioane de dolari pe lună pentru campania electorală a lui Donald Trump
MediaFlux
Cât va fi PENSIA din SEPTEMBRIE! SIMONA BUCURA OPRESCU a ANUNȚAT EXACT
Shtiu.ro
Cum e mai bine să procedăm în zile caniculare? Ținem geamul închis sau deschis?