Marcel Ciolacu, videoconferințe cu prefecții după ce mai multe județe se vor afla sub cod roșu de caniculă. Protejarea populației, un subiect important

Premierul Marcel Ciolacu a cerut, joi, convocarea unei videoconferinţe cu prefecţii după ce pentru mai multe judeţe au fost emise avertizări cod roşu de caniculă şi a anunţat că trebuie luate măsuri pentru protejarea populaţiei.
Filip Stan
11 iul. 2024, 13:01
Marcel Ciolacu, videoconferințe cu prefecții după ce mai multe județe se vor afla sub cod roșu de caniculă. Protejarea populației, un subiect important

Premierul Marcel Ciolacu a cerut, joi, convocarea unei videoconferinţe cu prefecţii după ce pentru mai multe judeţe au fost emise avertizări cod roşu de caniculă şi a anunţat că trebuie luate măsuri pentru protejarea populaţiei.

Te-ar putea interesa și Ce spune Marcel Ciolacu despre protestul Tarom: „A fost o mare greşeală faţă de client, faţă de români”

„În final, pentru că urmează zile în care avem cod roşu de caniculă solicit Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Afacerilor Interne să convoace de urgenţă o videoconferinţă cu prefecţii şi reprezentanţii administraţiei locale.

Trebuie luate măsuri pentru protejarea populaţiei şi pentru adaptarea programului de lucru al agenţilor economici conform legislaţiei în vigoare”, a declarat Marcel Ciolacu, joi, la începutul şedinţei de Guvern.

Meteorologii anunţă cod portocaliu de caniculă vineri, pentru aproape toată ţara.

Sâmbătă şi duminică, pentru cea mai mare parte a ţării a fost emisă avertizare cod roşu, fiind anunţate temperaturi de 41 de grade.

Ministerul Sănătății a făcut publice câteva imagini în care oamenii sunt sfătuiți să se protejeze de soarele arzător prin mai multe metode.

Peste 5000 de bucureșteni au avut nevoie de ambulanță, în doar patru zile

5.500 de oameni au avut nevoie de ambulanță în București, în doar 4 zile. Cum să vă protejați în perioadele de caniculă 5.500 de oameni au avut nevoie de ambulanță în București, în doar 4 zile.

Peste 5.500 de oameni au avut nevoie de ambulanță în ultimele patru zile, în Buurești și Ilfov, dintre care 3.462 au avut urgenţe de cod roşu şi cod galben, a spus miercuri șefa Serviciului de Ambulanță București Ilfov, Alis Grasu.

„În ultimele patru zile de caniculă, au fost înregistrate şi efectuate la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov 5.542 de solicitări. Dintre acestea, 3.462 de cazuri au fost urgenţe de cod roşu şi cod galben.

Citește și Prognoza meteo 10 iulie: Cel mai lung val de caniculă din ultimii 17 ani aduce temperaturi resimtite de până la 50 de grade. Avertismentul directorului ANM, Elena Mateescu

Au fost şi 490 de persoane care se aflau în loc public când au avut nevoie de ambulanţă. Un număr de 80 de persoane au prezentat lipotimii, respectiv senzaţie de pierdere a stării de conştienţă, iar 39 de persoane au prezentat sincope, chiar şi-au pierdut starea de conştienţă pentru puţin timp”, a precizat managerul SABIF.

DailyBusiness
Creștere spectaculoasă anunțată de Ligia Deca: Bursele sociale ajung la 925 de lei!
Spynews
El este Lehel, bărbatul suspectat că a ucis-o pe românca de 48 de ani și a zidit-o într-un bar din Germania. Vecina Luminiței, declarații halucinante | FOTO
Bzi.ro
Horia Moculescu distruge emisiunea „Vocea României”: „E făcută pentru juriu, nu despre talente!”
Fanatik.ro
Acestea sunt țările care au cel mai mult aur din lume. Au de peste 30 de ori mai multe tone decât România
Capital.ro
Ora de iarnă 2024. NU se mai schimbă ceasul? Decizia luată de UE
Playtech.ro
Motivul pentru care această femeie a fost părăsită de soț. Tu îți dai seama ce a văzut în poză și l-a făcut să divorțeze?
DailyBusiness
Autostrada visurilor devine coșmar. Deschiderea în 2024 este compromisă! Lucrările stagnează pe șantier!
Adevarul
Testul care îți arată vârsta biologică în 30 de secunde
wowbiz.ro
Iancu a reacționat, când a aflat că Beni vrea să meargă la nunta lui: „Nu poate veni oricum”
Spynews
Alina Petre, primele declarații după ce soțul ei a fost reținut de DNA. Ce spune blondina despre Bogdan Vasiliu și situația în care se află: "Sunt trează de la 5 dimineața, astept DNA-ul la mine acasă"
Spynews
ÎPS Teodosie, noi declarații controversate. Ce spune despre participarea copiilor la petrecerile de Halloween: „Primesc întuneric”
Evz.ro
Pensiile românilor. Guvernul propune noi schimbări în sistem
Ego.ro
După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cea mai frumoasă participantă la Power Slap
kanald.ro
Cutremur în această seară, în România! Ce magnitudine a avut seismul și în ce zonă s-a produs
Cancan.ro
Ce intenționa să facă Laura Crișan cu casa moștenită de la părinți. Un martor i-a divulgat planul diabolic
Playsport.ro
Bomba bombelor! Marica, încă o lovitură după scandalul monstru cu „prosopul”: e acuzat că a „marcat” la nevasta lui Tamaș, în timp ce el bea în hotel! Bătaie cu pumnii și picioarele în ușa camerei, Săpunaru a intervenit și a vrut să-l bată pe Marica
Capital.ro
Noua majorare a pensiilor din 1 ianuarie. Șeful Casei de Pensii a anunțat direct procentul la TV
StirileBZI
Statul le dă 500 de lei românilor! Cine va beneficia de sprijinul financiar
Prosport.ro
FOTO. Femeia despre care bărbații nu cred că e reală când o văd cum arată
stirilekanald.ro
"L-au tăvălit pe iarbă!" Cine e băiatul de 26 de ani ucis în parcarea mall-ului din Constanța!
substantial.ro
Joe Biden prezintă scuze istorice amerindienilor pentru asimilarea forțată
MediaFlux
CREȘTERE de 500 de lei la PENSIE. TOȚI pensionarii beneficiază
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Busola Electorală: cum îți descoperi afinitățile politice cu candidații la Președinție?