Admitere liceu 2024. Ierarhia la nivel județean și la nivel de București a fost publicată, iar potrivit Ministerului Educației, media de admitere de la Evaluarea Națională, calculată pe baza rezultatelor obținute la examen, constituie criteriul principal pentru obținerea unui loc la liceul dorit.
Alina Hora, consilier școlar la Școala Centrală din București, a declarat că poziția în ierarhie este extrem de importantă atunci când elevii se gândesc la opțiunile lor.
“Pot să se raporteze la poziția din ierarhia anului trecut [N. Red părinții și elevii] și să se apropie puțin de a înțelege unde are șanse copilul să ajungă, respectiv dacă avem un copil pe poziția 2.000 și vrea să ajungă la o anumită școală unde anul trecut s-a intrat cu poziția 1.900, să spunem, copilul are șanse destul de bune”, a explicat consilierul școlar Alina Hora, de la Școala centrală din București.
„Poziția în ierarhie e foarte importantă atunci când se gândesc la opțiunile lor. Pot să se raporteze la poziția din ierarhia anului trecut și să se apropie puțin de a înțelege unde are șanse copilul să ajungă, respectiv dacă avem un copil pe poziția 2.000 și vrea să ajungă la o anumită școală unde anul trecut s-a intrat cu poziția 1.900, să spunem, copilul are șanse destul de bune. Deci poziția în ierarhie foarte importantă, mai ales că anul acesta avem pentru prima oară se ține seama de media la română și la matematică, iar media anilor de școală vine ca și condiție de departajare. E foarte bine că a fost inclusă și aceasta în ierarhie, pentru că e o situație nouă și ajută un pic să lămurească lucrurile pentru părinți.”, a adăugat aceasta.
Totodată, aceasta a vorbit și despre cum alegem liceul sau profilul potrivit. “Cred că e foarte important să se gândească la ce i se potrivește copilului, ce profil, Ar fi greșit pentru un copil care are aptitudini în zona de real să meargă la uman doar pentru că îi place un liceu anume sau invers”, a mai spus consilierul școlar.