Diana Şoşoacă a ajuns în Parlamentul European, dar promite că se întoarce pe cai mari pentru a candida la Preşedinţie. În această seară, excentrica politiciană a fost invitata lui Victor Ciutacu la emisiunea Punctul Culminant de la România TV. Lidera S.O.S a vorbit despre alegerile prezidenţiale, despre scandalurile din parlament, proiectele din Parlamentul European, rolul femeilor în politică şi, nu în ultimul rând, despre divorţul cu surle şi trâmbiţe de Silvestru, de la care a împrumutat numele care a devenit un brand în politică.
„Pai eu mi-am parasit vreodata tara? Este un pas extraordinar pe care l-am facut si ar trebui mentionat ca felicitarile nu sunt doar pentru cei 5,3% pe care ni i-a lasat sistemul, pentru ca este o frauda. Am sesizat toate institutiile, avem si raspunsuri de la Parchetul European, s-a transmis catre Parchet. Sunt dovezi ca aceste alegeri au fost fraudate, in 40% dintre sectiile unde am avut observatori.
Am avut o problema mare, ne-au batut observatorii, ni i-au dat deoparte, ca sa nu se vada voturile.
Noi am avut in acea zi un live de 14 ore, cred ca este un record. Dar meritam felicitari pentru ca este pentru prima data in istorie cand un partid care nu are nici doi ani, a ajuns partid europarlamentar. Caz unic international si mai ales condus de o femeie”, a spus Şoşoacă.
„Intra al treilea. M-am dus sa ridic un pic stacheta in PE. Nimeni nu a spus ce se intampla acolo. Acolo sunt trimisi oamenii care trebuie trasi pe dreapta, au un trai foarte linistit, sunt ca niste dive. 8000 de euro pe luna, net. 28.000 de euro nu ii vedem niciodata, sunt pentru cabinet, dar sunt contracte direct cu PE. Singurul consilier pe care l-am angajat pana acum, domnul Clement, abia ieri a fost anuntat ca a fost acceptat si ca trebuie sa isi inchida firma si trebuie sa demonstreze ca a lucrat in toti anii de cand are firma. Mai mult, este obligat sa se mute in Bruxelles, nu i se deconteaza cazarea si mancarea, deci va trebui sa se descurce din slariul de 3-4ooo de euro pe zi.
Am diurna de 350 de euro pe zi, dar eu pana acum nu mi-am decontat niciun zbor. Nu am inca nici casa in Bruxelles si le multumesc oamenilor care cauta. Atentie, 350 de euro iei pe zi doar daca te duci acolo, iar o camera e 200 de euro pe noapte, iar in PE un senvis este 30 de euro”, a mai spus presedinta SOS Romania.
Contracandidaţii la preşedinţie: Geoană, Simion, Lasconi şi Ana Birchall. Nu sunt cam multe femei?
„Sunt prea putine, doar una merita. Doamna Lasconi sa stea acasa sa isi educe fata. Ea e legebetista. Eu, daca aveam o fata ca ea… A psus ca sustine comunitatea LGBT. Familia traditionala e legata de crestinism, iar Dumnezeu a condamnat Sodoma si Gomora. Sa imi impui ideologia de gen si sa imi spui ca o minoritate, care este mare doar la nivel institutional, pai asta nu mai e democratie. De cand nu mai decide majoritatea?
Uitati-va la manualul OMS, care se impune in scoli in Europa. Asta a fost prima mea actiune. Pai spuneau ca copiii de la 0 la 4 ani trebuie invatati despre masturbare de parinti si educatori si sa o faca impreuna. Problema e cand incearca sa impuna aceste idei pentru copiii nostri.
Acum au ajuns sa spuna ca sunt urs, vulpe sau nu mai stiu ce. Atentie pentru cei ce se cred ursi, ca Iohannis ii impusca. Si acum Iohannis ne baga si intr-un razboi care nu ne apartine”, a mai declarat aceasta.
Cine va fi primul domn, daca doamna Şoşoacă va ieşi preşedinte? V-ati folosit de scandalul cu Silvestru pentru a castiga vizibilitate?
„Eu sunt vaduva vesela si vaduva neagra a politicii romanesti. Si atentie, ca muscatura mea de scorpioanca ucide! Eu nu am castigat nimic, eu nu ma pot cobori la nivelul abject al unei persoane care se coboara asa fata de omul cu care a fost casatorit si care i-a crescut copilul. Serviciile secrete l-au luat din 2022 si de atunci s-a ales praful de familia mea. Dar familia mea sunt copiii mei, parintii, prietenii.
A fost un atac abject, un atac asupra femeii, organizat de puterea actuala, impreuna cu domnul Simion, ca dovada ca e si suspect in cazul semnaturilor false ale decedatului.
La consultari, cand m-a pupat Ciolacu, a fost sarutul lui Iuda. Va aduceti aminte ca Ciolacu a avut cu mine un diferend anul trecut, cand a mintit sau a fost mintit ca va abroga pensiile speciale, iar eu i-am spus ca CCR va anula aceasta lege. Si m-a facut putinista si care linge clantele pe la Ambasada Rusiei. Acum a pupat obrajii putinistei, din pozitia sa de lingator de clante la Ambasada SUA.”, a glumit Şoşoacă.
Bogdan Ficeac a întrebat-o pe Diana Şoşoacă cum crede ca va evolua SOS România spre un partid de masă.
„E o problema cu care ma confrunt. Este un partid nou, am dat foarte multor persoane sa acceada in politic, dar multi nu sunt pregatiti din punct de vedere intelectual si informational, nu inteleg ca o persoana politica se construieste in ani de zile, ca trebuie sa aiba intiative in organizatia politica din care fac parte. Dar, in acest moment se aduna foarte multe persoane de valoare. Nu poate sa imi spuna nimeni ca Florian Colceag sau domnul Florin Zamfirescu nu sunt persoane cu notorietate.
Uitati-va la AUR, care nu mai e partid de lider si pe care eu l-am bagat in Parlament. Mergeam prin tara si oamenii ma intrebau cine e George Simion si eu le ziceam ca e ala care scrie Basarabia e Romania. Pai ce sa le zic, daca el alta activitate nu avea.
Revenind, vom reusi prin perseverenta si prin munca.
PRM a fost partid de lider si asa a ramas. Dar ei au avut la un moment dat vreo 26%. Greseala a fost ca nu s-au lasat mai multe personalitati sa iasa in fata. La acest moment avem oameni extrem de importanti si reorganizam intregul partid. Am dat afara persoanele oportuniste.”, mai spune Şoşoacă.
Cum veţi intra la guvernare? Cu cine faceţi majoritate?
„Nu aveti de unde sti ce se va intampla, pentru ca acum s-au fraudat alegerile. Avem peste doua milioane de voturi descoperite si trimise la parchet. Noi am avut acum 30%. Putem sa facem atat, daca romanii inteleg sa iasa la vot.
Voi prelua puterea printr-o opozitie a parlamentarilor. Unde trebuia sa fie azi Iohannis? La acest moment, cea mai mare problema este distrugerea soferilor si transpoirtatorilor prin acea lege cu drug textul.
Eu sunt impotriva ordonantei in privinta prevederilor privind testele antidrog. Testarea cu acele aparate este zero barat, pentru ca 50% dintre rezultate sunt fals pozitive. Acum cateva zile s-a dat o directiva ca soferii ucraineni nu pot fi opriti. Eu am facut sesizare catre Guvern si catre Comisia Europeana. In momentul acesta tot transportul din Ucraina nu mai e controlat. Am prins eu sofer ucrainean de TIR cu berea langa volan. Am mers la politie si mi s-a spus ca nu au ce sa faca, ca au ordin sa nu-i opreasca.
Aceasta directiva urmareste sa distruga transportatorii romani, care sunt cei mai seriosi din Europa.
Sa stiti ca domnul Ciolacu stia de la mine ca de la Nurofen poti sa pari ca esti drogat, sa-si aduca aminte de cazul Andreea Raducan. Daca eu acum iau un Nurofen, ei imi spun asa – si aici au gresit domnul Predoiu si doamna Gorghiu – ca trebuie in 72 de ore sa te duci sa faci un test si sa primesti si rezulotatul. Nu exista asa ceva in niciun laborator. Apoi, in acele 72 de ore tu imi constitui prezumtia de vinovatie si ajungem ca in pandemie, cand decesul era considerat de Covid, desi doar o autopsie putea certifica asta. Incalci drepturile omului. 72 de ore in cazul unui sofer prtofesionist este foarte mult.
In primul rand, trebuie cumparate teste cu doar 2-3% rezultate fals pozitiv, dar atunci nu mai poti sa mergi prin firmele infractorilor romani.”, mai spune europarlamentarul.
Despre Coldea
„Stiti de filajul facut demnitarilor? Asta nu este voie sa se faca, dar se face, de aceea a fost dat afara Coldea. Este un caz special al Romaniei si Bulgariei. A filat tot Parlamentul.”,a mai spus aceasta.
Ce veţi face ca preşedinte?
„Invit toti jurnalistii la masa, deschid Cotroceniul pentru toata lumea, fac parohie acolo, sa vina toata lumea. Nu desfiintez SPP-ul, dar schim in totalitate liniile 1 si 2. Intrebati-i pe domnii Pahonţu si Coldea de ce”. a încheiat Şoşoacă.
Diana Şoşoacă a vorbit şi despre cazul afacerilor necurate în care este implicat Florian Coldea
„Toate se fac impreuna. Pai nu totul e japca in tara asta, de 34 de ani? E si mai rau de atat, credeti-ma. Sunt chestiuni ale serviciilor, care de fapt conduc Romania si care nu mai apartin Romaniei. Coldea nu e roata suprtema din sistem. A fost deschis la astfel de lucruri, a vrut sa se evidentieze, ca asa se ajunge pe functii, iar acum are nenumarate schelete in dulap.
Eu de anul trecut fac interpelari cu privire la traficul de droguri. Cand am inceput sa dau date din interiorul Ministerului de Interne si am spus ca pana nu vor fi opriti cei care trebuie sa ne apere, dar au ajuns ei traficanti, atunci s-a oprit interviul pe care il dadeam.
Ucrainenii nu sunt controlati si absolut toate tirurile au transporturi ilegale. Din informatiile mele, nu e o suspiciune. Eu am sesizat organismele internationale si am fost singurul parlamentar care a avut curaj sa se ia de Coldea. E de mult acest trafic, dar am ajuns din tara de tranzit, in tara de consum. FBI are sediul la etajul 9 al Parlamentului Romaniei, nici nu poti sa ajungi acolo, ca te intampina cu pistolul in cap.
Cand am spus anul trecut ca varsta cea mai mica de consum este de 8-9 ani, m-a facut nebuna si mi-a oprit microfonul in Parlament. Acum a iesit ea si a spus ca cel mai mic copil consumator are 8 ani.”, a declarat Şoşoacă.
„Eu nu am cerut niciunui grup să intru, grupurile mi-au cerut și mi s-au pus condiții. La nivel internațional sunt o voce. Care este eficiența Parlamentului României în 34 de ani, care este eficiența celorlați parlamentari, care a fost eficiența acestora înafară de directive împotriva poporului român. Nu am încpeut acest mandat încă și vă spun, eficiența în acest Parlament a avut-o unicul senator Diana Șoșoacă. Aceste grupuri mi-au solicitat, și cu două discut de un an de zile. Am discutat, ne-am întâlnit, ceea ce mi s-a spus că va trebui să devin politically corect. Mi-am dat seama ca acesti naționaliști nu sunt naționaliști. Mi s-a spus să nu mai vorbes de religie când spun de LGBT, să nu mai vorbesc de războiul din Ucraina”, a continuat Diana Șoșoacă.
„Nu toate statele au recunoscut Ucraina. Este exact aceeași problemă ca la Kosovo, care nu este recunoscut și este pus să joace și la Campionatul European și așa mai departe. Și Polonia și Ungaria și Slovacia au solicitat public să li se retrocedeze. Există un document în vigoare din 1991 al Parlamentului României care nu recunoaște granițele Ucrainei și care nu a recunoscut nici recensământul Ucrainei cu privire la granițe”.
„Ieri m-a sunat doaman Roberta Metsola care are nevoie să negozieze cu mine pentru președinta PE. Este doar un om ales, nu a fost curajoasă să candideze, eu sunt curajoasă și mă bucur că am ajuns europarlamentar. Pregătesc o îmbunătățire a structurii partidului SOS și cine dorește să facă politică să se alăture și vă spun un lucru, așa cum sunt sunată de toate grupurile”, a declarat Șoșoacă.
Fostul meu soț m-a amenințat că dacă nu îi predau lui partidul, el va da poze cu mine și filmări în intimitate. Sunt depuse toate înregistrările la Parchet. Am spus-o în contextul în care am depus la Parchet. Nu există în istoria României o femeie mai defăimată ca mine. Tlumea a pariat că voi cadea, pentru ca stiau cat imi iubesc sotul, din pacate pentru ei, sotul meu a murit in 2o22. Sunt ei pregatiți sa infrunte taifunul Diana Șosoaca? Electoratul mă susține și mă va susține și în mai mare proporție pentru că și au dat seama cum au fost manipulați”
Citeşte şi: Declarația finală a summitului NATO. Punctele cheie din declarație
Invitaţia vine în momentul în care nici Europa nu pare să vrea asociere cu partidul Dianei Şoşoacă. Partidul Alternativa pentru Germania (AfD) şi-a unit miercuri forţele cu alte partide de extremă dreapta din Europa pentru a forma un al treilea grup de extremişti de dreapta în Parlamentul European, însă a respins cererea de aderare a eurodeputaţilor din partidul Dianei Şoşoacă, S.O.S. România, relatează Reuters.
Grupul intitulat Europa Naţiunilor Suverane îşi va lua locul în Parlamentul European alături de grupul Patrioţii pentru Europa, condus de Rassemblement National (RN) din Franţa şi de partidul Fidesz al premierului ungar Viktor Orban. Premierul Georgia Meloni din Italia, care conduce grupul Conservatorilor şi Reformiştilor (ECR), celălalt grup de dreapta dură din PE, a pierdut membri în favoarea Patrioţilor săptămâna trecută.
Pe lângă AfD, grupul Naţiunilor Suverane va include partide mici din Bulgaria, Franţa, Lituania, Polonia, Slovacia, Spania, Cehia şi Ungaria. Cu 28 de eurodeputaţi, acesta va fi mult mai mic decât grupul rival Patrioţii, care are 84 de membri.
În schimb, la cererea unor europarlamentari din Ungaria, grupul Naţiunilor Suverane nu i-a primit – din motive care nu au fost precizate – pe cei doi europarlamentari de la S.O.S România, Diana Şoşoacă şi Luis Lazarus.
„La cererea noastră, grupul a respins cererea de aderare a partidului S.O.S. România”, a declarat Laszlo Torozckai, membru al partidului Patria Noastră din Ungaria, într-o postare pe reţelele de sociale în care anunţa formarea noului grup.
Fragmentarea flancului de extremă dreapta din Parlamentul European, din ce în ce mai aglomerat, reflectă îndoielile profunde pe care partidele naţionaliste din Europa le au cu privire la colegii lor ideologici din ţările vecine, ceea ce face dificilă formarea unei alianţe transfrontaliere, comentează Reuters.
AfD, ale cărui opinii anti-imigraţie şi scepticism cu privire la sprijinul acordat Ucrainei nu diferă prea mult de agenda RN-ului lui Marine Le Pen, a fost repudiat de partidul francez înainte de alegerile pentru Parlamentul European din iunie din cauza faptului că un deputat AfD nu a condamnat suficient de ferm trecutul nazist al Germaniei.
Pentru a forma o nouă grupare politică în Parlamentul European, care are 720 de membri, sunt necesari 23 de eurodeputaţi care să reprezinte cel puţin un sfert din cele 27 de state membre ale UE. Grupurile se bucură de anumite privilegii legislative şi financiare.
Cu 14 eurodeputaţi, AfD va fi de departe cel mai mare dintre cele nouă partide ale grupului Naţiunilor Suverane. Niciunul dintre acestea nu contribuie cu mai mult de trei eurodeputaţi fiecare.
Maximilian Krah, deputatul al cărui refuz de a condamna SS-ul nazist din timpul războiului a dus la excluderea AfD din fostul grup Identitate şi Democraţie, care în vechea legislatură gravita în jurul partidului lui Le Pen, a declarat că nu va fi membru în noul grup. „Acest grup de partide este o piatră de temelie importantă a unei transformări urgent necesare a UE”, a declarat Krah pentru Die Welt. „Importanţa proiectului mă depăşeşte cu mult, aşa că sunt mulţumit şi nu-i port pică”, a spus el.